Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Navigon 2100/2110 max nowe mapy i program
Autor Wiadomość
gustawox_1 
Maestro GPS
Nv33 i NaviaII



Pomógł: 381 razy
Wiek: 107
Dołączył: 06 Mar 2009
Posty: 3667
Skąd: Poland
Wysłany: 2010-11-20, 16:16   

Przecież masz jeszcze funkcję doładowania SMS nie masz możliwości skorzystania z niej :?: :roll:

[ Dodano: 2010-11-20, 16:24 ]
_________________

< ------------------------------------------------------------>
Wiktor Hugo
; Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości;
 
 
 
Hukkle
Maestro GPS
Akira512



Pomógł: 87 razy
Dołączył: 02 Mar 2008
Posty: 2775
Skąd: 52.8 17.2
Wysłany: 2010-11-20, 18:35   

gustawox1 napisał/a:
Przecież masz jeszcze funkcję doładowania SMS nie masz możliwości skorzystania z niej

Będąc w roamingu, za granicą nie ma możliwości wysłania SMSa na skrócone numery chomika.
Korzystając z zagranicznego numeru nie ma możliwości wysłania SMSa na skrócone numery chomika.
Będąc w kraju, korzystając z niektórych sieci (tuBiedronka, CyfrowyPolsat), nie ma możliwości wysłania SMSa na skrócone numery chomika.
Zakładka "Deutsche Bank" na stronie chomika przeznaczona jest dla klientów polskiego dbNET i klienci DB z Niemiec nie mogą z niej korzystać.
_________________
Jeśli nie wiesz - czytaj FAQ
Jeśli chcesz by inni wiedzieli - napisz w FAQ-propozycje
Jeśli pomogłem, nie klikaj "Pomógł" - pomóż komuś innemu
 
 
rottulipan
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 24 Gru 2008
Posty: 11
Wysłany: 2010-11-20, 19:15   

Dziekuje za szybka odpowiedz
W takim razie z chomika nie moge skorzystac ,mieszkajac poza krajem.
Czy isnieje jakies inne zrodlo,skad moge sciagnac mapy Q4 2010 do nawigonu?
 
 
darq73
Waypoint


Pomógł: 12 razy
Dołączył: 20 Mar 2009
Posty: 171
Skąd: Białystok,Düsseldorf
Wysłany: 2010-11-21, 15:00   

http://www.digital-eliteb...ad.php?t=118602
Stronka niemiecka, wymagana rejestracja.
Zmieniają serwer, więc mogą być problemy z wejściem, próbuj do skutku.
 
 
rottulipan
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 24 Gru 2008
Posty: 11
Wysłany: 2010-11-22, 13:41   

hallo
super stronka mozna wszysko znalesc do navigonu
obecnie testuje
podziekowanie dla darq73
 
 
lmichal 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 21 Lut 2010
Posty: 5
Wysłany: 2011-02-03, 11:04   Mapy do Navigon 2100/2110

Witam gdzie znajdę do nieodblokowanego bez jakichkolwiek zmian Navigona 2100/2110 możliwie najnowsze mapy. Nie chcę nic zmieniać tylko "podmienic" same mapy. To i tak chyba w 1 pliku jest?
 
 
Janek-J54 
Waypoint


Dołączył: 07 Mar 2009
Posty: 44
Wysłany: 2011-02-03, 13:06   

http://chomikuj.pl/aviavi masz tam mapy i pliki Nfs do Q4 2010
 
 
lmichal 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 21 Lut 2010
Posty: 5
Wysłany: 2011-02-04, 11:45   

Ale czy będzie działać na nie odbokowanym starym sofcie?
Navigon 2100/2110
version 6.5.2 - buld-457
CE Ver R00.E.1220
Program 071018-0500
Aktualna mapa Europe_NT2008
 
 
Bismar 
Maestro GPS



Pomógł: 157 razy
Dołączył: 05 Lut 2009
Posty: 3456
Skąd: Lubelskie
Wysłany: 2011-02-04, 14:49   

Tobie s potrzebne mapy od wersji v6,5 np tu : http://forum.mobilism.org...?f=866&t=152189 nie pamiętam czy tam szły jeszcze pliki .nfs .
_________________
SGS I9505, XRN 3PRO ; Mio c250 Automapa6.8, tt7.910 , sygic 8.24, Navigon 7.4.3,
 
 
darog69 
Waypoint
Lark 50.1 Win CE 6.0


Dołączył: 27 Lis 2008
Posty: 77
Skąd: Zabrze
Wysłany: 2011-04-10, 20:09   Navigon 2110max

Witam dlaczego nie chcą działać mi te mapy?Podmieniłem mapy w folderze map dodając pliki nfs do map Q2/2011 i nie chcą odpalić wyskakuje jakiś Fatal Application Error:

Application navigon.exe has
performed anillegaloperation
and will be shut down.If the
problem persists,contact the
program vendor.

Program:navigon.exe
Exception:0xC0000005
Addres:000E9ADC :-(
 
 
speedofsound
azymut


Dołączył: 09 Sie 2012
Posty: 1
Wysłany: 2012-08-09, 16:44   Navigon 2110 max - jak "ożywić"

Witam, w 2008 kupiłem tą nawigację i prawie jej nie używałem. Teraz bede musiał, ale mam wgrane mapy z 2008 (zrobiłem jeden płatny upgrade). Jest zainstalowany MN ver. 7.0.13. Czy wystarczy, że wrzucę pliki MobileNavigator 7&8 – FreshMaps Europa i Turcja Q1/2012 w odpowiednie foldery na karcie i bedzie działać?

