Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Jak wszyscy , to Wszyscy, Babcia też
Autor Wiadomość
Sance 
Maestro GPS
Pulpit maniac



Pomógł: 142 razy
Dołączył: 10 Paź 2008
Posty: 2754
Skąd: marchewkowe pole
Wysłany: 2009-08-20, 06:47   

http://gpslab.pl/article_strona_4364_1.html
_________________
Używaj przycisku "pomógł"
Moje"maleństwa"
 
 
 
imar42 
guru
GC 5066FMBT



Pomógł: 61 razy
Wiek: 57
Dołączył: 05 Maj 2009
Posty: 1053
Skąd: Olsztyn
Wysłany: 2009-08-20, 08:11   

tadekb1 napisał/a:
zaczynając przygodę z nawi ściągałem wszystko trochę na oślep i teraz trudno mi jest powiedzieć gdzie co było,opis SystemInformation,Daniel Schumann wersja1.6.1.0. Może opis pomoże zlokalizować program albo daj adres e-mail to podeślę
No tak. Ja wczoraj byłem w pracy, ale nie miałem nic do roboty, więc mogłem sobie pozwolić na nieco przydługie wklepywanie. Ideą tego (jak zresztą i wielu innych) forum jest pomoc nie tylko osobie proszącej o pomoc, ale i (a może przede wszystkim) czytającym - aby nie musieli zadawać ponownie tych samych pytań. Co prawda "staż i dorobek" na tym forum mam niewielki, to już zdążyłem się przekonać o przeogromnym lenistwie osób tu zaglądających. Nieprzypadkowo zaznaczyłem kolorem to słowo, bo jak inaczej można określić ludzi otwierających forum - bez wcześniejszego przeczytania choćby kilku wcześniejszych postów i powtarzających pytanie zadawane nawet wielokrotnie na tej samej stronie!!!. @tadekb1 nie bierz tego do siebie - Sam przed sobą przyznałeś, że (jeszcze) nie potrafisz tego ogarnąć i znalazłeś prostsze rozwiązanie. Życzę wytrwałości w dążeniu do najlepszego.
Pozdrawiam :->

Nadal nie odnalazłem
tadekb1 napisał/a:
mały programik" starter"
Podeślij, ale nie na prv koniecznie tutaj
Potem może wypróbuj pulpit by Sance?
PS wyjeżdżam na kilka dni paaaaaaaaaaaa
_________________
Uniwersalne ImarMenuRC do urządzeń z ekranem 480x272 i 320x240

 
 
 
tadekb1
Navi Expert



Pomógł: 2 razy
Dołączył: 16 Mar 2009
Posty: 445
Wysłany: 2009-08-20, 15:41   

spróbuj tu http://odsiebie.com/pokaz/4023307---0348.html

[ Dodano: 2009-08-25, 12:35 ]
Znalazłem na forum taki oto pulpit który po wielkiej walce udało się mi się odpalić na Navixe 4306B ale żeby nie było za łatwo jest problem z wyświetlaniem miesiąca i dnia tygodnia jest po niemiecku wolabym po polsku co trzeba zrobić.

[ Dodano: 2009-08-25, 17:31 ]
oto on

Screen141.jpg
Plik ściągnięto 8537 raz(y) 33,04 KB

 
 
imar42 
guru
GC 5066FMBT



Pomógł: 61 razy
Wiek: 57
Dołączył: 05 Maj 2009
Posty: 1053
Skąd: Olsztyn
Wysłany: 2009-08-28, 06:33   

Qrna - podwójny niefart :evil:
1. Do neta mogę zaglądać przeważnie w pracy, a tu mam tylko Ubuntu, na którym jeszcze nie mam programu do rozpakowywania archiwów "Rar"
2. Mój Lark został zgłoszony w sklepie jako towar niezgodny z umową http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=13072 więc nie mogę na razie sprawdzić i cokolwiek podpowiedzieć :roll:
Pozdrawiam :->
_________________
Uniwersalne ImarMenuRC do urządzeń z ekranem 480x272 i 320x240

 
 
 
Marek_aa 
GPS instruktor


Pomógł: 6 razy
Dołączył: 09 Sie 2007
Posty: 834
Wysłany: 2009-08-28, 07:00   

tadekb1 napisał/a:
Znalazłem na forum taki oto pulpit który po wielkiej walce udało się mi się odpalić na Navixe 4306B ale żeby nie było za łatwo jest problem z wyświetlaniem miesiąca i dnia tygodnia jest po niemiecku wolabym po polsku co trzeba zrobić.


