Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2011-01-19, 07:43
Odblokownie Lark 47.0
Autor Wiadomość
fbikal
azymut


Dołączył: 23 Cze 2010
Posty: 4
Wysłany: 2010-06-30, 16:35   

Coś czuje Mici, że sami będziemy musieli nad tym posiedzieć metodą prób i błędów. Chyba nikt z tego forum nie posiada 47 . Troche strach, że navi powie dobranoc, ale jak będę miał trochę czasu to może coś podłubie ;-)
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 525 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18656
Wysłany: 2010-06-30, 21:30   

Wgrajcie na SD ITaskManager.exe z apteczki (dział Download), wskażcie jako uruchamiany spod NAWIGACJA i dajcie liste procesów. Zrobię skrypt startowy.
_________________

 
 
fbikal
azymut


Dołączył: 23 Cze 2010
Posty: 4
Wysłany: 2010-06-30, 23:46   

Pojechałem ręcznie :

iTaskMgr.exe 02F14FAE 1
udp2tcp.exe 03157FD2 3
rnaapp.exe A3070802 2
rapisrv.exe 4307076A 4
repllog.exe C309BF02 2
OVL_Leader.exe 834EDFC2 2
Gps2.exe 236826E6 7
OSD.exe 6368270A 1
Gwes.exe 037EB5D2 9
Device.exe 83F0D242 56
Filesys.exe 23FC8332 2
NK.EXE 03FDF002 2
 
 
Mici125 
Waypoint
Lark 47.0


Wiek: 34
Dołączył: 11 Cze 2010
Posty: 17
Wysłany: 2010-07-01, 09:30   

U mnie:

ITaskMgr.exe
OVL_Leader.exe
gps2.exe
OSD.exe
gwes.exe
device.exe
filesys.exe
NK.exe

Dopiero teraz zauważyłem, że po uruchomieniu windowsa/panelu i po wyłączeniu larka poprzez menu aplikacji, a nie przycisk na obudowie, po ponownym włączeniu wszystko jest tak samo :-D Tylko wystający pasek startowy windowsa trochę psuje efekt w panelu. Jak będę miał trochę czasu, popróbuję różnych opcji i opiszę tutaj wyniki.
 
 
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 576 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6445
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2010-07-01, 13:53   

Mici125 napisał/a:
Tylko wystający pasek startowy windowsa trochę psuje efekt w panelu

A to nie ma możliwości ukrycia go?
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
Mici125 
Waypoint
Lark 47.0


Wiek: 34
Dołączył: 11 Cze 2010
Posty: 17
Wysłany: 2010-07-01, 15:07   

Cybant napisał/a:

A to nie ma możliwości ukrycia go?


Teoretycznie jest, a praktycznie raz się pokazuje, raz nie - tak samo na pulpicie windowsa. Żyje własnym życiem :-)
 
 
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 576 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6445
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2010-07-01, 15:19   

:-/ to się faktycznie dziwnie zachowuje. Przy zaznaczeniu auto hide nie powinien świrować.
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
Mici125 
Waypoint
Lark 47.0


Wiek: 34
Dołączył: 11 Cze 2010
Posty: 17
Wysłany: 2010-07-01, 17:37   

Miałem na myśli opcję 'always on top'. Auto hide daje radę, ale irytuje mnie ten wysoki na kilka pikseli, szary pasek na dole.

Ps. Przerobiłem skrypt autorstwa Bodzia250 tak aby wyłączał gps2 i odpalał ayrę (na podstawie tego tematu). Odpala się też explorer.exe, bo bez tego programy windowsowe nie chcą poprawnie chodzić.
Czy mógłby ktoś podać mi komendę lub zmienną w rejestrze odpowiedzialną za 'always on top' paska zadań, tak aby podczas korzystania z panelu i navi był niewidoczny? Wiem że można zrobić to ręcznie, ale chcę wszystko zrobić do końca.
 
 
matts84
Waypoint
Lark Freebird 47.0


Dołączył: 06 Lip 2010
Posty: 16
Wysłany: 2010-07-06, 12:52   

I jak z tym Larkiem, idzie to normalnie odblokować do poziomu Windows?
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 525 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18656
Wysłany: 2010-07-06, 13:12   

Sprawdźcie menu Iphone z http://www.my-navia.pl/po...09088&comment=1 poprawką http://www.my-navia.pl/vi...p=209307#209307

Albo to: KLIK (menu do testów skryptów; poniżej 1MB - jak zadziała, będzie pełna wersja) Na razie proszę o sprawdzenie, czy menu wystartuje i czy po zamknięciu pojawi się z powrotem menu Larka
INSTRUKCJA: Ściągnąć, rozpakować, skopiować pliki luzem na SD, wskazać startx.exe jako uruchamiany spod NAWIGACJA Wyłącza się X w lewym dolnym rogu
_________________

 
 
matts84
Waypoint
Lark Freebird 47.0


Dołączył: 06 Lip 2010
Posty: 16
Wysłany: 2010-07-06, 13:45   

Menu sie chyba włącza ale nad nie wskakuje menu Fabryczne i potem nie da sie nic zmienić, trzeba wyłączyć i właczyć nawi jeszcze raz.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 525 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18656
Wysłany: 2010-07-06, 13:49   

Ale z poprawką?
A jak z tym drugim menu?
_________________

 
 
matts84
Waypoint
Lark Freebird 47.0


Dołączył: 06 Lip 2010
Posty: 16
Wysłany: 2010-07-06, 13:52   

to co dałeś i kazałeś ściagnać i luzem wrzucić, tylko zę zrobiłem inaczej, wskazałem explorer, odpaliłęm go, pojawił sie pasek start, dałem exploruj i wszedłem na SDMMC i odpaliłęm Start, pokazało sie twoje Menu.

Edit
A wiec ja odblokowałem jednorazowo robiąc tak:

Z tej paczki jak opisałem wskazałem explorer, następnie wszedłem w Start-> Programs-> Windows Explorer--> SDMMC-->ITaskMgr i w zakłądkach procesów wylaczyłem proces gps2 czy jakoś tak, pojawił się pulpit Windowsa, ale po restarcie wszystko wraca do menu zwykłęgo larka.
Ostatnio zmieniony przez matts84 2010-07-06, 14:01, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 525 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18656
Wysłany: 2010-07-06, 13:59   

To nie daje żadnej informacji. Zależy mi na teście skryptu wyłączającego i ponownie uruchamiającego fabryczne menu larka.
_________________

 
 
matts84
Waypoint
Lark Freebird 47.0


Dołączył: 06 Lip 2010
Posty: 16
Wysłany: 2010-07-06, 14:06   

Ale menu larka sie nie wyłącza po odpaleniu twojego. Twoje sie włącza i jest niewidoczne. A po włączeniu twojego Menu z poziomu windows i kliknięciu X po lewej stronie pokjawia sie komunikat "Cannot find '.exit'

Próbowałem podmienić plik z katalogu Windows GPS2.exe na Explorer.exe, ale sie niestety nie da bo gps2 jest chroniony, nie można z nim nic zrobć. Jakieś pomysły na odblokowanie?

Na pulpicie mam tez settings i po odapaleniu jest opcja Autorun Setting , mozna zmienić z gps2 na Explorer, ale po zapisaniu i rebocie jest dalej nakładka larka, nic sie nie zapisuje.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 10