Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2011-03-30, 18:43
Mio m400 - Panele, odblokowanie, programy nawigacyjne
Autor Wiadomość
retros
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 17 Cze 2009
Posty: 14
Wysłany: 2014-11-20, 17:59   

czyli nie sugerować się że to niby Mio Moov n255 ?
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 182 razy
Wiek: 27
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4544
Skąd: Wawa
Wysłany: 2014-11-20, 18:03   

retros,
Poczytaj temat, z którym scaliłam Twój post.
Regulamin punkt 3.
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
mariusz40 
azymut


Wiek: 45
Dołączył: 26 Sty 2015
Posty: 3
Wysłany: 2015-02-14, 16:10   Mio Moov M400 oddblokowanie na windows 8.1

Witam

Mam Mio Moov M400 i chcialbym ja odblokowac z windows 8.1. Czy jest to mozliwe i za pomaca jakich aplikacji?

Siedze ladnych pare godzin, czytam i czytam i co sciagne i probuje jakimis panelami to nici z tego?
Czy moge prosic o konkretna rade, co czym itp? bede bardzo wdzieczny.
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 182 razy
Wiek: 27
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4544
Skąd: Wawa
Wysłany: 2015-02-14, 17:09   

mariusz40,
Poczytaj temat, z którym scaliłam Twój post.
Regulamin punkt 3.
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
Horas91 
Waypoint


Wiek: 28
Dołączył: 17 Cze 2012
Posty: 17
Wysłany: 2015-04-17, 16:37   M400 - zmiana map

Witam,

Z racji, że wygasło wsparcie map :-/ :-/ i moje mapy są już dość mocno nieaktualne.
Chciałbym przeskoczyć na miospirit.
Pytanie 1.
Czy warto? Czy urządzenie uciągnie?
pytanie 2.
Jak?
rozumiem, że muszę odblokować urządzenie a później wrzucić spirita...

Zapewne na forum ktoś już to zrobił, ale nie potrafię tego odnaleźć.

Pozdrawiam
--------------------
Chyba, że jest możliwość wrzucenia innych map(innej firmy i aktualnych) a pozostawienie dotychczasowego programu :)
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 526 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18706
Wysłany: 2015-04-17, 18:06   

1. Nie warto.
2. Nie musisz odblokowywać - możesz wgrac jak każdy inny program opisany w wątku, do którego dołączyłem twój post

[ Dodano: 2015-04-17, 18:08 ]
Horas91 napisał/a:
wrzucenia innych map
Może najpierw przeczytaj, czym rózni się mapa od progr0mau nawigacyjnego http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=29094
_________________

 
 
Horas91 
Waypoint


Wiek: 28
Dołączył: 17 Cze 2012
Posty: 17
Wysłany: 2015-04-17, 22:47   

Z tym programem a mapą do mi dojechałeś ostro :mrgreen:
Ale może ja faktycznie niejasno się wyraziłem.

Czy do miomap2008 mogę dograć mapy od innego producenta)
Przez 7 lat używania przyzwyczaiłem się do tego interfejsu i wiem czym lubi zaskakiwać.

Pozdrawiam

Dobra już wiem, że się nie da... będę próbował zainstalować IGO więc proszę was o cierpliwość :mrgreen:

jacekp1313 napisał/a:
1. Nie warto.
2. Nie musisz odblokowywać - możesz wgrac jak każdy inny program opisany w wątku, do którego dołączyłem twój post

[ Dodano: 2015-04-17, 18:08 ]
Horas91 napisał/a:
wrzucenia innych map
Może najpierw przeczytaj, czym rózni się mapa od progr0mau nawigacyjnego http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=29094
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 526 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18706
Wysłany: 2015-04-18, 11:15   

Horas91 napisał/a:
Czy do miomap2008 mogę dograć mapy od innego producenta
Oczywiście. Na przykład mapy PL robi Emapa i TeleAtlas, Ukrainy-CarteBlanche, Turcji - Bazarsoft...
Ale wszystko to są mapy do MioMap 2008
_________________

 
 
kamakamilek 
Waypoint


Dołączył: 27 Lip 2011
Posty: 23
Skąd: LKR / TSA
Wysłany: 2015-11-23, 18:19   

Gdzie można znaleźć wersję dedykowaną z witaminką tak aby można było zainstalować to w pamięci urządzenia :?:
Podczas próby instalacji MapyMap (programu) wywala błąd o braku komunikacji z urządzeniem. Windows Mobile nie widzi urządzenia i nie ma synchronizacji. :-/
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 182 razy
Wiek: 27
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4544
Skąd: Wawa
Wysłany: 2015-11-23, 18:23   

kamakamilek napisał/a:
Gdzie można znaleźć wersję dedykowaną
Zobacz w linkowni.
kamakamilek napisał/a:
Windows Mobile nie widzi urządzenia i nie ma synchronizacji.
:arrow: http://www.my-navia.pl/vi...p=144982#144982 punkt 2.
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
kamakamilek 
Waypoint


Dołączył: 27 Lip 2011
Posty: 23
Skąd: LKR / TSA
Wysłany: 2015-11-23, 18:45   

W linkach nie znalazłem wersji dla MIO. Są tylko SD lub LarkTOP.
Zastosowałem się do punktu drugiego. Od aplikacji Windows Mobile przez firewalle (wyjątki zapory), usługi DHCP, ustawienia nawigacji.
Wszystko pewnie przez to że Winda x64 u mnie a nie mam możliwości zrobienia tego na innym komputerze. :-(

[ Komentarz dodany przez: jacekp1313: 2015-11-24, 07:08 ]
------------------------------------------------------------------------------------------
Przeniosłem z MM - problem z instalacją i odblokowaniem
Sprawa dotyczy urządzenia, nie samej MM
 
 
kamakamilek 
Waypoint


Dołączył: 27 Lip 2011
Posty: 23
Skąd: LKR / TSA
Wysłany: 2015-11-23, 18:52   

Może ktoś się orientuje co poza AutoMapą i aktualnego pójdzie na tym urządzeniu :?:
Męczę się z MapąMap i nie mogę zainstalować. IgoPrimo9 nie widzi map. Nie chcę AutoMapy.
Zależy mi na czymś innym (wyłącznie Polska) żeby było aktualne.

[ Komentarz dodany przez: ___Olivia_: 2015-11-23, 20:08 ]
Przeniosłam do odpowiedniego tematu.
Regulamin punkt 3.
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 182 razy
Wiek: 27
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4544
Skąd: Wawa
Wysłany: 2015-11-23, 21:13   

kamakamilek napisał/a:
LarkTOP.
Spróbuj tą instalkę.
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
Bodek63 
Navi Expert
niedarady



Pomógł: 8 razy
Dołączył: 08 Gru 2012
Posty: 401
Skąd: Lubuskie
Wysłany: 2015-11-23, 22:25   

kamakamilek napisał/a:
IgoPrimo9 nie widzi map.

Igo Primo chodzi bardzo dobrze na M400.
To, że nie widzi map to problem z Primo a nie w urządzeniu. Jeżeli skonfigurujesz poprawnie Primo, to musi działać.
 
 
Google 
Maestro GPS



Pomógł: 36 razy
Dołączył: 27 Paź 2010
Posty: 2366
Skąd: Google
Wysłany: 2015-11-23, 22:31   

___Olivia_ napisał/a:
Spróbuj tą instalkę.
Nie wiem czy pójdzie na Mio.
_________________
Poradniki
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,13 sekundy. Zapytań do SQL: 10