My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Automapa i GC
Autor Wiadomość
Adidadi
Waypoint


Dołączył: 19 Mar 2008
Posty: 53
Wysłany: 2012-03-08, 11:13   Goclever GC4330

Witajcie dostałem od przyjaciela nawigacje Goclever GC4330 (tylko tyle pisze) z prośba o odblokowanie, bo chciał by używać AutoMapy ale z tego co zauważyłem to można się obejść bez odblokowania wystarczy wybrać w ustawieniach inną ściezke do auto mapy i wszystko powinno działać ?

Czy wersja 6.8.1 będzie działać w porządku ?
i jeszcze pytanko o ustawienia GPS czy COM& i 4800bps jest ok ?
 
 
ELM0 
guru
S5 na Piance :)



Pomógł: 54 razy
Dołączył: 24 Sie 2008
Posty: 1258
Skąd: Ulica Sezamkowa
Wysłany: 2012-03-08, 20:20   

Adidadi, Zadziała także nowa 6.10 a ustawienia GPS dla GC4330 to COM1:4800
_________________
chomik VERBATIM
www.nopremium.pl
www.mynavi-expert.pl/reflink/9933
 
 
Rollnick
azymut


Dołączył: 24 Kwi 2012
Posty: 1
Wysłany: 2012-04-25, 20:37   

Witam. Wgrałem do swojej nawigacji Goclever navio400 najnowsza AutoMapę. Postępowałem krok po kroku z tym poradnikiem
http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=32484
Lecz mam jeden mały problem. Mianowice nawigacja nie "widzi" zainstalowanej na karcie pamięci mapy. (A inne pliki np mp3 odczytuje)
Czy tą nawigację trzeba jakoś odblokować aby zaczęła "czytać" tą AutoMapę?
Czy po prostu AM nie jest na tą nawigację?...
 
 
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8826
Wysłany: 2012-04-25, 21:42   

Wystarczy w menu fabrycznym wskazać ścieżkę dostępu do AM wybierając wceAm.exe.
_________________
Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16
 
 
Akej
Waypoint


Dołączył: 08 Cze 2011
Posty: 31
Wysłany: 2012-08-12, 11:26   

Witam
Zainstalowałem automapę na karcie sd oraz wrzuciłem kilka plików mp3.
I mam pytanie, w jaki sposób mam otworzyć na gc 5070pl - pliki z karty,
choćby do słuchania muzyki, trzy trzeba może coś zainstalować, by przeglądać pliki które
są na karcie. Jak tak to co mam zainstalować.
Poza tym, by móc korzystać z zainstalowanej na sd automapy to muszę
wejść menu,opcje,nawigacja i tu mam zmienić ścieżkę dostępu, bo teraz
mam tam \residentflash\mobilenavigator\....
Bo jak klikam na strzałeczkę obok tej ścieżki dostępu to przechodzę dalej , ale nie mam nic.
Pozdrawiam

Można zainstalować jakiś Total Commander CE do gc 5070 ?
Jeśli tak, to skąd go pobrać i w jaki sposób go zainstalować ?

Czy posiadając windows 7 mogę wykorzystać centrum obsługi urządzeń z windows mobile by móc np. zrobić kopię czy coś wrzucić czy zainstalować w gps-ie,
czy muszę pobrać i zainstalować ActiveSync by móc zainstalować choćby tc ce ?

Bo jak odpalam centrum obsługi urządzeń z windows mobile to pokazuje mi brak połączenia. Co to może być ?
 
