Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
POI i fotoradary do Sygic Drive
Autor Wiadomość
harry 
Maestro GPS
Szukaj-czytaj-pytaj



Pomógł: 88 razy
Dołączył: 03 Sty 2008
Posty: 3461
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2008-04-08, 14:54   Jak dodawać POI do Sygic Drive?`

http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=2177
_________________

 
 
gornik20
Waypoint


Dołączył: 31 Sie 2007
Posty: 18
Wysłany: 2008-04-08, 16:55   

Czy ktoś może zrobić gotowca z tymi radarami bo u mnie nie widzi ikon próbowałem już
wszystkiego o czym pisaliście i nic. :oops:
Ostatnio zmieniony przez navigator 2008-04-08, 18:19, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
michal1957
guru



Pomógł: 28 razy
Dołączył: 05 Lut 2008
Posty: 1154
Skąd: Gdynia
Wysłany: 2008-04-08, 20:45   

gornik20 napisał/a:
Czy ktoś może zrobić gotowca z tymi radarami bo u mnie nie widzi ikon próbowałem już wszystkiego o czym pisaliście i nic.


Przepis adasie01 jest wlasnie takim gotowcem. Co wiecej mozna na ten temat powiedziec? Masz ikony i umieszczasz je tam gdzie masz umiescic, masz plik radarow i tez go umieszczasz tam gdzie adas01 napisal...zrob spokojnie punkt po punkcie a zobaczysz ze sie uda a satysfakcja bedzie nagroda za trud.
_________________
Jeżeli wydaje Ci się że masz zawsze rację, masz rację, wydaje Ci się.
 
 
gizmo121
[Usunięty]

Wysłany: 2008-04-18, 20:57   

Dodatkowe POI do Sygic'a.

Archiwum zawiera:

- zakazy wjazdu
- wulkanizacja
- suszarki
- stacje Statoil,Orlen,BP
- slepe ulice
- sklepy leroy Merlin,Auchan
- restarucacje McDonalds
- radiowozy z kamerami
- progi zwalniajace
- nowe ronda
- fotoradar
- multibank
- fotoradary przenosne
- atrapy fotoradarów

Pliki wzucic do katalogu z mapa "POL"

Kod:
http://chomikuj.pl/satan9/PNA+-+AyToBe/Poi.SygicDrive.rar


@gornik20
gdzies przedchwila czytalem o wlasnych wav'ach,ale juz nie wiem,gdzie,wiem ze trzeba bylo grzebac w pliku systemowym i dodac nowe sciezkikomend,jutro podzuce co i jak-jesli znajdu

[ Dodano: 2008-04-19, 15:10 ]
To ci chyba pomoze:

Cytat:
musisz edytować plik application.skin.Wyszukaj wav i dodaj swoje nazwy plików poniżej.

edit po raz drugi
Mała poprawka. W pliku application.skin mamy:
Kod:

items="
managePOI.alarm
managePOI.alarm
managePOI.alarm
managePOI.alarm
managePOI.ring
managePOI.ring
managePOI.ring
managePOI.beep
managePOI.beep
fotoradar"
sounds="
Sounds\Beep.wav
Sounds\Beep2.wav
Sounds\Beep3.wav
Sounds\Beep4.wav
Sounds\Bell.wav
Sounds\Phone.wav
Sounds\Ring.wav
Sounds\Whistle.wav
Sounds\Beep2.wav
Sounds\Fotoradar.wav"
icons="
_i.alertBeep
_i.alertBeep
_i.alertBeep
_i.alertBeep
_i.alertRing
_i.alertRing
_i.alertRing
_i.alertAlarm
_i.alertAlarm
icons/fotoradar.bmp"/>

Dopisujemy pod ostatnim managePOI.beep jak ma się wyświetlać nowy plik (np. fotoradar) pamietamy o cudzysłowiach, potem pod ostatnim dzwiękiem nazwę naszego nowego dzwięku (typ ogg z rozszerzeniem wav)
a potem jaką ma mieć ikonę. Mamy do wyboru:
_i.alertBeep
_i.alertRing
_i.alertAlarm
lub własną z folderu icons
Generalnie musi być po równo wpisów nazw plików dzwiękowych, typu dzięku i ikony.
Czyli jak dopisujemy np.4 pliki wav (oczywiście to są pliki formatu ogg ze zmienionym rozszerzeniem na wav) to musimy takze dopisać 4 linijki do items i 4 linijki do icons.
Mam nadzieję że jasne.

