Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Navroad 560BF i inne programy nawigacyjne
Autor Wiadomość
Jasta
azymut


Dołączył: 03 Gru 2009
Posty: 4
Wysłany: 2012-02-19, 20:17   Współpraca navgon navigator z innymi urządzeniami.

Witam.Kwestia jak w temacie np na navrod560bf.Pozdrawiam.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
NavitelT700+NaviExpe


Pomógł: 524 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18623
Wysłany: 2012-02-19, 20:21   

Współpracuje. Z wieloma.
Wystarczy przeczytać wątek o konkretnej wersji programu
_________________

 
 
Jasta
azymut


Dołączył: 03 Gru 2009
Posty: 4
Wysłany: 2012-02-19, 22:23   

Niestety nie chce odpalić .Zassałem http://navigon-mobilenavi...ic.com/pocketpc zainstalowałem na karcie i czegoś brakuje do uruchomienia.
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9538
Wysłany: 2012-02-20, 09:22   

Na przykłąd systemu operacyjnego...
Zauważyłeś opis
Cytat:
OS: WM5/WM6 Pro/WM 6 Classic/WM 6.1 Pro/WM 6.1 Classic
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
Jasta
azymut


Dołączył: 03 Gru 2009
Posty: 4
Wysłany: 2012-02-20, 21:10   

Tak, dwie literki(CE) robią różnicę.Dzięki.Jest mały plus, komuś link może się przydać, jak i cała witryna. Pozdrawiam. :lol:
 
 
27gibon 
Navi Expert


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 31 Maj 2011
Posty: 409
Skąd: G.Śląsk
Wysłany: 2012-03-28, 20:10   

Czy komuś działa regulacja podswietlenia z poziomu Primo w Navroad 560Bf
 
 
emes125
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 17 Wrz 2012
Posty: 34
Wysłany: 2013-03-16, 18:45   Prośba o pomoc w instalacji/konfiguracji Primo 9.6.13.267029

Posiadam taką nawigację Navroad NR560BF. Chciałem w niej włączyć obsługę TMC i BT.

1. Nie mam polskiej wersji językowej. Znalazłem plik gdzieś na zagranicznym forum, gdzie nie ma polskiego. Plik z tego tematu:
http://www.my-navia.pl/vi...p=389116#389116
Nie chce się otworzyć - błędne hasło

2. Nie widzę w ogóle opcji włączenia BT. W samym shell, który posiada fabrycznie Navroad BT jest włączony. Dlaczego nie mogę go włączyć mimo dodania do sys.tzt:

Kod:
[bluetooth]
btappl="/windows/IVTDialor.exe"

[phone]
driver = "IVT"
exe_path = "\windows\IVTDialor.exe"
win_name="EMPTY"
class_name="IVTDIALOR"
switch_name="-l"
ballon_ext_handling=1
hangup_not_supported=1


3. TMC
Port to COM6, odbiornik RoyalTek, szybkość: 9600:
Kod:
[tmc]
port="COM,6"
baud=9600
source="royaltek"

Nie widzę w ogóle aktywności TMC

Z góry dziękuję za pomoc.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
NavitelT700+NaviExpe


Pomógł: 524 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18623
Wysłany: 2013-03-16, 19:00   

ad 1. Pisz do autora uploadu

ad 2. Po pierwsze - raz wpisujesz "/windows/ a raz "\windows\ a to dwa rózne wpisy
po drugie - na pewno BT w 560 uruchamia się przez ten plik?

ad 3. Masz pliki licencji we właściwym miejscu?
Masz w ogóle TMC w opcjach Primo?
Co to znaczy "nie widzisz aktywności" - nic nie odbiera, czy nie ma komunikatów?
Odbiornik zewnętrzny masz podłączony do zasilania?
_________________

 
 
emes125
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 17 Wrz 2012
Posty: 34
Wysłany: 2013-03-16, 19:06   

Dziękuję za odpowiedź.