Ciekawy pulpit :roll: ,

Jak uruchomisz ten pulpit na PC (systeminformation32) z polskim Win. to data będzie po polsku.
Chodzi o to że program ten "syteminformation" czyta datę z systemu na jakim jest zainstalowany. Jeżeli WinCE na Twoim GPS=sie jest w wersji angielskiej to data będzie czytana po angielsku. Tak jest u mnie.
_________________

 
 
elektro69 
guru
Już czas !



Pomógł: 104 razy
Dołączył: 21 Cze 2008
Posty: 1409
Skąd: Lublin
Wysłany: 2009-08-28, 08:58   

Zmień ustawienia regionalne na PL i będzie po polsku.
_________________

 
 
Lewy1 
Waypoint
Lark 35.3


Pomógł: 2 razy
Wiek: 46
Dołączył: 31 Lip 2009
Posty: 107
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2009-08-28, 16:00   

Jako, ze najbardziej w oko wpadł mi pulpit "Black" autorstwa rubin69, przedstawiam nieco zmienioną jego wersję. Troszkę odchudzony, zmieniony, ukryty przycisk w bateryjce oraz dwa przyciski, które szczególnie przydadzą się w odblokowanym Larku 35.3
Nowa wersja pulpitu
 
 
 
tadekb1
Navi Expert



Pomógł: 2 razy
Dołączył: 16 Mar 2009
Posty: 445
Wysłany: 2009-08-28, 17:48   

kolega elektro69 możesz podpowiedzieć gdzie to zmienić te ustawienia regionalne
 
 
elektro69 
guru
Już czas !



Pomógł: 104 razy
Dołączył: 21 Cze 2008
Posty: 1409
Skąd: Lublin
Wysłany: 2009-08-28, 17:54   

tadekb1 napisał/a:
możesz podpowiedzieć gdzie to zmienić te ustawienia regionalne


W panelu sterowania regional setings
_________________

 
 
tadekb1
Navi Expert



Pomógł: 2 razy
Dołączył: 16 Mar 2009
Posty: 445
Wysłany: 2009-08-28, 20:34   

elektro69 czy w Navixe 4306B jest regional setings bo przeglądając nawigację nic takiego nie zauważyłem czy to trzeba szukać głębiej w windows lub $MSD$ wybacz że się tak dopytuję ale dopiero zaczynam

[ Dodano: 2009-09-06, 21:34 ]
znalazłem ale to nie pomoga

[ Dodano: 2009-09-06, 21:35 ]
Czy jest wygaszacz ekranu na nawigację 4.3
 
 
rubin69 
Navi Expert



Pomógł: 8 razy
Dołączył: 19 Lip 2009
Posty: 364
Skąd: podkarpackie
Wysłany: 2009-09-09, 22:09   

No to jeszcze jeden mój pulpit zrobiony dla rozdzielczości 320X240,dodałem gry i kilka programów:



Chętnych zapraszam do pobrania na moim Chomiku!
_________________


 
 
 
RyszarD48 
Navi Expert


Pomógł: 5 razy
Dołączył: 09 Cze 2009
Posty: 255
Wysłany: 2009-09-10, 14:52   

Niezłe. Całkiem całkiem tylko mam pytanie jak to zainstalować aby otwierała się tak jak AYRA ,
_________________
Stacja Suzuki S Cross> Auto Mapa v3.0.2.1028
 
 
rubin69 
Navi Expert



Pomógł: 8 razy
Dołączył: 19 Lip 2009
Posty: 364
Skąd: podkarpackie
Wysłany: 2009-09-10, 14:57   

Wrzuć plik Systeminformation.exe do folderu ...Windows\StartUp i zresetuj urządzenie :-)
_________________


 
 
 
RyszarD48 
Navi Expert


Pomógł: 5 razy
Dołączył: 09 Cze 2009
Posty: 255
Wysłany: 2009-09-10, 15:15   

rubin69 napisał/a:
Wrzuć plik Systeminformation.exe do folderu ...Windows\StartUp i zresetuj urządzenie :-)


Nic to nie dało odpoala sie tylko z Systeminformation
_________________
Stacja Suzuki S Cross> Auto Mapa v3.0.2.1028
 
 
rubin69 
Navi Expert



Pomógł: 8 razy
Dołączył: 19 Lip 2009
Posty: 364
Skąd: podkarpackie
Wysłany: 2009-09-10, 15:19   

Rozpakuj na kartę pamięci i wrzuć ten plik co podałem do StartUp,powinien wystartować!
_________________


 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,12 sekundy. Zapytań do SQL: 12