My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload
 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2015-12-02, 09:40
Becker 7926/7927 i AutoMapa
Autor Wiadomość
Andrzej Gdz 
Navi Expert


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 01 Mar 2008
Posty: 302
Skąd: Grudziądz
Wysłany: 2008-12-10, 20:17   Becker Traffic Assist 7926 czy trzeba odblokowac dla AM ?

Witam !

Moze ktos z kolegow podpowie co zrobic a mam nawigacje Becker Traffic Assist 7926 aby miec na niej tylko AutoMape ?

Wgralem na SD AM 5.0.5 i nie wiem jak i co mam zrobic aby uruchomic na Becker , jak zrobic aby wejsc w karte SD i zrobic jakas ikonke na pulpicie aby odpalac AutoMape ?

Andrzej
 
 
perlodig 
Waypoint


Wiek: 47
Dołączył: 12 Paź 2008
Posty: 16
Wysłany: 2008-12-23, 12:20   

poradziłes już sobie?
 
 
Andrzej Gdz 
Navi Expert


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 01 Mar 2008
Posty: 302
Skąd: Grudziądz
Wysłany: 2008-12-23, 13:31   

Tak jest,poradzilem sobie.
Korzystalem z tego opisu http://peb.pl/automapa/20...c-automape.html
 
 
danlee 
Waypoint



Wiek: 45
Dołączył: 30 Gru 2008
Posty: 65
Skąd: Lublin
  Wysłany: 2009-01-09, 09:12   Becker 7926/7927 i AutoMapa

witam kolegów;

Moze ktos z kolegow podpowie co zrobic a mam nawigacje Becker 7926 aby miec na niej tylko AutoMape ?

Wgralem na SD AM 5.2. i nie wiem jak i co mam zrobic aby uruchomic na Becker , jak zrobic aby wejsc w karte SD i zrobic jakas ikonke na pulpicie aby odpalac AutoMape ?

prosze o pomoc tu na forum jest malo o Becker

zaden gotowiec mi nie smiga albo zle cosik robie bbuuuuu
_________________
Lark 4.3 ,smart sg750-iPhone 4- N900 I w Droge

AM brak
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2010-12-03, 14:21, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
perlodig 
Waypoint


Wiek: 47
Dołączył: 12 Paź 2008
Posty: 16
Wysłany: 2009-01-09, 18:03   

mam doświadczenie z modelem Z101, czy ubijasz program becker'a po wejściu do WinCE?
 
 
Skikaczu 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 05 Sty 2009
Posty: 5
  Wysłany: 2009-01-09, 22:49   

Zajrzyj tu:
http://peb.pl/automapa/30...automapy-2.html
Ostatnio zmieniony przez Skikaczu 2009-01-10, 11:27, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
danlee 
Waypoint



Wiek: 45
Dołączył: 30 Gru 2008
Posty: 65
Skąd: Lublin
  Wysłany: 2009-01-10, 02:04   

Skikaczu napisał/a:
Zajżyj tu:
http://peb.pl/automapa/30...automapy-2.html


DZIEKI ZA INFOOO SMIGA AZ MIŁO Z AM 5.2.2 Beta :lol:
_________________
Lark 4.3 ,smart sg750-iPhone 4- N900 I w Droge

AM brak
 
 
wesdam
młodszy inspektor GPS


Pomógł: 2 razy
Dołączył: 22 Cze 2008
Posty: 12
Wysłany: 2009-03-05, 19:54   Becker Traffic Assist 7926

Witam

Meczylem meczylem i wymeczylem:). Rozwiazalem problem braku głosu pilota po hard resecie w Bekerze. Dziala bez problemu i po wylaczeniu nawigacji mozemy nadal poruszac sie po oryginalnym menu. Nie bede sie rozpisywal najlepiej sami przetestujcie. domyslna sciezka do automapy ustawiona w tym programie to storage card\automapa eu\wceam.exe. Dajcie znac czy u was tez dziala. Instalacja prosta kopiujecie wszystko do mnav. Oczywiscie lepiej zrobic kopie pliku MNAVDCE.exe.