1. Napisałem, dostałem ostrzeżenie. Usunąłem bezsensowny post i dostałem drugie

2. Właściwie to nie wiem. W innym urządzeniu (starszy system) działało

3. Opcja jest, nic nie odbiera, odbiornik podłączony do zasilania. Sprawdzę licencję

[ Komentarz dodany przez: ___Olivia_: 2013-03-16, 19:29 ]
Napisałeś w dziale linki, po otrzymaniu ostrzeżenia usunąłeś post dla niepoznaki , a w innym dziale się tłumaczysz. Za chwilę otrzymasz trzecie ostrzeżenie za cwaniactwo.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
NavitelT700+NaviExpe


Pomógł: 524 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18623
Wysłany: 2013-03-16, 19:17   

Nic nie odbiera - czyli co:- nie ma komunikatów, czy masz info o braku licencji?
W ogóle przeszukuje częstotliwości?
Dopisałeś do sys.txt to, co trzeba (nie pisze, co bo w wątku o TMC w Primo podawano to kilkanaście razy)?
Jeszcze ina sprawa, czy licencje z Primo 2.0 pasują do twojej wersji...


Co do p.1: Napisałeś post w dziale z linkami co jest karane ostrzeżeniem zgodnie z http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=25483
A drugie za usuwanie wpisów moderatora (skasowałeś razem z postem)
_________________

 
 
emes125
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 17 Wrz 2012
Posty: 34
Wysłany: 2013-03-16, 19:52   

Nie upieram się przy najnowszej wersji. Chodzi mi tylko o to, żeby działał TMC, bluetooth, program był po polsku i działały mapy Navteq 2012.Q3. Nie potrzebuję żadnych dodatkowych bajerów.

Poland_MediamobileNordic.tmc - skopiowałem ten plik z wersji 9.6.2.209584 - plik z licencją.

[ Dodano: 2013-03-16, 21:45 ]
Dobra, język polski już mam :) Mapy też działają. Wszystko na wersji 2.0.1 9.6.5.245577 + diMkaWA_P156 Wiman_mod

[ Dodano: 2013-03-16, 22:34 ]
TMC dalej nie działa. Pod Navroad map nie było większego problemu. COM6 i 9600. Teraz nie działa, choć próbowałem:
Kod:
[tmc]
saved_config_available="1"
saved_config_classname="NMEA_GPSTMC_ROYALTEK"
saved_config_portname="COM"
saved_config_port="6"
baud="57600"
auto_tuning="1"
show_all_provider_list=1
auto_band_search_up="1"


Tak samo próbowałem tu ustawić prędkość 9600, bo na takiej mi działała ta opcja. W czym jeszcze może tkwić problem ?
 
 
mb484
azymut


Dołączył: 31 Lip 2014
Posty: 2
Wysłany: 2014-07-31, 07:59   Skrot do mapy na karcie

Witam.
Nabyłem nowa mapę i mam ja na karcie SD. Problem w tym, że nie chce odpalić si e ze skrótu "nawigacja". Jak zrobić aby włączała się z tego skrótu?
 
 
wojtek1234321
GPS instruktor


Pomógł: 15 razy
Dołączył: 03 Sie 2012
Posty: 703
Wysłany: 2014-07-31, 08:09   

mb484 napisał/a:
Jak zrobić aby włączała się z tego skrótu?

Jakie urządzenie, jakie ma opcje ustawień (ustawień urządzenia) odblokowane czy nie, być może jest opcja wskazania/wyboru ścieżki dostępu do programu nawigacyjnego.
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 59 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 5558
Wysłany: 2014-07-31, 11:55   

Po pierwsze. Sama mapa nie odpali - potrzebny Ci jest jeszce drobiazg pt. program nawigacyjny.
Po drugie - podaj ścieżkę pod przycisk www i będzie OK
Po trzecie - w tym dziale wielokrotnie wyjaśniano sposó uruchamiania aplikacji spod przycisku "nawigacja" więc dopisuję Cię do mojej prywatnej listy leni.
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
mb484
azymut


Dołączył: 31 Lip 2014
Posty: 2
Wysłany: 2014-07-31, 12:05   

Navroad 560BF, odblokowana.
Program nawigacyjny to AutoMapa. Jak podać ścieżkę po przycisk nawigacja? Szukałem ale niestety nie udało mi się znaleźć.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,18 sekundy. Zapytań do SQL: 10