My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: dasior591
2011-03-18, 15:18
GoClever 3535 problem z podłaczeniem do PC
Autor Wiadomość
sw123 
Waypoint
subaruk


Dołączył: 25 Gru 2008
Posty: 66
Wysłany: 2010-02-05, 09:42   GC 3535 brak połączenia przez AS

Czy wie ktoś jak nawiązać połączenie goclewer 3535 z komputerem przez ActiveSync.Szukałem na forum ale nigdzie nie znalazłem wskazówek.Proponowany programik PNDSET_V1.2.exe nie daje rady nawiazać komunikacji przaz A S.Może ktoś zna sposób na to urządzenie?
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2010-02-22, 07:37, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9480
Wysłany: 2010-02-05, 09:48   

Włączasz GC, wpinasz kabel i powinno sie samo połączyć. O problemach z połaczeniem http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=15573

masz Vistę - to WinMobile Device Center
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
gustawox_1 
Maestro GPS
Nv33 i NaviaII



Pomógł: 381 razy
Wiek: 105
Dołączył: 06 Mar 2009
Posty: 3674
Skąd: Poland
Wysłany: 2010-02-05, 09:49   

Opcja ;szukaj' i wszystko co się tyczy Twojego sprzętu >wpisz >3535 :arrow: http://www.my-navia.pl/search.php?mode=results
_________________

< ------------------------------------------------------------>
Wiktor Hugo
; Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości;
 
 
 
mireczek_81 
azymut


Dołączył: 19 Lut 2010
Posty: 4
Wysłany: 2010-02-22, 07:14   GOCLEVER 3535 NIE ŁĄCZY SIĘ Z KOMPUTEREM

Witam. Zakupiłem nawigację Goclever 3535, problem polega na tym iż nie mogę jej połączyć z komputerem to znaczy nie widzi mi jej ani jako czytnika kart anie jako dysku typu flash, activesynth też nie może się połączyć próbowałem próbowałem różnych wersji activesynth i na różnych systemach.
Oczywiście da się uruchomić inne mapy typu IGO8 CZY AUTOMAPA wersje bezinstalacyjne z karty SD ale wolałbym na pulpicie mieć ikony do nawigacji, gry i tym podobne.
Udało mi się dostać do urządzenia przy pomocy APTECZKI którą znalazłem na tym forum ale po rozładowaniu baterii czy po resecie wszystko znika i muszę ponownie ustawiać.
Chodzi mi o ustawieniu jakiegoś menu na tym forum widziałem fajne ale jest problem z fabrycznym menu które nie chce się wyłączyć wiem tylko że za fabryczne menu odpowiada plik GPS2 w katalogu windows.

Mój GOCLEVER 3535 jest z numerami 200911 i z tego co wyczytałem to są problemy z tymi urządzeniami.

Urządzenie kupiłem bez karty SD z mapą wgraną na ResidentFlash i wyposażone w pamięć flash 256mb.

Bardzo proszę o jakieś wskazówki

[ Komentarz dodany przez: jacekp1313: 2010-02-22, 07:32 ]
-------------------------------------------------------------------------------------------
Dołączyłem do istniejącego wątku.
Proszę o przestrzeganie regulaminu forum - punkt 4


[ Dodano: 2010-02-22, 07:50 ]
Chodzi o to że czytałem już chyba wszystkie posty na forum ale dalej jest to samo komputer nie łączy się przez ActiveSynth
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2010-02-22, 07:37, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 25
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8317
Skąd: Poznań
Wysłany: 2010-02-22, 17:31   

Po co zakładasz nowy temat??
Odpuść sobie AS nie jest potrzebny.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
theSAINT
Waypoint


Dołączył: 21 Sie 2008
Posty: 23
Wysłany: 2010-06-02, 12:42   GoClever 3535 problem z podłaczeniem do PC

Po podłączeniu odbiornika do PC wyskakuje komunikat, że wykryto nieznane urządzenie. Nie widać ani żadnego Mass Storage ani nic tego typu. Wszystko powinno być ok. Mój czytnik kart pamięci działa idealnie. System to XP Pro SP3 PL
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2013-11-08, 18:58, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 515 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18266
Wysłany: 2010-06-02, 16:40   

Poczytaj http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=15573
_________________

 
 
theSAINT
Waypoint


Dołączył: 21 Sie 2008
Posty: 23
Wysłany: 2010-06-03, 20:20   

no niestety nic z tych rzeczy. Sprawdzalem pod moim Win7 Pro i wykrywa urzadzenie jako nieznane, a sterownikow na usb nie moge znalezc na stronie producenta.
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9480
Wysłany: 2010-06-03, 21:14   

Masz zainstalowane Windows Media Device center?
Spróbuj tez przez TotalCommandera z nową wtyczką wincefs.wfx
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
theSAINT
Waypoint


Dołączył: 21 Sie 2008
Posty: 23
Wysłany: 2010-06-04, 10:07   

niestety nic sie nie dzieje mimo zainstalowanego ActiveSync (win XP) i WMDC (Win7). Dalej nie wykrywa urządzenia. oto treść bledu:
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 25
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8317
Skąd: Poznań
Wysłany: 2010-06-04, 10:13   

Inny kabel??
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
theSAINT
Waypoint


Dołączył: 21 Sie 2008
Posty: 23
Wysłany: 2010-06-04, 10:53   

Kabel tez zmieniałem i to samo sie dzieje.Mysle bardziej o urzadzeniu.
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 25
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8317
Skąd: Poznań
Wysłany: 2010-06-04, 10:57   

Jak na moje to nie kwestia softwarowa tylko hardwarowa. Chyba ze Windows się w 3535 sypnął ale wątpię. Nie masz GW??
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
theSAINT
Waypoint


Dołączył: 21 Sie 2008
Posty: 23
Wysłany: 2010-06-04, 12:16   

Mam gwarancje kupiłem go 3 dni temu dzisiaj ide zwrocic do sklepu. Po podpieciu do komputera tak sie zachowywał po przyniesieniu ze sklepu.
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 25
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8317
Skąd: Poznań
Wysłany: 2010-06-04, 12:43   

Tak będzie najłatwiej.
Jeśli oddasz proponuje kupić jakiś nowszy model a nie taki sprzed 2 lat :-) .
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
 
 

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 13