UWAGA linie nazw wyświetlanych NIE MOGĄ MIEĆ SPACJI i POLSKICH LITER. Linii items, sound, icons MUSI BYC Tyle samo inaczej bedziemy mieć kernel exec 3 crash. Czyli jak dodajemy 5 dzwięków to dodajemy również 5 items i 5 icons pod spodem.
Oto przykład jak to powinno wyglądać:
Kod:
items="
managePOI.alarm
managePOI.alarm
managePOI.alarm
managePOI.alarm
managePOI.ring
managePOI.ring
managePOI.ring
managePOI.beep
managePOI.beep
szuszarka
fotoradar_przenosny
prog_zwalniajacy
radiowoz_z_kamera
fotoradar
czarny_punkt
atrapa"
sounds="
Sounds\Beep.wav
Sounds\Beep2.wav
Sounds\Beep3.wav
Sounds\Beep4.wav
Sounds\Bell.wav
Sounds\Phone.wav
Sounds\Ring.wav
Sounds\Whistle.wav
Sounds\Beep2.wav
Sounds\szuszarka.wav
Sounds\przenosny.wav
Sounds\prog_zwalniajacy.wav
Sounds\gliny_z_kamera.wav
Sounds\fotoradar.wav
Sounds\czarny_punkt.wav
Sounds\atrapa.wav"
icons="
_i.alertBeep
_i.alertBeep
_i.alertBeep
_i.alertBeep
_i.alertRing
_i.alertRing
_i.alertRing
_i.alertAlarm
_i.alertAlarm
_i.alertAlarm
_i.alertAlarm
_i.alertAlarm
_i.alertAlarm
_i.alertAlarm
_i.alertAlarm
_i.alertAlarm"/>
 
 
Kerik 
guru
irek 49



Pomógł: 24 razy
Dołączył: 15 Mar 2009
Posty: 1189
Wysłany: 2009-08-01, 07:38   POI i fotoradary do Sygic Drive 7.72

Zainstalowałem w odblokowanej MANTA 060 mapę Sygic Drive 7.72 z tego linka :http://www.wrzuta.pl/plik...akuj_w_gps_soft wszystko śmiga ok. nawet GPS-a szybko łapie ale chciałem wgrać poi . głosy i fotoradary z linków dagetto z tego postu :SygicDrive.WM.WinCE.v7.72 - niby wszystko robiłem jak jest w opisie do linków ale nic nie działa program nawigacyjny Sygic Drive nie widzi tych nowych linków, może ktoś pomoże rozwiązać ten problem.
kerik
 
 
dagetto 
guru
Samsung Galaxy I9305


Pomógł: 36 razy
Dołączył: 11 Paź 2008
Posty: 1136
Skąd: Mazowsze
Wysłany: 2009-08-01, 13:42   

Ty to ze wszystkim masz problem...

Głosy rozpakować do Res/Voices - czyli ma być tam folder, a w nim 4 pliki (alphanumeric.pak, info2.ini, navigation.pak, TEST.wav)
Ostrzeżenia o POI do Res/Sounds - czyli wrzucasz bez folderu pliki wprost do Sounds
POI
Plik *.upi należy skopiować do Maps\POL na karcie pamięci a ikony(taka sama nazwa jak *.upi) do Res\Icons
Prościej napisać nie potrafię.
Radary
Ikony do Res\icons ,a dźwięki do Res\Sounds -chyba też klarownie napisane
Musi działać.
No i czemu robisz nowy temat zamiast się trzymać tamtego?
 
 
Kerik 
guru
irek 49



Pomógł: 24 razy
Dołączył: 15 Mar 2009
Posty: 1189
Wysłany: 2009-08-01, 21:00   POI i fotoradary do Sygic Drive 7.72

dagetto zrobiłem tak jak napisałeś i wszystko jest ok. Po prostu wszystko przenosiłem nie rozpakowane. A Ty nie musisz być taki sarkliwy wobec innych - teraz ten opis napisałeś dokładniej , Ty też chyba od razu nie wiedziałeś wszystkiego? uczyłeś się chyba na tym Forum? Ja z programami mam do czynienia od marca tego roku a komputer mam od 1-g- roku - tak że pomału się uczę. Jeszcze raz dziękuję za okazaną pomoc
Pozdrawiam Cię dagetto. kerik
 
 
dagetto 
guru
Samsung Galaxy I9305


Pomógł: 36 razy
Dołączył: 11 Paź 2008
Posty: 1136
Skąd: Mazowsze
Wysłany: 2009-08-01, 22:45   

Kerik napisał/a:
Po prostu wszystko przenosiłem nie rozpakowane.

