Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Jak wszyscy , to Wszyscy, Babcia też
Autor Wiadomość
RyszarD48 
Navi Expert


Pomógł: 5 razy
Dołączył: 09 Cze 2009
Posty: 255
Wysłany: 2009-09-11, 00:07   

Nic nie dało nadal startuje AYRA
_________________
Stacja Suzuki S Cross> Auto Mapa v3.0.2.1028
 
 
elektro69 
guru
Już czas !



Pomógł: 104 razy
Dołączył: 21 Cze 2008
Posty: 1409
Skąd: Lublin
Wysłany: 2009-09-11, 00:52   

RyszarD48 napisał/a:
Nic nie dało nadal startuje AYRA

To wstaw tam gdzie masz ayre. Na pewno masz info jak zainstalować Ayre , to dokładnie tak samo zrób z tym panelem.
_________________

 
 
RyszarD48 
Navi Expert


Pomógł: 5 razy
Dołączył: 09 Cze 2009
Posty: 255
Wysłany: 2009-09-11, 11:07   

elektro69 napisał/a:
RyszarD48 napisał/a:
Nic nie dało nadal startuje AYRA

To wstaw tam gdzie masz ayre. Na pewno masz info jak zainstalować Ayre , to dokładnie tak samo zrób z tym panelem.


AYRA jest na SD bez ingerenci w nawigacje ,chyba dam spokój i zostanę przy starem pulpicie :-/
_________________
Stacja Suzuki S Cross> Auto Mapa v3.0.2.1028
 
 
rubin69 
Navi Expert



Pomógł: 8 razy
Dołączył: 19 Lip 2009
Posty: 364
Skąd: podkarpackie
Wysłany: 2009-09-11, 11:12   

RyszarD48 napisał/a:
AYRA jest na SD bez ingerenci w nawigacje


Ale ż nie trzeba ingerować w nawigacje :-) !Dokładnie tak samo jak Ayrę zgrać na kartę SD i odpalić!To tyle,nic więcej,żadnej ingerencji :-D !
_________________


 
 
 
czarodziej79 
Waypoint
chomik: czarodziej79



Wiek: 40
Dołączył: 05 Cze 2009
Posty: 120
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2009-09-11, 11:29   

Rozumiem, że masz AYRĘ na karcie a chciałbyś żeby po naciśnieciu przycisku NAWIGACJA otwierało sie menu BlackPearl zamiast AYRA

W katalogu AYRA masz: SysInfoSettings.ini o zawartości: pages\nawigacja.ini

Jeśli masz na karcie róznież katalog z menu BlackPearl to zmień treść pliku SysInfoSettings.ini w katalogu AYRA
z: pages\nawigacja.ini
na: ..\BlackPearl\Start\Start.ini
_________________
--= GALAXY TAB 3 7" =-- --= LARK 50.3 =--
 
 
 
RyszarD48 
Navi Expert


Pomógł: 5 razy
Dołączył: 09 Cze 2009
Posty: 255
Wysłany: 2009-09-11, 11:33   

rubin69 napisał/a:
RyszarD48 napisał/a:
AYRA jest na SD bez ingerenci w nawigacje


Ale ż nie trzeba ingerować w nawigacje :-) !Dokładnie tak samo jak Ayrę zgrać na kartę SD i odpalić!To tyle,nic więcej,żadnej ingerencji :-D !


Jakoś nie możemy się dogadać

Powiem tak wgrałem BlackPearl na SD ,na karcie jest AYRA i BlackPearl startuje AYRA jak wyrzucę AYRE to nic nie startuje tylko oryginalny pulpit NAVIA 47 .
Jak mam AYRE i BlackPearl to żeby startował BlackPearl muszę załączać z SDMMC\BlackPearl\SystemInformation .Wrzucenie SystemInformation do Windows\Startup nic nie daje

Dziwne
_________________
Stacja Suzuki S Cross> Auto Mapa v3.0.2.1028
 
 
rubin69 
Navi Expert



Pomógł: 8 razy
Dołączył: 19 Lip 2009
Posty: 364
Skąd: podkarpackie
Wysłany: 2009-09-11, 11:42   

A który plik Systeminformation wrzucasz do StartUp?Tam są 2 pliki: Systeminformation.exe i Systeminformation32.exe.Wrzuć ten pierwszy,powinien wystartować!
_________________


 
 
