Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Navigon 2100/2110 max nowe mapy i program
Autor Wiadomość
darq73
Waypoint


Pomógł: 12 razy
Dołączył: 20 Mar 2009
Posty: 171
Skąd: Białystok,Düsseldorf
Wysłany: 2014-10-26, 12:10   

Panel to nie problem. Jak chcesz się dalej bawić, to mogę Ci wstawić na chomika.
Edit: Panel wstawiony.
 
 
Irokez 
Navi Expert


Pomógł: 2 razy
Dołączył: 03 Mar 2008
Posty: 226
Skąd: Dolnośląskie
Wysłany: 2014-10-26, 14:56   

O działa panel !! Dzięki wielkie, teraz powalczę dalej z Igo.

Przejechałem się znowu 10km na tym Navigonie i nie wiem jak takiego śmiecia można puścić na rynek. Pierwsza nawigacja jaką mam, która w znanym mi miejscu na profilu szybkim wolała wjechać w uliczkę a potem skręcić w podwórko aby przejechać na drugą ulicę 50 metrów, zamiast prosto główną drogą pojechać te 50m i w lewo w docelową ulicę. Poza tym na dzień dobry zamiast prosto łącznikiem między dzielnicami kazała mi skręcić do centrum miasta i potem z niego z powrotem nadrabiając w ten sposób 6 kilometrów. Gniot kompletny a nie nawigacja.

PS> Nie do końca działa... ale poćwiczę go. Nie widzi ścieżek do OFF.exe, czy restart.exe a Igo8 pisze że nie jest poprawną aplikacją dla Windows. No nic, jeszcze podłubię.

PS2> Poddaje się, chyba to niemożliwe aby Igo poszło. Cały czas dostaję "WinCE CallStack snapshot (function names unknown - map file \Storage Card\iGO8\Primo.map not found):" Wszelkie kombinacje z zapisami odnośnie folderów w pliku konfiguracyjnym Igo nic nie dają. Poza tym po wyczyszczeniu crash.txt i twardym resecie dostaję po ponownym uruchomieniu Igo komunikat: "The application failed to start last time. Do you want to reset to factory defaults and lose all your POIs, tracks and settings?" Za wuja wafla nie wiem skąd on to bierze. Podglądałem CE Commanderem MyFlashDisk i żadnego info tam nie znalazłem zostawianego przez Igo/Primo. Próbowałem różnych wersji Igo8/Primo.
Ktoś pisze, aby zainstalować Igo w katalogu " \ My Flash Disk \ NAVIGON \" ale ten śmieć ma tylko 24MB tego Flasha z czego wolne tylko 7MB.
No trudno, znajomy albo będzie jeździł na tym produkcie nawigacyjnopodobnym prowadzącym przez podwórka albo to coś zutylizuje i kupi chociaż najprostszego TomToma z dożywotnimi aktualizacjami.

Pozdrawiam.
 
 
darq73
Waypoint


Pomógł: 12 razy
Dołączył: 20 Mar 2009
Posty: 171
Skąd: Białystok,Düsseldorf
Wysłany: 2014-10-26, 16:27   

Sprawdź czy ścieżka w main.ini. Command = "\Storage Card\iGO8\iGO8.exe" jest zgodna z tym co masz na SD i ew. popraw.
 
 
Irokez 
Navi Expert


Pomógł: 2 razy
Dołączył: 03 Mar 2008
Posty: 226
Skąd: Dolnośląskie
Wysłany: 2014-10-26, 16:45   

Ścieżki są ok, skróty działają z panela ok tylko niestety Igo nie działa na tym sprzęcie. Każda próba uruchomienia czy to z panela czy Exploratora czy CeCommandera powoduje restart i zapisy jak podałem wyżej w pliku crash.txt tworzonym przez igo.

Jakby kto potrzebował to wrzuciłem do siebie na chomika "Irokez99" backup karty SD z 2100max, pliki do upgrade systemu oraz pliki z upgrade navigona
 
 
darq73
Waypoint


Pomógł: 12 razy
Dołączył: 20 Mar 2009
Posty: 171
Skąd: Białystok,Düsseldorf
Wysłany: 2014-10-26, 16:52   

Wrzucę Ci igo8, które u mnie działa. Wprawdzie dość stare, gdyż ostatni raz bawiłem się tym 5 lat temu.

http://dodane.pl/user/darq73
 
 
Irokez 
Navi Expert


Pomógł: 2 razy
Dołączył: 03 Mar 2008
Posty: 226
Skąd: Dolnośląskie
Wysłany: 2014-10-26, 18:54   

Wychodzi na to że za mało pamięci może jest, staruszek Igo8 działa. Popróbuję dorwać jedne z pierwszych wersji Primo i pobadam temat.

Dzięki za pomoc.

PS. Jakby ktoś chciał walczyć - Primo 1.2 wersje 9.2.0.191493, 9.2.1.178658 dochodzą tylko do wyboru języka i zgon aplikacji. Tylko hard reset. Primo 2 nawet nie mignie tylko reset.
Wersje Igo 8.3 działają - np. 8.3.2.71348, 8.3.5.220904. Nie działa niestety TMC.
Także jak komuś wystarczy 8.3 bez TMC to czemu nie.
Ten sprzęt ma za mało pamięci.
Także powróciłem do Navigona i oddaję produkt nawigacyjnopodobny.

