My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload
 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: dasior591
2011-03-09, 19:49
Menu BLOW dla GC xx66
Autor Wiadomość
KtosikCosik 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 41
Dołączył: 26 Gru 2012
Posty: 8
Skąd: Polska
Wysłany: 2012-12-27, 21:10   

Miałem nadzieję, że jak takie coś wgram to trochę będzie plynniej. Może będzie bardziej zoptymalizowane. Ponieważ na dzień dzisiejszy to nie jestem zbyt zadowolony z szybkości reakcji. Moje stare Mio szybciej reaguje , a juz o plynnosci AM nie mowie, porażka . Gdzie w jednym 32 ramu , a w drugim 128.
Poza tym przestało mi się łączyć z WMC na Win7, a 5066 widzi ale to już inna historia.
_________________
Goclover Navio 505 pl , Mio Moov 200 pl
 
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 515 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18001
Wysłany: 2013-01-25, 17:50   

Menu nie ma wpływu na działanie programów nawigacyjnych - obojętnie, czy fabryczne, czy od Dasiora (oba zabierają tak mało zasobów, że w zasadzie zero).

Płynność AM to zupełnie inny problem, który doczekał się własnego, sporego wątku w dziale o AutoMapie
_________________

 
 
daniel15802 
azymut


Wiek: 105
Dołączył: 13 Lut 2010
Posty: 2
Wysłany: 2013-03-29, 13:00   

Witam.Mam problem,ja wrzucam Menu Blow 3.0 na karte sd do mojego Larka 50.4 i restart nawigacji i nic sie nie dzieje.Nie wiem jak zainstalować,jest jakis plik instalacyjny w folderze?Wchodzilłem w App i plik Menu to pojawilo mi juz menu ale po restarcie przywraca sie glowny pulpit
 
 
Lukalago
Waypoint


Dołączył: 02 Wrz 2008
Posty: 36
Wysłany: 2013-11-17, 19:20   

@Dasior
Gdzie zmienić w Twoim menu, aby po włączeniu navki ładował się ekran z wyborem nawigacji (MenuNawigacyjne.exe)?
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 25
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8317
Skąd: Poznań
Wysłany: 2013-11-18, 08:38   

Nie ma autostaru, trzeba by dopisać w rejestrze.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
Lukalago
Waypoint


Dołączył: 02 Wrz 2008
Posty: 36
Wysłany: 2013-11-18, 09:57   

A nie można zrobić żeby zamiast menu odpalało się menu nawigacyjne (jakaś podmiana plików czy nazw, etc)? Ew. w którym miejscu w rejestrze jest ścieżka do Twojego menu?
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 25
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8317
Skąd: Poznań
Wysłany: 2013-11-18, 15:09   

wystarczy dopisać i będzie sie samo po chwili odpalać. Jak zastapisz seryjne menu to rożne funkcje mogą nie działąc.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
Lukalago
Waypoint


Dołączył: 02 Wrz 2008
Posty: 36
Wysłany: 2013-11-19, 08:33   

Dzięki za naprowadzenie, poza wpisem w rejestrze, użyłem mortscripta w celu opóźnienia startu (w rejestrze sciezka do wykonania mortscripta).

Skrypt mortscripta wygląda tak:

Sleep 4000
Run("ResidentFlash\Dane\MenuNavigacyjne.exe")

Działa jak chciałem :mrgreen:
 
 
gdeco 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 18 Cze 2008
Posty: 7
Wysłany: 2014-02-03, 18:41   

Mógłby ktoś wystawić pliki jeszcze raz? poprzednie linki wygasły, na cba.pl również...

Dzięki!
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 25
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8317
Skąd: Poznań
Wysłany: 2014-02-04, 08:43   

Jestem mega zabiegany wiec nie bede miał nic przeciw jak ktoś 3.0Final gdzieś wrzuci.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
janczuro
Waypoint


Dołączył: 21 Lis 2009
Posty: 50
Wysłany: 2014-02-07, 22:48   

Proszę, wrzuciłem. http://speedy.sh/zX3fF/Blow-3.0-FINAL.rar
Ostatnio zmieniony przez janczuro 2014-04-12, 18:17, w całości zmieniany 2 razy  
 
 
siriush 
Waypoint



Dołączył: 16 Cze 2010
Posty: 23
Wysłany: 2014-10-19, 20:40   

Nie wiem czy jeszcze potrzebne ale na wszelki wypadek wrzuciłem
Menu BLOW 3.0 Final od kolegi dasior591

http://6081.file4u.pl/dow...w.file4u.pl.zip
_________________
GoClever 5066 FMBT
 
 
benek99
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 22 Paź 2010
Posty: 7
Wysłany: 2015-03-03, 10:46   

Witam
Od kilku lat używam w moim GC 5066FMBT menu BLOW 3,0. Menu nawigacyjne działało bez problemu, aż do momentu jak nawigacja przestała widzieć ResidentFlash.
W opcjach ścieżki dostępu do nawigacji - nawigacja widzi tylko karte SD natomiast nie widzi ResidentFlash. Próbowałem przeinstalować menu BLOW ale pod koniec instalacji pragram instalacyjny odwołuje się do braku dostępu do ResidentFlash i instalacja kończy się niepowodzeniem.
Nie mam pojęcia co mogło się stać.
Przez to nie mam dostępu do rozwijanego manu "nawigacja". Ogólnie przogramy nawigacyjne działają, ale muszę podawać ściężkę dostępu do karty SD.
 
 
wojtek1234321
GPS instruktor


Pomógł: 14 razy
Dołączył: 03 Sie 2012
Posty: 625
Wysłany: 2015-03-03, 10:56   

benek99 napisał/a:
Nie mam pojęcia co mogło się stać.

Może "siadła" pamięć ResidentFlash, jeżeli jest coś jeszcze na tej pamięci to jest to widać?
 
 
benek99
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 22 Paź 2010
Posty: 7
Wysłany: 2015-03-03, 11:25   

Moje ostatnie spostrzeżenia:
- Połączenie nawigacji z PC po USB- dysk widoczny jako F: ale nie moge sie do niego dobrać - brak dostepu,
- połączenie po ActiveSync - widoczny miedzy innymi ResidentFlash ale w nim pusty katalog DANE i pusty katalog DESCOP (a w "dane" byl plik menunawigacyjne
- przed chwilą próbowałem instalacji nemu BLOW jak nawigacja była połączona z PC po ActiveSync i instalacja skończyła się powodzeniem i menu nawigacyjne działało, ale po ponownym uruchomieniu nawigacji to samo brak rozwijanego menu nawigacyjnego i po połączeniu po ActiveSync katalog ResidentFlash ma znowu puste katalogi DANE i DESCOP
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
 
 

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,33 sekundy. Zapytań do SQL: 12