 
RyszarD48 
Navi Expert


Pomógł: 5 razy
Dołączył: 09 Cze 2009
Posty: 255
Wysłany: 2009-09-11, 11:47   

czarodziej79 poczarowałeś i pomogło ODPALA tylko jest mały problem jak nacisnę ikone windows to jest czarny ekran ,a byłoby fajnie jak by powrócił do AYRY

rubin69 no wiadomo że Systeminformation.exe :lol:

Nie posiadam GG :idea:
_________________
Stacja Suzuki S Cross> Auto Mapa v3.0.2.1028
 
 
rubin69 
Navi Expert



Pomógł: 8 razy
Dołączył: 19 Lip 2009
Posty: 364
Skąd: podkarpackie
Wysłany: 2009-09-11, 11:59   

No to teraz musisz zmienić wpis w start.ini ... zresztą jak we wszystkich .ini
Kod:
BITMAPBUTTON
x = 256
y = 46
BitmapNormal = ..\Ikony\win.bmp
BitmapPushed = ..\Ikony\win.bmp
QuitOnExecute = yes


na

Kod:
BITMAPBUTTON
NewIni = ..\sdmmc\Ayra\Ayra.exe     <----   tu sprawdż ścieżkę,bo nie wiem jak masz
x = 256
y = 46
BitmapNormal = ..\Ikony\win.bmp
BitmapPushed = ..\Ikony\win.bmp
ShutDownAnimation = FlyLeft




w menu BlackPearl oczywiście!
_________________


 
 
 
RyszarD48 
Navi Expert


Pomógł: 5 razy
Dołączył: 09 Cze 2009
Posty: 255
Wysłany: 2009-09-11, 12:02   

rubin69 Pulpecik całkiem fajny bez zbędnych wodotrysków tyko jak by troszeczkę sepeciki były jaśniejsze ,ale to kwestia upodobań
_________________
Stacja Suzuki S Cross> Auto Mapa v3.0.2.1028
 
 
rubin69 
Navi Expert



Pomógł: 8 razy
Dołączył: 19 Lip 2009
Posty: 364
Skąd: podkarpackie
Wysłany: 2009-09-11, 12:06   

RyszarD48 napisał/a:
sepeciki
:mrgreen:

sorry nie bardzo zrozumiałem :mrgreen:
_________________


 
 
 
czarodziej79 
Waypoint
chomik: czarodziej79



Wiek: 40
Dołączył: 05 Cze 2009
Posty: 120
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2009-09-11, 12:09   

W menu BlackPearl w każdym z katalogów gdzie występuje plik .ini nalezy zmienić nastepującą treść

odnajdź w plikach .ini:

BITMAPBUTTON
x = 256
y = 46
BitmapNormal = ..\Ikony\win.bmp
BitmapPushed = ..\Ikony\win.bmp
QuitOnExecute = yes

i zmień na:

BITMAPBUTTON
x = 256
y = 46
NewIni = \SDMMC\Ayra\pages\nawigacja.ini
BitmapNormal = ..\Ikony\win.bmp
BitmapPushed = ..\Ikony\win.bmp
ShutDownAnimation = FlyLeft
 
 
 
rubin69 
Navi Expert



Pomógł: 8 razy
Dołączył: 19 Lip 2009
Posty: 364
Skąd: podkarpackie
Wysłany: 2009-09-11, 12:21   

RyszarD48 napisał/a:
rubin69 Pulpecik całkiem fajny bez zbędnych wodotrysków tyko jak by troszeczkę sepeciki były jaśniejsze ,ale to kwestia upodobań



Niedługo skończę takie coś:






ten będzie troche jaśniejszy :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: !
_________________


 
 
 
RyszarD48 
Navi Expert


Pomógł: 5 razy
Dołączył: 09 Cze 2009
Posty: 255
Wysłany: 2009-09-11, 12:40   

Teraz wszystko hula dzięki rubin69 i czarodziej79


Cytat:

sepeciki

sorry nie bardzo zrozumiałem
Miało być Tapetki

Ten pierwszy ładniejszy
_________________
Stacja Suzuki S Cross> Auto Mapa v3.0.2.1028
Ostatnio zmieniony przez RyszarD48 2009-09-11, 12:43, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
rubin69 
Navi Expert



Pomógł: 8 razy
Dołączył: 19 Lip 2009
Posty: 364
Skąd: podkarpackie
Wysłany: 2009-09-11, 12:42   

No tapetki celowo robiłem takie przyciemnione,żeby ikonki na pierwszym planie były dobrze widoczne ;-)
_________________


 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,19 sekundy. Zapytań do SQL: 9