My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Automapa i GC
Autor Wiadomość
Bahama 
Waypoint


Dołączył: 28 Mar 2008
Posty: 64
Skąd: WLKP.
Wysłany: 2008-04-18, 18:30   AM Europa do Goclever 4330A , działa ale..., Polska OK

Bez problemu na moim Gocleverze działa Polska z pliku boozego, ale jak dodać Europę ? W momencie jak znajdzie sygnał GPS wywala Aplications Error :(

Jak dodałem jeszcze do folderu AM folder config - ruszyło !
Tylko czasem wywala mi że za mało pamięci jak się już dłużej pobawię :)


Okazało się , że jak wyjdę na zewnątrz to wszystko działa bez problemu ! :)
 
 
Bahama 
Waypoint


Dołączył: 28 Mar 2008
Posty: 64
Skąd: WLKP.
Wysłany: 2008-04-26, 19:40   Czy ktoś odpalił AUTOMAPĘ 5 na Gocleverze 4330A ?

4.1.2 chodzi bez problemu, a czy komuś udało się odpalić wersję bezinstalacyjną na Gocleverze 4330A ? Chyba będzie problem z rozdzielczością ?
 
 
jakubd
Waypoint


Dołączył: 16 Maj 2008
Posty: 45
Wysłany: 2008-05-25, 00:15   

Odpowiedź po czasie, ale pro forma:
1. Automapa radzi sobie bez problemu z ekranem 480x272
2. Działa bez pudła AM5 z tego wątku:
http://www.my-navia.pl/vi...er=asc&start=15
Bez problemu działa także IGO8.
 
 
Bahama 
Waypoint


Dołączył: 28 Mar 2008
Posty: 64
Skąd: WLKP.
Wysłany: 2008-05-25, 11:30   

iGo8 uruchomione (po zmianie konfiga z rozdzielczością na całym ekranie bez większych kombinacji - autowykrywanie COM działa od razu).


O co chodzi z tą zmianą configa ? Jak to zrobić ?

OK poradziłem sobie :) plik sys zmiana rozdzielczości :) Dzięki !
Wszystko działa ! IGO8 ładne, AM 5 również

Tylko skąd wziąć Europę do AM 5.0.5 ???
 
 
jakubd
Waypoint


Dołączył: 16 Maj 2008
Posty: 45
Wysłany: 2008-05-25, 14:34   

Na forum linków bez liku - wybierz sobie które mapy ci pasują bardziej (po kraju/regionie/czy całość).
BTW: masz może backup.stg dziewiczego 4330A? Potrzebuję, a mojego mi wcięło.
 
 
Bahama 
Waypoint


Dołączył: 28 Mar 2008
Posty: 64
Skąd: WLKP.
Wysłany: 2008-05-25, 14:40   

jakubd napisał/a:
Na forum linków bez liku - wybierz sobie które mapy ci pasują bardziej (po kraju/regionie/czy całość).
BTW: masz może backup.stg dziewiczego 4330A? Potrzebuję, a mojego mi wcięło.


backupu nie mam bo nigdy tego nie robiłem...
 
 
jakubd
Waypoint


Dołączył: 16 Maj 2008
Posty: 45
Wysłany: 2008-05-25, 15:40   

A odblokowałeś swojego GoClevera, czy masz zablokowanego ciągle?
 
 
Bahama 
Waypoint


Dołączył: 28 Mar 2008
Posty: 64
Skąd: WLKP.
Wysłany: 2008-05-25, 15:50   

jakubd napisał/a:
A odblokowałeś swojego GoClevera, czy masz zablokowanego ciągle?


nie odblokowywałem
 
 
jakubd
Waypoint


Dołączył: 16 Maj 2008
Posty: 45
Wysłany: 2008-05-25, 16:22   

Oooo, to fanstastycznie - możesz zrobić backup?
Podłączasz do ActiveSync, wybierasz Narzędzia->Tworzenie kopii zapasowych, wybierasz Pełną kopie zapasową i wybierasz, gdzie ma zostać utworzony plik backup.stg - potem klikasz Kopia Zapasowa Teraz i pojawi się we wskazanym miejscu plik backup.stg o wielkości koło 200KB. Byłoby fanstastycznie, jakbyć taki plik spakował jakimś ZIPem czy RARem i wrzucił gdzieś.
 
