My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload
 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2014-12-22, 10:02
Clarion Map 780 reanimacja
Autor Wiadomość
ilewy
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 20 Gru 2009
Posty: 5
Wysłany: 2009-12-20, 13:20   Clarion MAP780 - wgrywanie ROM-u po awarii

Witam, właśnie chyba uwaliłem nawigacje. Chcąc przywrócić ustawienia domyślne wszedłem do trybu serwisowego i nie sprawdzając wcześniej opcji Download and Run zrobiłem Format. W sumie to nacisnąłem przez przypadek, nie sądziłem że bez pytania zformatuje mi pamięć flash. I teraz moja prośba jeżeli jest tu ktoś co zna się na tym i mógł by mi zrobic dump tej pamięci to był bym bardzo wdzięczny. I mam jeszcze jeden problem mianowicie jeżeli daje update vie USB to nie wykrywa mi poprawnych sterowników. Jeżeli ktoś wie co zrobić to proszę o kontakt. Jeżeli nie to jeszcze można zrobić update z karty. I ostatnie pytanie, czy jeżeli znajdę rom z innej nawikacji z takimi samymi wnętrznościami i wgram to ruszy nawigacja?

Z góry dziękuję za pomoc,
Rafał Wójcik

Aha jeszcze jedno słyszałem o czymś takim jak 9 nóżka. Czy to w moim przypadku pomoże? Jeżeli tak to jak to się robi, gwarancji i tak już nie mam więc mogę go rozebrać.
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2010-09-29, 16:47, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 25
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8317
Skąd: Poznań
Wysłany: 2009-12-20, 13:36   

A navi jest na GW??

[ Dodano: 2009-12-20, 13:39 ]
A do Windowsa nie da się dojść ??
http://chomikuj.pl/januszek2245/CLARION/MAP+780
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
ilewy
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 20 Gru 2009
Posty: 5
Wysłany: 2009-12-20, 14:13   

No własnie niestety się nie da :/ Nie nie jest na gwarancji.
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 25
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8317
Skąd: Poznań
Wysłany: 2009-12-20, 14:24   

Ja i tak bym ładnie poprosi w emailu do serwisu o firmware.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
ilewy
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 20 Gru 2009
Posty: 5
Wysłany: 2009-12-20, 14:41   

Właśnie to zrobiłem. Tylko co potem zrobić jak już bym go ewentualnie dostał. Będę jeszcze jutro dzwonił do nich i prosił.
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 25
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8317
Skąd: Poznań
Wysłany: 2009-12-20, 16:14   

Jak dostaniesz to pewnie z instrukcją.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
ilewy
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 20 Gru 2009
Posty: 5
Wysłany: 2009-12-22, 01:48   

Witam, ponownie.

Gdyby ktoś miał podobny problem proszę się zgłosić ja swój rozwiązałem dzięki uprzejmemu panu z i tu uwaga Włoch. Polski serwis za taką naprawę powiedział mi 100 zł. Ja dostałem 2 pliki i mam za darmo. ROM, który posiadam jest tylko i wyłącznie do Clariona MAP780. Jeżeli ktoś ma podobny problem tylko z innym modelem polecam zgłosić się do pana z Włoch (pisać po angielsku). Kontakt na stronie CLariona. Jak by ktoś nie mógł znaleść to o proszę:

https://www.clarion.com/j...&type=ContactUs

Wpisujemy po kolei:
Imię i nazwisko, adres e-mail swój, i kraj, potem wypełniamy tylko ostatnie pole z opisem problemu.

Życzę powodzenia w wskrzeszaniu swoich nawigacji.

Do moderatora, myślę że warto przykleić.
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 25
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8317
Skąd: Poznań
Wysłany: 2009-12-22, 08:00   

Załącz tutaj te pliki,ja sobie chętnie podejrzę. Mówiłem ze warto napisać do wszystkich w europie :-)
Swoją drogo to przyklejanie raczej sensu niema, szybciej takie posty jak mój poradnik warto podpiąć.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
fazaaa77
azymut


Dołączył: 06 Paź 2008
Posty: 3
Wysłany: 2009-12-22, 13:51   

Dołącze sie do prośby o te pliki a szczególnie interesuje mnie plik ppatch.txt do clariona 780
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 106
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9769
Wysłany: 2009-12-22, 17:26   

fazaaa77, ten plik po resecie guzikiem się "resetuje"
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
ilewy
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 20 Gru 2009
Posty: 5
Wysłany: 2009-12-22, 23:11   

Oto ten pliczek:
http://rapidshare.com/files/324559202/wince.zip

Muszę zaznaczyć, że kartę SD należy sformatować pod Windowsem XP w formacie FAT (FAT16) i nazwać WINCE. Formatowałem pod Vistą i Sevenem i na nawigacji nie rusza. Karta nie może być większa niż 2GB. Na karcie nie powiny się znajdować inne pliki !

Po wrzuceniu plików na kratę wybieramy w menu serwisowym WINCE Update i tam opcja z formatem.
 
 
devgron
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 28 Lut 2010
Posty: 5
Wysłany: 2010-02-28, 15:54   Clarion Map780 problem z uruchomieniem

Witam
Dostałem nawigację za free od znajomego.
Oczywiście jest w tym pewien haczyk ponieważ nawigacja nie startuje.
Z tego co mi opowiadał to wyczytał gdzieś na forum o menu serwisowym?
Więc wszedł w nie. Poźniej wybrał Format i urządzenie już nie wstaje.
Sprawdziłem to i faktycznie jest opcja format:
0=WINCE Upgrade
1=GPS Tools
2=BT Tools
3=UBOOT Upgrade
4=Memory Tools
5=Other Tools
Wchodząc w "5=Other Tools" dalej mamy właśnie opcję "8=Format".
Czy jest możliwe że uwalił nawigację tzn sformatował "partycje" z systemem z pod tego menu?
Proszę o pomoc bo mogę mieć nawigację za darmo :-)
Pozdrawiam Devgron
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2012-09-09, 09:46, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 106
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9769
Wysłany: 2010-02-28, 15:57   

devgron napisał/a:
Czy jest możliwe że uwalił nawigację tzn sformatował "partycje" z systemem z pod tego menu?
Tak.
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 106
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9769
Wysłany: 2010-02-28, 15:59   

ROM: http://www.my-navia.pl/vi...p=147809#147809
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
devgron
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 28 Lut 2010
Posty: 5
Wysłany: 2010-02-28, 16:12   

Kurcze nie mogę ściągnąć nic z rapida :(
Nie dasz rady wrzucić tego na coś innego niż RS?
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
 
 

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,25 sekundy. Zapytań do SQL: 13