 
ELM0 
guru
S5 na Piance :)



Pomógł: 54 razy
Dołączył: 24 Sie 2008
Posty: 1258
Skąd: Ulica Sezamkowa
Wysłany: 2012-08-12, 12:20   

Akej, poczytaj wątki o GC bo wszystko o co pytasz jest opisane
_________________
chomik VERBATIM
www.nopremium.pl
www.mynavi-expert.pl/reflink/9933
 
 
kiko80
Waypoint


Pomógł: 4 razy
Dołączył: 01 Lut 2011
Posty: 146
Wysłany: 2012-09-29, 10:24   

microsd wkładasz do adaptera i następnie podłączasz do kompa i zaczynasz instalację AM proste
_________________
http://www.filefox.pl/poleca/kiko80
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 175 razy
Wiek: 25
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4434
Skąd: Wawa

Wysłany: 2012-09-29, 10:55   

fak,
skorzystaj z tego poradnika :arrow: http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=32484
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
fak 
Waypoint


Dołączył: 02 Paź 2011
Posty: 63
Wysłany: 2012-09-29, 11:40   

:-) dzięki

[ Dodano: 2012-09-30, 15:55 ]
Witam , jaki port com ustawić i jaką prędkość w goclever navio 520 dvr z automapą ?? próbowałem już kilka i nadal nie może odnależc sygnału .
_________________
MODECOM MX 2
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 258 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9429
Wysłany: 2012-09-30, 19:24   

Ustaw na AUTO i poczekaj.
Jak złapie ( i będzie AUTO COM x), przestaw na COM x
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
piotrpom
azymut


Dołączył: 24 Paź 2012
Posty: 2
Wysłany: 2012-10-24, 14:09   Goclaver i AM problem

Witam wszystkich, zainstalowałem na karcie najnowszą AM. wszystko ustawione wg intrukcji Port COM 7 38500 czas. I wszystko działa do momentu kiedy nie wyłączę urządzenia. Po włączeniu nie może znaleść satelit ( w GPS info i w AM ) muszę wtedy zrestartować urządzenie, podać ścieżkę dostępu do AM i wszystko znowu zaczyna pracować. Czy coś źle poustawiałem??? Proszę o pomoc.

I jeszcze jedno. Jak się kliknie UŚPIJ a nie WYŁĄCZ to wszystko jest ok. Dopóki oczywiście bateria nie padnie.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 515 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18008
Wysłany: 2012-10-24, 14:12   

Jak po włączeniu nie uruchomisz AM, tylko GPS Info, to też jest ten problem?
Ile czasu czekasz na znalezienie?
Masz autostart AM, czy włącza sie fabryczne menu GoClevera?
_________________

 
 
piotrpom
azymut


Dołączył: 24 Paź 2012
Posty: 2
Wysłany: 2012-10-24, 20:49   

Po odpaleniu ani GPS info ani AM nie widzi satelit. Po uruchomieniu włącza się menu gocleaver a później dopiero wybieram nawigację. NIe łączy się wcale po uruchomieniu urzędzenia, dopiero jak zresetuję wtedy prawie natychmiast wyszukuje satelity

[ Dodano: 2012-11-05, 14:07 ]
Już sobie poradziłem, trzeba w AM ustawić żeby nie zamykał portu przy wyłączeniu i wszystko gra, dzięki wszystkim za zainteresowanie tematem.
 
 
bybartosz
azymut


Dołączył: 03 Lis 2012
Posty: 2
Wysłany: 2012-11-03, 14:53   GOCLEVER gc-5055

Witam, posiadam nawigację taką jak podałem w tytule. Poprosiłem znajomego który kiedyś sb wrzucił Automape na navi i mu działała. Poprosiłem jego aby mi też tak zrobił i tego nie zrobił a na dodatek go chyba gorzej zrobił bo nawet oryginalna mapa się nie chce wczytać. Co mam robić?
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 175 razy
Wiek: 25
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4434
Skąd: Wawa

Wysłany: 2012-11-03, 15:07   

bybartosz napisał/a:
Co mam robić?
Zrób to sam
Instalkę pobierz tu :arrow: http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=35543
i skorzystaj z tego poradnika :arrow: http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=32484 . To nic trudnego jest .
bybartosz napisał/a:
oryginalna mapa się nie chce wczytać.
Wejdź w ustawienia w navi/ ścieżka mapy i sprawdź czy masz ustawioną prawidłowo ścieżkę do mapy .
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
 
 

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 5,96 sekund. Zapytań do SQL: 9