[ Komentarz dodany przez: jacekp1313: 2012-08-09, 17:48 ]
------------------------------------------------------------------------------------------
Dołączyłem do istniejącego wątku
Proszę o przestrzeganie regulaminu forum - punkt 4
 
 
czarek-jabol
azymut


Dołączył: 01 Maj 2014
Posty: 1
Wysłany: 2014-05-01, 21:12   Czysta karta SD i navigon 2100

Cześć! Dokupiłem nową kartę SDHC 4 GB, do tej pory była SD 2 GB (zniszczona). Z tego co widzę to map jest wszędzie pełno, ale nie potrafię znaleźć oprogramowania. Naprowadzi mnie ktoś? Od kilku lat używałem na tym urządzeniu automapy i sprawowała się bardzo dobrze, ale może być cokolwiek, byle ruszyło. Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam!
 
 
Irokez 
Navi Expert


Pomógł: 2 razy
Dołączył: 03 Mar 2008
Posty: 226
Skąd: Dolnośląskie
Wysłany: 2014-10-24, 17:39   

Witam

Odświeżę kotleta, ale trafił się właśnie mi na biurko model 2100max z jeszcze kartą 1GB z mapami z 2008 roku. Po dwóch dniach kopania po nieaktualnych linkach i prób postanowiłem jednak napisać.

Jest to model 2100max, tak przynajmniej wynika z pliku z wersją. Pracuje na tym Navigon w wersji 7.0.5. Przekopiowałem kartę na nową 4GB (oryginał w archiwum). ActiveSync nie widzi nawigacji (zarówno pod WinXP jak i Win 7 z doinstalowanym Windows Mobile Device Center 6.1). Widoczna jest jedynie karta SD. Pamięć wewnętrzna z Windowsem CE nie istnieje dla żadnego komputera. No cóż. Taki sprzęt.

Pierwsze podejście - wgranie samych nowych map nie powiodło się - nie uruchamia się program nawigacyjny (zwis).
Znalazłem opis z linkiem na chomika do wersji "Navigon 7.4 3 8310.rar" która niby miała działać - niestety nie działa.
Dorwałem od kolegów zza Buga "Navigon MN7.4.1 dla Navigon 21xx MAX" - uruchomił się, nawet TMC działa tylko że się wiesza co chwilę na amen albo na 10 minut. Z plików wyczytałem że to przeniesione z 4310max.

Przez te minuty które akurat działało próbowałem jeździć i niestety potwierdza się że jest to produkt nawigacyjnopodobny - nie dość że wolne koszmarnie (Na moim Beckerze 7827 też było ślamazarne) to prowadzi po takich krzakach że hoho.
Postanowiłem więc wsadzić Igo8 i niestety też poległem - jest tylko restart jeśli wrzucam po prostu na kartę Igo i zmieniam katalog/nazwę na Navigon. Wklepałem więc Mostscripta aby wywoływał Igo w katalogu igo8 jak przykazało ale też restarty w kółko. Na różnych wersjach Igo/primo.

Proszę o jakieś wsparcie...
Na razie zza Buga mam jeszcze 7.3.4 (build-577) z 7210SD, ale już jutro dopiero sprawdzę w trasie czy się toto nie wiesza, choć zauważalnie lepiej widzę działa. ZAamiast TMC mam tylko wykrzyknik, stroi ale nic poza tym. Czyby licencje z nowszego są wymagane? Tam działało.

PS. odblokowanie z postu 5110 nie działą (pliki autorunce na czystą SD) i nie działa też niby "uniwersalne" z plikiem AutoRunCE oraz Init.reg który zmienia wpis na explorer.exe. Uruchamianie navi kończy się na ekranie z dwoma guzikami "Navigation" oraz "Pictures" i koniec.

Pozdrawiam.
 
 
darq73
Waypoint


Pomógł: 12 razy
Dołączył: 20 Mar 2009
Posty: 171
Skąd: Białystok,Düsseldorf
Wysłany: 2014-10-25, 13:26   

Spróbuj 741.763 do 21xx max z mego gryzonia. Jak będzie poprawnie działać to polecam zrobić firmware update, a następnie upgrade do 4310max (MN 747).
Gdybyś miał problem z wytyczeniem trasy, to należy podmienić we flashu CountryProfiles.nfs (MyFlashDisc/Nawigon/Settings/Core). Potrzebny do tego panel odblokowujący.
 
 
Irokez 
Navi Expert


Pomógł: 2 razy
Dołączył: 03 Mar 2008
Posty: 226
Skąd: Dolnośląskie
Wysłany: 2014-10-26, 11:03   

W końcu udało się odpalić normalnie działające MN7.4.7 build 806 znalezione w paczce w sieci na niemieckich forach jako upgrade 21xx do 4310.
Przy okazji znalazłem też upgrade firmware 1.0707.0409 dla 21xxmax i teraz jest ok.

Igo8 sobie odpuściłem bo nie udało mi się znaleźć żadnego działającego u mnie odblokowania/panelu. Trochę szkoda, bo to jak prowadzi Navigon woła o pomstę do nieba.

Pozdrawiam.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,14 sekundy. Zapytań do SQL: 9