Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Problem z ikonami POI w Automapie
Autor Wiadomość
gruby_marek
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 36
Wysłany: 2008-06-12, 21:01   AutoMapa - ikonki + POI

cześć,

wgrałem najnowszy plik POI i niestety nie pokazują mi się ikonki (stacji BP, Orlenu itd..).

Dlaczego?

Te ikony dogrywa się ? Może ktoś mi je przesłać ?

proszę o pomoc
Ostatnio zmieniony przez muzior 2008-06-13, 16:25, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
meteorrr 
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Wiek: 40
Dołączył: 07 Maj 2008
Posty: 18
Skąd: wrocek
Wysłany: 2008-06-12, 23:53   Re: ikonki + POI

gruby_marek napisał/a:
cześć,

wgrałem najnowszy plik POI i niestety nie pokazują mi się ikonki (stacji BP, Orlenu itd..).

Dlaczego?

Te ikony dogrywa się ? Może ktoś mi je przesłać ?

proszę o pomoc


Jaka mapa? Jakie POI? Gdzie wgrałeś ikonki?
 
 
gruby_marek
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 36
Wysłany: 2008-06-13, 08:10   POI

cześć,

ikonek nie wgrywałem, mapa: Auto mapa 5.0.5
POI - PIO06.05.2008

nie wgrałem ikonek. Do którego katalogu je wgrać?
 
 
meteorrr 
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Wiek: 40
Dołączył: 07 Maj 2008
Posty: 18
Skąd: wrocek
Wysłany: 2008-06-13, 10:23   Re: POI

gruby_marek napisał/a:
cześć,

ikonek nie wgrywałem, mapa: Auto mapa 5.0.5
POI - PIO06.05.2008

nie wgrałem ikonek. Do którego katalogu je wgrać?


Ikony powinny być w katalogu "Icons" w tym katalogu co automapa. Powinno tam być kilka ikonek domyślnie instalowanych z automapa.
Zaś same ikony znajdziesz na forum w dziale automapa / poi
 
 
Miły 
Navi Expert



Pomógł: 12 razy
Wiek: 33
Dołączył: 11 Cze 2009
Posty: 342
Skąd: WLKP
Wysłany: 2010-05-27, 18:46   Problem z ikonami POI w Automapie

No więc tak:

miałem AM 6.2 i było wszystko ok... wgrałem AM 6.5, przerzuciłem POI, ikony i dźwięki, zaimportowałem i teraz mam problem z ikonami... wszystkie ikony działają bez problemu, oprócz fotoradarów... sprawdzałem nazwy - są te same... POIConverter pokazuje że ikony są ok... w nawi już nie... kilka razy importowałem... i to samo...
_________________
NIE POMAGAM NA PW ANI GG!!!

--> F i e s t a K l u b P o l s k a <--
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2016-04-15, 18:33, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
gustawox_1 
Maestro GPS
Nv33 i NaviaII



Pomógł: 381 razy
Wiek: 107
Dołączył: 06 Mar 2009
Posty: 3667
Skąd: Poland
Wysłany: 2010-05-27, 18:49   

Miły napisał/a:
zaimportowałem

A dlaczego tak :?: Przypadkiem nie dodaj z pliku :roll:

[ Dodano: 2010-05-27, 19:54 ]
Gdzie pobierałeś te punkty poi :?:
_________________

< ------------------------------------------------------------>
Wiktor Hugo
; Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości;
 
 
 
Miły 
Navi Expert



Pomógł: 12 razy
Wiek: 33
Dołączył: 11 Cze 2009
Posty: 342
Skąd: WLKP
Wysłany: 2010-05-27, 19:00   

przy dodaj z pliku jest to samo... a POI mam z tego forum... fotoradary z poi4am... na 6.2 było normalnie wszystko...
_________________
NIE POMAGAM NA PW ANI GG!!!

--> F i e s t a K l u b P o l s k a <--
 
 
gustawox_1 
Maestro GPS
Nv33 i NaviaII



Pomógł: 381 razy
Wiek: 107
Dołączył: 06 Mar 2009
Posty: 3667
Skąd: Poland
Wysłany: 2010-05-27, 19:07   

Miły napisał/a:
fotoradary z poi4am.

