Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2011-08-02, 17:14
Nokia 330 nie odtwarza filmów
Autor Wiadomość
unkas
Waypoint


Dołączył: 20 Sty 2009
Posty: 34
Wysłany: 2010-06-04, 10:11   Nokia 330 nie odtwarza filmów

Witam
Nie odtwarza mi żadnych filmów próbuje ze wszystkimi formatami i zawsze taki sam komunikat "Unable to play this file" czy są potrzebne jakieś kodeki czy o co tu chodzi ?
 
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18818
Wysłany: 2010-06-04, 10:29   

Jakiego odtwarzacza używasz?
_________________

 
 
unkas
Waypoint


Dołączył: 20 Sty 2009
Posty: 34
Wysłany: 2010-06-04, 10:33   

Tego firmowego z nokii
 
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 109
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2010-06-04, 11:07   

unkas, http://discussions.europe...ayer/m-p/242058
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
unkas
Waypoint


Dołączył: 20 Sty 2009
Posty: 34
Wysłany: 2010-06-04, 11:23   

niestety z angielskim u mnie kiepsko

Zainstalowałem na karcie TCPMP i on mi działa tylko teraz czy jest jakaś możliwość żeby zastąpić ten orginalny TCPMP żeby on sie uruchamiał po kliknięciu w ikonke "Movie" ?
 
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 109
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2010-06-04, 12:47   

unkas, zrób zdjęcia katalogi Windows z nawigacji to zobaczymy.

[ Dodano: 2010-06-04, 13:49 ]
Parametry powinny być
Audience : 300 kbps
Audio codec : WMA 9.2
Audio Format : 64 kbps, 48 kHz, stereo CBR
Video codec : WMV V8
Video bit rate : 226,97 kbps
Video size : 320x240
Frame rate : 20 fps
Key frame : 3s
Image quality : 80
Buffer size : default
Two-pass encoding
Aby oryginalny program czytał filmy

Pogrubiłem najważniejsze ustawienia
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
unkas
Waypoint


Dołączył: 20 Sty 2009
Posty: 34
Wysłany: 2010-06-04, 13:21   

jest tego troche,
linki na fotosika
http://www.fotosik.pl/pok...9a04ec917a.html
http://www.fotosik.pl/pok...c18fa1e907.html
http://www.fotosik.pl/pok...6ee7ab9799.html
http://www.fotosik.pl/pok...a874183078.html
http://www.fotosik.pl/pok...15b32b8429.html
http://www.fotosik.pl/pok...64c7aca4a4.html

własnie nie bardzo wiem gdzie tych ustawień szukać
 
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9625
Wysłany: 2010-06-04, 14:00   

Parametry z postu kol. Dzakusa dotyczą filmu (na takie musisz go skonwertować)
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
unkas
Waypoint


Dołączył: 20 Sty 2009
Posty: 34
Wysłany: 2010-06-04, 14:01   

Czyli każdy film trzeba przekonwertować ??
jeżeli tak to jakim konwerterem?
A nie ma innego sposobu na to ?
 
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 109
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2010-06-04, 14:06   

unkas napisał/a:
Czyli każdy film trzeba przekonwertować ??
Tak. Jeśli chcesz odtwarzać w oryginalnym odtwarzaczu.

unkas napisał/a:
A nie ma innego sposobu na to ?
Podmiana odtwarzacza lub zmiana menu

Możesz wrzucić plik shell.exe?
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
unkas
Waypoint


Dołączył: 20 Sty 2009
Posty: 34
Wysłany: 2010-06-04, 14:09   

Tylko nie bardzo wiem jak ten odtwarzacz podmienić, mam TCPMP który działa z karty tylko nie mam pomysłu jak go podmienić, a co z tym konwerterem ?

I o co chodzi z tym plikiem ?
 
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9625
Wysłany: 2010-06-04, 14:11   

Konwerter, konwersja, parametry - w dziale http://www.my-navia.pl/viewforum.php?f=59
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 109
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2010-06-04, 14:42   

unkas napisał/a:
jak go podmienić
trzeba poszukać. Może jest jakaś tylnia furtka w menu, która umożliwia podmianę odtwarzacza. Spróbuj skopiować plik shell.exe i wrzucić na przeklej.pl.
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
unkas
Waypoint


Dołączył: 20 Sty 2009
Posty: 34
Wysłany: 2010-06-04, 15:02   

Niestety nie moge go skopiować.
 
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9625
Wysłany: 2010-06-04, 15:45   

A jakie formaty odtwarza fabryczny program?
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 11