Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2012-01-21, 22:08
Garmin na Windows CE6
Autor Wiadomość
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 108
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2010-07-15, 21:25   

jam09, to i tak nie pozwoli uruchomić Garmina na WinCE6, a tylko rozwiązuje problem z odbiornikiem GPS
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
jam09
azymut


Dołączył: 15 Lip 2010
Posty: 3
Wysłany: 2010-07-15, 21:35   

A czy ten błąd nie blokuje uruchomienia Garmina ?
 
 
tak
Waypoint


Wiek: 29
Dołączył: 09 Paź 2009
Posty: 132
Wysłany: 2010-07-15, 21:39   

Znalazłem ciekawą wersję , która może działać. Mam problem tylko z jednym errorem w mortscript
To się podziel tą nową wersją.
 
 
jam09
azymut


Dołączył: 15 Lip 2010
Posty: 3
Wysłany: 2010-07-15, 21:47   

Czy to nowa to nie wiem , ale wertowałem forum i znalazłem , działa na 100 % tylko że po chińsku chociaż piszą że tam ma być też angielski.
http://forum.mobilism.org/viewtopic.php?f=252&t=73617
Ale pewnie to jest wam znane i jeszcze jedno w temacie dość starym też na tym forum. Pisałem nowe , bo nowe były dla mnie
EDIT : Tej wersji z mobilism.org nie można przerobić , aby obsługiwała język polski ?
 
 
markopa 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 07 Cze 2010
Posty: 14
Wysłany: 2010-07-25, 19:00   

Witam
Mam wersje Garmina na win CE6 a GPmapą 2010 ale niestety aplikacja działa bardzo wolno dokładnie to po przełączeniu już na mapę zwalnia bardzo cięzko jest mapę poruszyć a jak już to trzeba czekać na odświeżenie mapy ma ktoś jakiś pomysł może żle coś dobrałem

[ Dodano: 2010-07-26, 08:56 ]
Panowie czy ktoś mi powie co trzeba i gdzie dodać żeby Garmin był po Polsku i miał Polski komunikat ,wgrałem Polski głos ale program go nie widzi ale języka polskiego nie ma są jakieś chińskie i only american english co trzeba dograć?
 
 
sladziu
azymut


Dołączył: 18 Mar 2011
Posty: 2
Wysłany: 2011-03-18, 15:52   

Dołanczam się do pytania kolegi markopa mam ta sama wersje

a zalezy mi na Garminie ze wzgledu na obsługę map topo
 
 
 
kolabio
GPS instruktor


Pomógł: 3 razy
Dołączył: 08 Lip 2008
Posty: 617
Wysłany: 2012-01-13, 21:10   

Uff. Udało mi się uruchomić stronę powitalną pod CE6 (lark 50.1). Próbowałem wykorzystać tutaj opcję kazek31, ale niestety wersja na winCE 5 na CE oczywiście nie działa. W końcu po szeregu zmianach w zapisach uruchomiłem wersję na MX z naszych linków.
Pojawia się ekran:

Purchase & Go
Begin Free Trial
Enter product key
Connect to a Garmin GPS.

Wszystkie opcje z wyjątkiem "Enter Product Key" natychmiast żadają połączenia z serverem, czego oczywiście nie mogę zrealizować. Opcja wpisywania klucza przyjmuje tylko 8 znaków i do niczego nie pasuje.
Czy ma ktoś koncepcję, jak to ugryżć ? Może Napoleonik lub mixmusic?
 
 
kubzik123
Waypoint


Dołączył: 24 Sie 2011
Posty: 22
Wysłany: 2012-01-15, 18:56   

jak odpalam aplikacje garmin.exe wyskakuje mi blad ze aplikacja nie jest odpowiadnia z win32, co zrobic ?
 
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9608
Wysłany: 2012-01-15, 20:55   

A na jakim urządzeniu uruchamiasz ? I skąd masz i jaka wersje Garmina?
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
kubzik123
Waypoint


Dołączył: 24 Sie 2011
Posty: 22
Wysłany: 2012-01-15, 22:18   

na go clever 5070 na ktorym mam wgrany pulpit win7. Mam mape garmina Topo Polska 2011.
 
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9608
Wysłany: 2012-01-15, 22:37   

Jaka wersja Garmina?
Skąd - dokłądny link
Jaki plik uruchamiasz?
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
kubzik123
Waypoint


Dołączył: 24 Sie 2011
Posty: 22
Wysłany: 2012-01-16, 15:17   

TOPO_POLSKA_2011_img_unlocked a dokladna nazwa pliku to gmapsupp.img sciagniete chyba z chomika albo gdzies z internetu.
Kod:
http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=5412

Problem mam taki ze tu coprawda linki niedzialają ale ja mam to z chomika. Wgralem na karte pamięci i uruchomilem przez nawigacje ale odrazu jak sie wlączy to sie wylączy niezdaze nic kliknąć;/ Co zrobic? jak odczytac numery karty?

[ Dodano: 2012-01-18, 20:42 ]
Po wlączeniu aplikacji i po kliknieciu start wywala taki blad;/


W programie garmin.exe po wlączeniu odrazu zniknie albo jak szybko cos klikne pod warunkiem ze zdąze to tez wyskoczy blad.
 
 
 
kolabio
GPS instruktor


Pomógł: 3 razy
Dołączył: 08 Lip 2008
Posty: 617
Wysłany: 2012-01-25, 22:01   

Znalazłem w końcu device ID. Po jego wpisaniu program także domaga sie połaczenia z serverem producenta. Jak to ominąć? Ponadto w moim Lark 50.1 SE (winCE 6) nie znajduje GPS. Próbowałem zmieniać zawartość settings.xml, ale bez skutku. Jeśli ktoś chciałby moją poprawianą wersję 5.02 (uruchamia się, nawet jest dostęp do wszystkich opcji, ale nie "widzi" GPS, a wpis ID zawsze prowadzi do żądania połaczenia z serverem), to mogę wrzucić na jakis serwer.
 
 
newes
azymut


Dołączył: 11 Lip 2010
Posty: 2
Wysłany: 2012-01-27, 18:03   

Tak wrzuć na jakis serwer.
 
 
oliwo
azymut


Dołączył: 14 Lut 2012
Posty: 2
Wysłany: 2013-04-24, 12:45   

witam,
ma może ktoś działającą wersję garmin xt na wince6.0 próbowałem kilku wersji ale bez skutku, po kliknięciu garmin.exe lub que.exe nic się nie dzieje
navigacja to holux gpsmile61cs
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,08 sekundy. Zapytań do SQL: 10