My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2014-12-22, 10:02
Clarion Map 780 reanimacja
Autor Wiadomość
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 106
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9769
Wysłany: 2010-02-28, 16:21   

To nie ja wrzucałem.
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
devgron
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 28 Lut 2010
Posty: 5
Wysłany: 2010-02-28, 16:24   

Hmmmm ale mówisz że to w jakiś sposób pomoże?
Jaka opcję mam wybrać itd?
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 106
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9769
Wysłany: 2010-02-28, 16:26   

devgron napisał/a:
Hmmmm ale mówisz że to w jakiś sposób pomoże?
Wgra od nowa system, który został skasowany.

devgron napisał/a:
Jaka opcję mam wybrać itd?
Cytat:
Muszę zaznaczyć, że kartę SD należy sformatować pod Windowsem XP w formacie FAT (FAT16) i nazwać WINCE. Formatowałem pod Vistą i Sevenem i na nawigacji nie rusza. Karta nie może być większa niż 2GB. Na karcie nie powiny się znajdować inne pliki !

Po wrzuceniu plików na kratę wybieramy w menu serwisowym WINCE Update i tam opcja z formatem.
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
devgron
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 28 Lut 2010
Posty: 5
Wysłany: 2010-02-28, 22:17   

Super działa!
Nawigacja w pełni sprawna!
Może warto by to przykleić?
Nie wierze że tylko ja mam z tym problem :oops:
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 106
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9769
Wysłany: 2010-03-01, 18:13   

Rzadko kto formatuje cała nawigacje.
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
devgron
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 28 Lut 2010
Posty: 5
Wysłany: 2010-03-01, 19:05   

Hah a widzisz jednak takiemu komuś jak mój znajomy się to przydarzyło :mrgreen:
Jak on potrafi to każdy może uwierz mi ;-)
 
 
klarck
Waypoint



Pomógł: 1 raz
Dołączył: 19 Maj 2010
Posty: 25
Wysłany: 2010-06-13, 01:57   Clarion Map 780 reanimacja

Mam prośbę jak ktoś może skopiować z katalogu Windows wszystko co się da i wrzucić na jakiegoś Up-a.

Rozmajstrowałem Windows w moim Clarionie map780, że już go nie doprowadzę do stanu pierwotnego i dlatego proszę o pliki z tego katalogu. Zachowałem się jak blondynka nie zrobiłem kopii.
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2014-12-22, 10:02, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 106
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9769
Wysłany: 2010-06-13, 10:39   

klarck, te pliki znajdują się w ROMie po Hard resecie się przywracają.

PS. Zły dział.

[ Dodano: 2010-06-13, 10:40 ]
Tutaj możesz pobrać ROM http://www.my-navia.pl/vi...p=147809#147809 który przywrócić możesz postawić system, gdy nawigacja nie wstaje.
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
klarck
Waypoint



Pomógł: 1 raz
Dołączył: 19 Maj 2010
Posty: 25
Wysłany: 2010-06-13, 13:46   

ROM już nadgrywałem ale nie pomogło, ja mam pouwalane dodatkowe biblioteki a tego nie ma w ROM-ie bo to czysty Windows. Nawka niby mi chodzi ale nie mogę nic uruchomić bo zgłasza brak bibliotek a one są.
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 106
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9769
Wysłany: 2010-06-13, 17:30   

klarck, nie rozumiem.
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
macintosh
azymut


Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 2
Wysłany: 2011-04-10, 16:32   Problem z Clarion Map780

Na wstepie chce sie przywitac gdyz jestem tutaj nowy.


Odrazu prosilbym o pomoc ...

Chodzi o to jak zrobic hard reset poniewaz cos mi sie stalo z aplikacja AnWBT.exe i pokazuje fatal application error:

Program: AnWBT.exe
Exception: 0xC0000005
Address: 01C0DC50

domyslilem sie sam ze jest to cos z modulem BT

czy tak w ogole reset pomoze? tak czy inaczej prosze was jak to zrobic ?

a nawigacja wszystko orginalne nic nigdy nie odblokowywane mapy wgrywane ze strony producenta


dzieki z gory
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 106
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9769
Wysłany: 2011-04-10, 22:14   

macintosh, w Clarionie MAP770 hard reset robiło się przez przycisk RESET+1 z boku. Spróbuj. Być może wejdzie wtedy do bootloaderza, czyli niebieskiego ekranu. Wtedy zresetuj nawigacji RESETem, bo grzebiąc tam możesz kompletnie zepsuć nawigacje.

A jak nie to na forum jest FW.
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
macintosh
azymut


Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 2
Wysłany: 2011-04-11, 01:03   

Zrobilem troszke inaczej odblokowalem na moment do windows i z katalogu bt przenioslem ten plik startowy exe i teraz bt nie dziala ale przynajmniej nawigacja pracuje bez problemu i tak nigdy nie uzywalem bt spojrzalem tez do systemu i sprzetowo nie wykrywa bt wiec chyba uklad padl trudno wazne ze navi dalej dziala jak by ktos mial z tym problem to przenoszac plik ktory pisalem post wyzej gdziekolwiek i po problemie.

thx
 
 
djmarco83
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 07 Cze 2010
Posty: 12
Wysłany: 2011-04-13, 08:03   

A ja mam inny problem. Wysłałem navi do serwisu bo łapała mi bardzo długo fixa (około 20-30min) a jak złapała to trzymała sygnał z max 4 satelit ale praktycznie zawsze były to tylko trzy. Po powrocie z serwisu okazało się, że u nich ten problem nie występuje i nawigacja jest sprawna. Z tego co udało mi się dowiedzieć to sprzęt był sprawdzony organoleptycznie tzn, że jeden z serwisantów używał mojej nawi w aucie i u niego wszystko było ok. Ale niestety jak nawi wróciła u mnie dalej występuje ten problem. Pisałem maile do serwisu ale tam dalej twierdzą, że nawi jest i była sprawna. Czy ktoś miał taki problem i wie może jak we własnym zakresie to naprawić?
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 106
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9769
Wysłany: 2011-04-13, 12:54   

djmarco83, jaki samochód? Próbowałeś w innym pojeździe lub na spacerku?
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
 
 

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,13 sekundy. Zapytań do SQL: 12