Na tym tylko dzielę się wiedzą, uczyłem się w innym miejscu.
Sarkastyczny, owszem, ale nie przyszło mi do głowy, by pisać ,że archiwa trzeba rozpakować :-)
 
 
Kerik 
guru
irek 49



Pomógł: 24 razy
Dołączył: 15 Mar 2009
Posty: 1189
Wysłany: 2009-08-02, 16:32   

dagetto czy można wgrać drugą mapę i jak to zrobić ? próbowałem wgrać tą pol2009.3 ale mi nic nie wyszło!
Pozdrawiam Cię dagetto kerik
_________________
Lark 50.1 ( WinCe 6.0 ) - Auto Mapa , Mapa MapTop , TomTom-navi w sam.
Używaj przycisku : POMÓGŁ
 
 
k33l 
Navi Expert
NaviN00b


Pomógł: 13 razy
Wiek: 34
Dołączył: 19 Maj 2009
Posty: 394
Wysłany: 2009-08-02, 16:37   

Mapa musi być w katalogu maps i w swoim katalogu np. pol.
_________________
Mio Moov 500 + 4GB SDHC + WinCE 5.0
Automapa 6.6.0 beta 2 Polska + iGO Primo 8.5.9.153032
Wszyscy mnie pozdrawiają to i Ciebie Gość pozdrowię :-)
 
 
dagetto 
guru
Samsung Galaxy I9305


Pomógł: 36 razy
Dołączył: 11 Paź 2008
Posty: 1136
Skąd: Mazowsze
Wysłany: 2009-08-02, 16:54   

Kerik napisał/a:
dagetto czy można wgrać drugą mapę i jak to zrobić ?

Możesz wgrać wszystkie mapy, nie ma z tym problemu, ale każda mapa musi być w swoim folderze w folderze Maps czyli np. Maps\pol (pol.cam, pol.pak)
 
 
Kerik 
guru
irek 49



Pomógł: 24 razy
Dołączył: 15 Mar 2009
Posty: 1189
Wysłany: 2009-08-02, 17:11   

k33l tak wgrałem i nic to nie dało program nawigacyjny nie widzi tej mapy' a może potrzebna jest licencja bo w tym moim programie nawigacyjnym ( to jest wersja bez instalacyjna) co mam jest jakiś plik z licencją
kerik
_________________
Lark 50.1 ( WinCe 6.0 ) - Auto Mapa , Mapa MapTop , TomTom-navi w sam.
Używaj przycisku : POMÓGŁ
Ostatnio zmieniony przez Kerik 2009-08-02, 17:19, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
dagetto 
guru
Samsung Galaxy I9305


Pomógł: 36 razy
Dołączył: 11 Paź 2008
Posty: 1136
Skąd: Mazowsze
Wysłany: 2009-08-02, 17:13   

Pewnie musisz aktywować mapę, bo wynika z pierwszego Twojego postu, że korzystałeś z programu nie z mojego linka.
 
 
Kerik 
guru
irek 49



Pomógł: 24 razy
Dołączył: 15 Mar 2009
Posty: 1189
Wysłany: 2009-08-02, 17:21   

dagetto to jak to można zrobić ?
kerik
_________________
Lark 50.1 ( WinCe 6.0 ) - Auto Mapa , Mapa MapTop , TomTom-navi w sam.
Używaj przycisku : POMÓGŁ
 
 
dagetto 
guru
Samsung Galaxy I9305


Pomógł: 36 razy
Dołączył: 11 Paź 2008
Posty: 1136
Skąd: Mazowsze
Wysłany: 2009-08-02, 17:38   

Możesz odszykać mój post z mapami, głosami itd, jest też tam keygen.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,11 sekundy. Zapytań do SQL: 11