Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
uruchamianie innego programu nawigacyjnego
Autor Wiadomość
RobbieG 
Waypoint


Dołączył: 30 Lip 2009
Posty: 17
Wysłany: 2010-06-15, 10:07   

może i miało być tak jak w instrukcji, ale trzeba sobie radzić po staremu :D, chyba, że ktoś już znalazł :D
 
 
killerro
Waypoint



Dołączył: 14 Cze 2010
Posty: 19
Wysłany: 2010-06-15, 12:58   

RobbieG napisał/a:
może i miało być tak jak w instrukcji, ale trzeba sobie radzić po staremu :D, chyba, że ktoś już znalazł :D

U mnie też nie ma ale shell.ini cyba pomaga poszukajcie na forum jest sposób ;)
 
 
daras78 
Waypoint
G300



Dołączył: 27 Kwi 2010
Posty: 123
Wysłany: 2010-06-15, 19:06   Re: ukryte opcje w ustawieniach/info? ktoś je znalazł?

lukaszm napisał/a:
Witam zastanawiam sie gdzie znajde te magiczne opcje typu Programowanie klawisza Nawigacja albo zmiana trybu pracy urządzenia po podłączeniu do portu usb ? Mógłby ktoś oświecić bo w ustawieniach/Info to poza info "dziękuje za zakup urządzenia..." nic nie ma


wchodzisz w control panel > USB i wybierasz active sync albo mass storage
 
 
ACI 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 02 Lut 2009
Posty: 10
Wysłany: 2010-06-15, 21:37   

dziś sprawdziłem plik

i na tych ustawieniach chodzi ładnie, jednak jest problem z wczytywaniem nowych POI za mało pamięci. :(

GpsPort=COM7:

GpsPortSpeed=38400
 
 
siopik2909
azymut


Dołączył: 14 Cze 2010
Posty: 1
Wysłany: 2010-06-16, 17:32   

A moglibyście mi wrzucić gdzieś wasz plik shell.ini?
Bo próbuje to jakoś zrobi ale nawet jak to wrzucę na kartę to i tak dalej startuje mapamap :-|
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 109
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2010-06-16, 17:42   

siopik2909, wgraj aktualizacje nawigacji i nie męcz się
http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=20734
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9628
Wysłany: 2010-06-16, 17:42   

Daj swój plik jako załacznik - zobaczymy, co robisz źle
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
Miracles 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 17 Cze 2010
Posty: 7
Wysłany: 2010-06-17, 00:35   Re: Brak dostępu do zmiany ścieżki uruchamianego programu na

Witam!
nordof napisał/a:
Wg. instrukcji powinno to wygladac tak : Ustawienia/Info/Ściezka navi.
Jednak na mojej nawigacji w zakładce ustawienia nie ma pozycji sciezka navi ,a jedynie reset i powrot.

Miałem tak samo. Napisałem mail'a do Sigmy z informacją, że sprzedawana Navia nv432 jest niezgodna ze specyfikacją podaną w instrukcji obsługi. Zwrotną poczta przysłali mi patcha, którego należy zainstalować (razem z instrukcją instalacji), aby brakujące "przyciski" - ścieżka navi oraz ustawienia, pojawiły się w menu. Zrobię to pewnie jutro, a właściwie już dziś, jak kupie kartę, która jest niezbędna do przeprowadzenia tej czynności.
Tak więc problem chyba rozwiązany. :-D
Pozdrawiam.
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 109
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2010-06-17, 08:30   

Link: http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=20734
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 28
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8301
Skąd: Poznań
Wysłany: 2010-06-17, 08:30   

Jest na forum to opisane (skąd pobrać i jak zainstalować).
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
zorka 
azymut
zorka


Dołączyła: 18 Cze 2010
Posty: 1
Wysłany: 2010-06-18, 17:04   Jaka mapa ?

Proszę o pomoc jestem zupełnym laikiem w sprawach GPS proszę podpowiedzcie jaka jest najlepsza mapa Europy oczywiście z dokładną mapą polski na tę nawigację ?
Pozdrawiam
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18846
Wysłany: 2010-06-18, 17:18   

Nie ma mapy Europy na Nv432.
Są programy nawigacyjne z mapą Europy lub poszczególnych krajów. Na WinCE6 działa każdy oprócz TomToma

A który lepszy - czytaj http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=3925

Dalsza dyskusja w wątku o wybranym przez Ciebie programie.
_________________

 
 
JayJay
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 24 Cze 2010
Posty: 6
Wysłany: 2010-06-24, 11:58   

Moja AM nie chciala zpalac sygnalu ale zrobilem tak jak tu jacekp1313, opisal i odrazu lapie! Dzieki
_________________
Navia nv 432
 
 
player86 
azymut


Dołączył: 18 Lip 2010
Posty: 2
Wysłany: 2010-07-18, 23:19   Auto Mapa

Witam!

Mam problem z AM tj. nie mogę jej odpalić na Win CE 6.0, miałem Auto Mape na innej karcie, po zgraniu jej ją na swoją nie idzie jej uruchomić spod Win na navi ze względu brak pliku exe., mógłby ktoś podsunąć jakieś rozwiązanie:]
 
 
marszal12321 
Waypoint



Wiek: 30
Dołączył: 26 Lip 2009
Posty: 102
Wysłany: 2010-07-18, 23:26   

Zainstalować raz jeszcze ;)
_________________
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,11 sekundy. Zapytań do SQL: 9