Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2012-01-21, 22:08
Garmin na Windows CE6
Autor Wiadomość
gpspuchagps 
Waypoint


Dołączył: 07 Maj 2010
Posty: 17
Wysłany: 2010-05-15, 11:33   Garmin na Windows CE6

Witam czy ktoś z was ma instalkę bądź gotowiec na kartę pamięci Garmina działającego na WinCE 6
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2016-05-12, 06:38, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
janusz_40 
Maestro GPS
CM-7068, GC-5055+



Pomógł: 114 razy
Dołączył: 15 Cze 2008
Posty: 3914
Wysłany: 2010-05-15, 12:27   

To powinno Ci pomoc:
http://www.ipmart-forum.c...ad.php?t=480804
_________________
Zastrzegam sobie prawo do zmiany zdania w dowolnej chwili, wyrażona opinia jest aktualna tylko w chwili jej pisania..
 
 
gpspuchagps 
Waypoint


Dołączył: 07 Maj 2010
Posty: 17
Wysłany: 2010-05-15, 14:15   

Nic z tego się nie dowiedziałem
 
 
janusz_40 
Maestro GPS
CM-7068, GC-5055+



Pomógł: 114 razy
Dołączył: 15 Cze 2008
Posty: 3914
Wysłany: 2010-05-15, 16:12   

gpspuchagps napisał/a:
Nic z tego się nie dowiedziałem

A to czytales:
http://www.ipmart-forum.c...ad.php?t=460168
masz tam linki do programu i opisy co i jak..
_________________
Zastrzegam sobie prawo do zmiany zdania w dowolnej chwili, wyrażona opinia jest aktualna tylko w chwili jej pisania..
 
 
Bismar 
Maestro GPS



Pomógł: 157 razy
Dołączył: 05 Lut 2009
Posty: 3469
Skąd: Lubelskie
Wysłany: 2010-05-15, 19:58   

Albo jeszcze tu:
http://forum.mobilism.org...?f=742&t=103544
_________________
SGS I9505, XRN 3PRO ; Mio c250 Automapa6.8, tt7.910 , sygic 8.24, Navigon 7.4.3,
 
 
gpspuchagps 
Waypoint


Dołączył: 07 Maj 2010
Posty: 17
Wysłany: 2010-05-16, 15:52   

Pobrałem Garmina z powyższego linku i działa wszystko elegancko tylko jest problem mianowicie nie mogę go odblokować.Wgrałem tego Garmina do mojego HTC Diamond i odblokowałem i wszystko działa, a na GPS nie chce się odblokowć
 
 
Bismar 
Maestro GPS



Pomógł: 157 razy
Dołączył: 05 Lut 2009
Posty: 3469
Skąd: Lubelskie
Wysłany: 2010-05-16, 17:04   

Niestety ale nie napisaleś dlaczego nie możesz odblokować i jak odblokowywaleś.
_________________
SGS I9505, XRN 3PRO ; Mio c250 Automapa6.8, tt7.910 , sygic 8.24, Navigon 7.4.3,
 
 
janusz_40 
Maestro GPS
CM-7068, GC-5055+



Pomógł: 114 razy
Dołączył: 15 Cze 2008
Posty: 3914
Wysłany: 2010-05-16, 17:33   

tak napisał/a:
chodzi mu o gps -brak połączenia
Tez tak podejrzewam ale czekamy az sam nam to wyjasni ;)
_________________
Zastrzegam sobie prawo do zmiany zdania w dowolnej chwili, wyrażona opinia jest aktualna tylko w chwili jej pisania..
 
 
gpspuchagps 
Waypoint


Dołączył: 07 Maj 2010
Posty: 17
Wysłany: 2010-05-16, 20:34   

Nie mogę odblokować Garmina, generuje kod za pomocą kaygena zapisuje go jako SW.UNL i nic nadal nie jest odblokowany włączam odbiornik gps w ustawieniach Garmina i pokazuje mi pole o kupno albo wpisanie klucza.Zrobiłem wszystko tak samo tylko wgrałem na telefon HTC Diamond i działa,a na mojej nawigacji nie chce :-(
 
 
Mirkok 
Navi Expert



Pomógł: 2 razy
Wiek: 53
Dołączył: 26 Wrz 2008
Posty: 208
Skąd: Kłodzko
Wysłany: 2010-05-17, 08:48   

gpspuchagps napisał/a:
Nie mogę odblokować Garmina, generuje kod za pomocą kaygena zapisuje go jako SW.UNL i nic nadal nie jest odblokowany (...) Zrobiłem wszystko tak samo tylko wgrałem na telefon HTC Diamond i działa,a na mojej nawigacji nie chce :-(

Witam.
Chyba nie wklejasz tego samego SW.UNL do Twojej nawi (z WinCE)?! :mrgreen:
A jaki masz Unit ID tej nawi (z WinCE) ?
_________________
Pozdr.
Mirkok
 
 
 
Bismar 
Maestro GPS



Pomógł: 157 razy
Dołączył: 05 Lut 2009
Posty: 3469
Skąd: Lubelskie
Wysłany: 2010-05-17, 10:20   

gpspuchagps napisał/a:
zapisuje go jako SW.UNL i nic nadal nie jest odblokowany

A sprawdź czy ten plik nie zapisał się jako SW.UNL.TXT . Najlepiej to skopiuj ten plik na pulpit z HTC i do niego wklej kod który wygeneruje Ci kaygen. A dopiero przekopiuj do garmina.
_________________
SGS I9505, XRN 3PRO ; Mio c250 Automapa6.8, tt7.910 , sygic 8.24, Navigon 7.4.3,
 
 
gpspuchagps 
Waypoint


Dołączył: 07 Maj 2010
Posty: 17
Wysłany: 2010-05-17, 11:43   

Heh co ty Mirkok generuje odpowiedni kod pod GPS i na 100% jest zapisany jako sw.unl jedna rzecz jest dla mnie dziwna ponieważ ten indyfikator powinien mieć 10 cyfr a na moim gps jest 8
 
 
Bismar 
Maestro GPS



Pomógł: 157 razy
Dołączył: 05 Lut 2009
Posty: 3469
Skąd: Lubelskie
Wysłany: 2010-05-17, 16:43   

A gdzie masz garmina na karcie czy na urządzeniu?
_________________
SGS I9505, XRN 3PRO ; Mio c250 Automapa6.8, tt7.910 , sygic 8.24, Navigon 7.4.3,
 
 
Mirkok 
Navi Expert



Pomógł: 2 razy
Wiek: 53
Dołączył: 26 Wrz 2008
Posty: 208
Skąd: Kłodzko
Wysłany: 2010-05-17, 16:52   

gpspuchagps napisał/a:
(...) ten indyfikator powinien mieć 10 cyfr a na moim gps jest 8


Hmm, to jakieś dziwactwo :-/
To może dodaj dwa zera do tego ID, a potem stwórz nowy sw.unl.
No, nie wiem skąd to ściągałeś, ale wypróbuj jeszcze z takim ID : 1111111111
Odpowiedz jeszcze na pytanie kol. Bismar.
_________________
Pozdr.
Mirkok
 
 
 
gpspuchagps 
Waypoint


Dołączył: 07 Maj 2010
Posty: 17
Wysłany: 2010-05-17, 18:05   

Garmina mam na karcie zaraz spróbuje dopisać dwa zera ewentualnie dziesięć jedynek

[ Dodano: 2010-05-18, 16:52 ]
Nadal to samo nic nie pomaga te jedynki i te zera dopisać
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,12 sekundy. Zapytań do SQL: 11