[ Dodano: 2009-03-20, 14:13 ]
hej fajnie by bylo jakby sie ktos wypowiedzial czy dziala. Mile widziane sa tez sugestie uwagi

automapa z glosem z oryginalnego menu becker 7926.zip
Pobierz Plik ściągnięto 307 raz(y) 66,97 KB

 
 
isek 
azymut


Dołączył: 13 Sty 2009
Posty: 3
Wysłany: 2009-06-25, 15:20   becker 7926 - brak dźwięku.

Witam wszystkich. Mam w/w becera i po wgraniu AM i zrestartowaniu go nie ma dźwięków w automapie. Nie są odtwarzane. Czy ma ktoś jakiś sposób na tą dolegliwość. Z góry serdeczne THX.
 
 
idzik82
azymut


Dołączył: 01 Lip 2009
Posty: 1
Wysłany: 2009-07-09, 20:24   Re: becker 7926 - brak dźwięku.

isek napisał/a:
Witam wszystkich. Mam w/w becera i po wgraniu AM i zrestartowaniu go nie ma dźwięków w automapie. Nie są odtwarzane. Czy ma ktoś jakiś sposób na tą dolegliwość. Z góry serdeczne THX.

Witam
AutoMapa_5.5.2_PL w BECKER 7926, wszystko ładnie tylko nie mam komunikatów głosowych, jednak dżwięki k l i k n i ę ć są. Głosu HOŁKA nie ma dając nawet bezpośrednio TESTUJ.
podkreslam ze mam tez NAVIe NV45 i tam jest OK.
:-/
 
 
miminiarz
azymut


Dołączył: 06 Lut 2009
Posty: 3
Wysłany: 2009-07-10, 17:49   

Poczytajcie na peb.pl w temacie Becker :roll: 7926 jak wgrać automape
 
 
baddog
azymut


Dołączył: 09 Gru 2008
Posty: 1
Wysłany: 2009-08-29, 15:35   Becker 7926/7927 i AutoMapa

O tu mój sposób na rozwiązanie tego problemu
Wymagania:
1.Oryginalne Menu Becker
2.Zainstalowana Automapa
Instalacja:
większość pewnie instalując automapę zmienia nazwę pliku z wceAM na MNAVDCE
teraz zmienić musicie na AM a zawartość katalogu Becker 7927 wgrać do \My Flash Disk\MNAV\
to jest skrypt który przed uruchomieniem automapy sam zmienia wartość w windowsie i uruchamia potem plik AM
Kod:
http://rapidshare.com/files/273027276/Becker_7927.rar

Życzę powodzenia I pozdrawiam w razie czego piszcie na pw
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2010-06-10, 10:16, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
JcL 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 05 Sty 2009
Posty: 12
Wysłany: 2009-10-02, 14:25   

wszystko fajnie pięknie tylko w AM 5.5.1 gubi sygnał z GPS :/ COM2 predkosc 4800/9600
 
 
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 576 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6444
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2009-10-02, 14:46   

JcL napisał/a:
w AM 5.5.1 gubi sygnał z GPS...

W wielu przypadkach wyłączenie synchronizacji czasu z gps pomaga. Sprawdź.
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
JcL 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 05 Sty 2009
Posty: 12
Wysłany: 2009-10-02, 14:57   

Cybant napisał/a:
JcL napisał/a:
w AM 5.5.1 gubi sygnał z GPS...

W wielu przypadkach wyłączenie synchronizacji czasu z gps pomaga. Sprawdź.


hmm chyba jest jeszcze gorzej :/ bo złapało mi tylko 3 satelity i więcej nie chce nawet łapać (3 zielone 0 zółtych)

nie wiem o co kaman :/ TomTom nie odpala ... co na to wgrać aby działało w 100% ?
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
 
 

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,36 sekundy. Zapytań do SQL: 15