To po co Ci one usuń są już stare jak świat i robią tylko niepotrzebny śmietnik. Te które masz wbudowane w AM są o niebo aktualniejsze(no i z bazy Miplo) .
_________________

< ------------------------------------------------------------>
Wiktor Hugo
; Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości;
 
 
 
Miły 
Navi Expert



Pomógł: 12 razy
Wiek: 33
Dołączył: 11 Cze 2009
Posty: 342
Skąd: WLKP
Wysłany: 2010-05-27, 19:09   

tyle że wbudowane wywaliłem już dawno...
_________________
NIE POMAGAM NA PW ANI GG!!!

--> F i e s t a K l u b P o l s k a <--
 
 
gustawox_1 
Maestro GPS
Nv33 i NaviaII



Pomógł: 381 razy
Wiek: 107
Dołączył: 06 Mar 2009
Posty: 3667
Skąd: Poland
Wysłany: 2010-05-27, 19:17   

Jak to zrobiłeś :?: nie za bardzo jest taka możliwość :roll: i nie zle musiałeś namieszać. Nie wiem czy w ten sposób nie szkodziłeś sobie w jakiś sposób AM.
_________________

< ------------------------------------------------------------>
Wiktor Hugo
; Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości;
 
 
 
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 576 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6445
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2010-05-27, 19:18   

Miły, rozumiem, że zaznaczyłeś prawy kwadracik przy kategorii która ma być wyświetlana a się nie wyświetla? Oczywiście ikony są w formacie bmp? Jeśli chcesz się upewnić czy na 100% nazwa kategorii jest identyczna jak nazwa ikony to sprawdź to w pliku categories_ex_pl.dic który jest w folderze AutoMapa EU.
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
gustawox_1 
Maestro GPS
Nv33 i NaviaII



Pomógł: 381 razy
Wiek: 107
Dołączył: 06 Mar 2009
Posty: 3667
Skąd: Poland
Wysłany: 2010-05-27, 19:22   

Miły napisał/a:
tyle że wbudowane wywaliłem już dawno...

Cybant co Ty na to :roll:
_________________

< ------------------------------------------------------------>
Wiktor Hugo
; Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości;
 
 
 
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 576 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6445
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2010-05-27, 19:26   

gustawox1, to ciekawe bo IMHO nie ma takiej możliwości ale być może się mylę.
Miły coś mi się wydaje, że namieszałeś. Zrób reinstalkę AM, zostań przy wbudowanych a z poi4am daj sobie spokój i problem zostanie rozwiązany ;-)
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
michal1957
guru



Pomógł: 28 razy
Dołączył: 05 Lut 2008
Posty: 1154
Skąd: Gdynia
Wysłany: 2010-05-27, 20:57   

Miły napisał/a:
miałem AM 6.2 i było wszystko ok... wgrałem AM 6.5, przerzuciłem POI, ikony i dźwięki, zaimportowałem i teraz mam problem z ikonami...

Potwierdzam, AM 6.5 ma problemy z czytaniem ikon, zwłaszcza ikon radarów. Mam wrażenie że pomylili kategorie. U mnie ikony radarów są pobierane z ograniczeń prędkości.

[ Dodano: 2010-05-27, 21:59 ]
Cytat:
Jak to zrobiłeś :?: nie za bardzo jest taka możliwość :roll: i nie zle musiałeś namieszać. Nie wiem czy w ten sposób nie szkodziłeś sobie w jakiś sposób AM.

Chyba nic nie namieszał. Próbowałem na różne sposoby i zawsze po nadpisaniu 6.5 na 6.2 ikony się gubiły.

[ Dodano: 2010-05-27, 22:01 ]
Cybant napisał/a:
zostań przy wbudowanych

Na dzień dzisiejszy to jedyne rozwiązanie.
_________________
Jeżeli wydaje Ci się że masz zawsze rację, masz rację, wydaje Ci się.
 
 
michal1957
guru



Pomógł: 28 razy
Dołączył: 05 Lut 2008
Posty: 1154
Skąd: Gdynia
Wysłany: 2010-05-28, 10:19   

No nie wiem jak Ci się to udało. U mnie nie jest wszystko ok. Bez względu czy nadpisuję beta 2 na 6.2 czy instaluje na czystej karcie, zawsze problem z ikonami jest. W kategorii radarów pojawiają się ikonki które normalnie są w ograniczeniach prędkości. Co ciekawsze, w wersji beta 1 było ok. Ta wersja jakby nie czytała folderu Icons.
_________________
Jeżeli wydaje Ci się że masz zawsze rację, masz rację, wydaje Ci się.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 11