Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Hukkle
2010-07-20, 21:31
Lark 43.2 kopia bezpieczeństwa
Autor Wiadomość
1przemo1 
azymut


Dołączył: 20 Maj 2010
Posty: 3
Skąd: ze Ślunska
  Wysłany: 2010-05-20, 20:40   Lark 43.2 kopia bezpieczeństwa

Chciałem zabezpieczyć się przed uszkodzeniem oryginalnego softu - jak zrobić backup?
_________________
--
Przemolo
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2011-07-15, 09:03, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9634
Wysłany: 2010-05-20, 20:43   

Gratuluję rozsądnego podejścia.

CeRegEditor - kopia rejestru
Pliki - kopia przez ActiveSync
MapaMap - rejestracja w Imagisie.

Ale Larki zdaje mi się odbudowują system po każdorazowym włączeniu
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
1przemo1 
azymut


Dołączył: 20 Maj 2010
Posty: 3
Skąd: ze Ślunska
Wysłany: 2010-05-20, 21:41   

jestem_ktoś napisał/a:
Gratuluję rozsądnego podejścia.

CeRegEditor - kopia rejestru
Pliki - kopia przez ActiveSync
MapaMap - rejestracja w Imagisie.

Ale Larki zdaje mi się odbudowują system po każdorazowym włączeniu


Nie wiem szczerze mówiąc... a jak odrestorować potem taki system w razie uszkodzenia?
Gdy kopiowałem pliki na kompa przez ActiveSync, niektóre pliki (chyba systemowe) nie chciały się skopiować.
_________________
--
Przemolo
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9634
Wysłany: 2010-05-20, 21:42   

System odtwarza sie podczas startu urządzenia z pamieci niedostępnej dla użytkownika
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
1przemo1 
azymut


Dołączył: 20 Maj 2010
Posty: 3
Skąd: ze Ślunska
Wysłany: 2010-05-20, 22:20   

Czy to znaczy, że nawet po usunięciu/modyfikacji plików systemowych, rejestru, itp. przy restarcie wszystko będzie działało po staremu?
A zmiana ustawień windowsa nie zostanie zapamiętana?
_________________
--
Przemolo
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 110
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2010-05-23, 07:32   

Ja bym dodał kopie programem DiskRW.exe. Jak wrzucisz taką kopie na forum to na pewno ktoś z forum przygotuje deskę ratunkową, która uratuje Cie z prawie każdej opresji.
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
urma1 
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 19 Lip 2009
Posty: 40
  Wysłany: 2011-01-18, 22:59   szukam 43.2 LM backup

jak w temacie panowie, szukam na forum, google, Chomik-u do tego 43.2LM ale odpowiedniego nie znalazłem może ktoś posiada i zapoda?
z góry dziękuję
 
 
mixmusic 
GPS instruktor



Pomógł: 2 razy
Wiek: 51
Dołączył: 15 Cze 2009
Posty: 624
Skąd: ZASRAJDOŁY
Wysłany: 2011-09-10, 18:54   

Panowie szukam kopi LARK 43.2 PILNE
 
 
szula88
azymut


Dołączył: 12 Gru 2011
Posty: 4
Wysłany: 2011-12-12, 13:21   

Witam, ma moze ktos backupa calego wsadu larka? Dostalem od znajomego larka, ale ktos grzebal w plikach i nie wlacza sie do konca.
Bardzo prosze o pomoc i z gory dziekuje
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9634
Wysłany: 2011-12-12, 13:29   

Jeśli komputer jej nie widzi, to nie wgrasz kopii.
Reset nie pomaga?
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
szula88
azymut


Dołączył: 12 Gru 2011
Posty: 4
Wysłany: 2011-12-12, 13:44   

komputer ja widzi, jak ja wlacze to jest szary ekran
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9634
Wysłany: 2011-12-12, 13:48   

Widzisz zawartość folderu Flash?
Masz startup.exe w Windows?
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
szula88
azymut


Dołączył: 12 Gru 2011
Posty: 4
Wysłany: 2011-12-12, 13:52   

startup.exe mam, a w folderu flash jest juz cos kombinowane bo sa juz tam pliki z automapy

teraz zauwazylem, ze jak klikam po ekranie to dotyk dziala sa dzwieki jakbym cos wybieral, a ekran jest szary
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9634
Wysłany: 2011-12-12, 13:55   

A jak sprawa wygląda przez program Mobiler? Jeśli tam OK - to może być trafiony ekran
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
szula88
azymut


Dołączył: 12 Gru 2011
Posty: 4
Wysłany: 2011-12-12, 13:58   

powiem szczerze ze jeszcze nie probowalem, zaraz sprawdze i napisze

[ Dodano: 2011-12-12, 14:30 ]
jest, dziala, okazalo sie, ze tasma do konca nie stykala, dzieki wielkie za probe pomocy
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,08 sekundy. Zapytań do SQL: 11