Pozdrawiam.
 
 
darq73
Waypoint


Pomógł: 12 razy
Dołączył: 20 Mar 2009
Posty: 171
Skąd: Białystok,Düsseldorf
Wysłany: 2014-10-27, 19:30   

A wystarczyło wpisać w Google igo Primo na Navigon :-)
Zrób wg. opisu z 18 posta
http://www.digital-eliteb...et-nicht-2.html
U mnie iGO_Primo_2.4_v9.6.13.405512 - 18JUN2014_HONDA_Civic_Reborn uruchamia się bez problemu, trzeba tylko uwolnić trochę miejsca we flashu.
 
 
Irokez 
Navi Expert


Pomógł: 2 razy
Dołączył: 03 Mar 2008
Posty: 226
Skąd: Dolnośląskie
Wysłany: 2014-10-27, 22:05   

heh.. ciekawostka. Po wywaleniu pliku vid.nav nawet się to jakoś mieści i odpala.
Pozostaje jakoś uruchomić TMC o ile się da. Na profilu navona (source="royaltek" port="COM,1") na razie nie chce gadać.
 
 
darq73
Waypoint


Pomógł: 12 razy
Dołączył: 20 Mar 2009
Posty: 171
Skąd: Białystok,Düsseldorf
Wysłany: 2014-10-27, 22:16   

Z tego co wiem to da się, ale na nowszych Navigonach na amaryllo.
 
 
Irokez 
Navi Expert


Pomógł: 2 razy
Dołączył: 03 Mar 2008
Posty: 226
Skąd: Dolnośląskie
Wysłany: 2014-10-27, 22:20   

Możliwe, profil Amaryllo tutaj nie działa.. Hmm.. Popytam znajomka czy chce TMC i Navigona, czy woli sensownie wytaczającą trasy nawigację ale bez TMC.

Dzięki za wskazówkę.
 
 
darq73
Waypoint


Pomógł: 12 razy
Dołączył: 20 Mar 2009
Posty: 171
Skąd: Białystok,Düsseldorf
Wysłany: 2014-10-27, 22:42   

Właśnie dla TMC pozostaję przy Navigonie. Za Odrą to naprawdę oszczędza wiele czasu. Co do wyznaczania tras, to należy używać profilu trasy optymalnej. Szybka i najkrótsza często prowadzą bezsensownie.
Możesz też mu obydwie zainstalować. Na moim chomiku masz wersję 7.4.7 przerobioną na SD. Wywalisz Navigona z flasha, zyskasz miejsce na IGO i przerobisz ścieżkę w main.ini aby igo startowało z flasha.
 
 
ufo1990
azymut


Dołączył: 29 Kwi 2015
Posty: 1
Wysłany: 2015-04-29, 21:48   Navigon 2100MAx(Odblokowany)

Witam posiadam nawigację Navigon 2100 max która jest odblokowana, wszystko ładnie śmiga zainstalowana Mobile Navigation 7.4.1, problem pojawia się w momencie kiedy po zminimalizowanu do ekranu głównego chcę ją ponownie wybudzić wyskakuje kominikat "aplication error". Sprawdzałem już kilka MN i na każdej jest to samo. Zauważyłem że jak ustawie żeby nawigacja przychodziła w tryb "stand by" w momencie braku prądu to po 30 sekundach jak nawigacja się uśpi i ją wybydze to wtedy mogę znowu wejść w Mobile Navigation 7.4.1. Bardzo mnie to denerwuje, dzięki z góry wszystkim za pomoc
 
 
waldi0kosz
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 01 Maj 2015
Posty: 13
Wysłany: 2015-05-01, 00:04   Re: navigon 2100 pomoc najszybsza!~!!

fajura123 napisał/a:
witam mam navigon 2100 ze stara mapą taka jak była w orginale i chciałbym zmienic wszystko na najnowsze mapy i wogóle całe oprogramowanie pomoze ktos??(najlepiej od początku wszystko opisac) potrzebuje na sobote miec jużja gotową a siedze juz 2 dni i nie wiem co mam robic!! pomocy!!!

Mam ten sam problem może ktoś coś doradzi?
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9601
Wysłany: 2015-05-01, 06:00   

Czytales " Aktualizacja map w programie Navigon"?
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
beginnertv
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 08 Cze 2015
Posty: 8
Wysłany: 2015-06-11, 10:57   Instalacja map Q1 2015 na Navigonie 2100 Canada 310

Witam.
Czy jest szansa aby przekonac w/w nawigacje do wspolpracy z najnowszymi mapami Q1 2015?
Na chwile obecna posiadam na karcie MN 6.5 i stare mapy z 2012 roku ktore chce zaaktualizowac.
Prosze o wskazowko Drodzy Forumowicze.
Pozdrawiam
beginnertv
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,08 sekundy. Zapytań do SQL: 9