 
Bahama 
Waypoint


Dołączył: 28 Mar 2008
Posty: 64
Skąd: WLKP.
Wysłany: 2008-05-25, 16:35   

jakubd napisał/a:
Oooo, to fanstastycznie - możesz zrobić backup?
Podłączasz do ActiveSync, wybierasz Narzędzia->Tworzenie kopii zapasowych, wybierasz Pełną kopie zapasową i wybierasz, gdzie ma zostać utworzony plik backup.stg - potem klikasz Kopia Zapasowa Teraz i pojawi się we wskazanym miejscu plik backup.stg o wielkości koło 200KB. Byłoby fanstastycznie, jakbyć taki plik spakował jakimś ZIPem czy RARem i wrzucił gdzieś.



Postaram się jutro lub pojutrze to zrobić, brak czasu dziś... Napisz mi jeszcze tylko jak mam wrzucić Polskę do np. mapy Central Europe... które pliki tam trzeba dorzucić.
 
 
jakubd
Waypoint


Dołączył: 16 Maj 2008
Posty: 45
Wysłany: 2008-05-25, 16:55   

Automałpę 5 wziąłem stąd:
http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=1917
A mapy zgarniaj (te co ci się podobają) stąd:
http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=2325
 
 
Bahama 
Waypoint


Dołączył: 28 Mar 2008
Posty: 64
Skąd: WLKP.
Wysłany: 2008-05-25, 17:58   

jakubd napisał/a:
Automałpę 5 wziąłem stąd:
http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=1917
A mapy zgarniaj (te co ci się podobają) stąd:
http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=2325



Mapy ściągam i teraz nie wiem które pliki mam podmieniać...
Jak wgram na kartę Central Europę to nie mam Polski, które pliki z mapy Polski nalezy przeniesć do tamtej ?
 
 
jakubd
Waypoint


Dołączył: 16 Maj 2008
Posty: 45
Wysłany: 2008-05-25, 18:58   

Nie przenosisz żadnych plików - po prostu kopiujesz wraz z folderami do katalogu map - Automałpa znajdzie sobie je wszystkie automagicznie i po prostu ładujesz tę mapę, którą potrzebujesz z menu.
 
 
Bahama 
Waypoint


Dołączył: 28 Mar 2008
Posty: 64
Skąd: WLKP.
Wysłany: 2008-05-25, 19:45   

jakubd napisał/a:
Nie przenosisz żadnych plików - po prostu kopiujesz wraz z folderami do katalogu map - Automałpa znajdzie sobie je wszystkie automagicznie i po prostu ładujesz tę mapę, którą potrzebujesz z menu.


No ale jak potrzebuję trasę Polska - Chorwacja ? to mam mapy przełączać ? Wtedy chyba trzeba całą Europę mieć ?
Ostatnio zmieniony przez Bahama 2008-05-25, 21:03, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
jakubd
Waypoint


Dołączył: 16 Maj 2008
Posty: 45
Wysłany: 2008-05-25, 20:49   

Jeżeli potrzebujesz całą europę na raz, to musisz pobrać pakiet "CAŁA EUROPA - wersja instalacyjna" z linka powyżej (ja pobrałem przez torrent, nie mam cierpliwości do RapidShare, a nie widzę powodu, żeby płacić - zapłaciłem już samej Automapie).
Niestety jak chcesz wyznaczyć trasę z Polski do Chorwacji, to zacznij dzień przed wyjazdem. Algorytmy Automapy jeszcze nie radzi sobie z tak dużymi mapami.
Nadal pozostaje problem tras przez Polskę - albo wyznaczysz osobno w PL do granicy i osobno resztę, albo będziesz miał niską jakość mapy w PL.
Dzięki za backup - nic dziwnego, że ma 3MB, bo w głównym katalogu urządzenia masz folder Automapa EU, a w nim plik uruchamiający automałpę właśnie o wielkości 2,8MB :)
Jeszcze jedno pytanie: twoja wersja to była podstawowa tylko z Polską, czy też z na Europę?
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,4 sekundy. Zapytań do SQL: 9