Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Odblokowanie Yakumo Easy GO na stałe
Autor Wiadomość
januszek2245 
Navi Expert
januszek2245



Pomógł: 4 razy
Wiek: 45
Dołączył: 27 Kwi 2008
Posty: 274
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2010-05-03, 17:22   Odblokowanie Yakumo Easy GO na stałe

Yakumo Easy Go w zasadzie nie potrzebuje zmieniać wpisów w rejestrze aby uzyskać dostęp do win ce. Na karcie sd utworzyłem skrypt do nowego menu ,oczywiście wzorując się na jednym z najlepszych według mnie kolegi czarodziej79. Skrypt powoduje wyłączenie głównego menu i uruchomieniu jakiegokolwiek innego programu albo menu (wystarczy zmienić ścieżkę dostępu w pliku MobileNavigator.mscr). Jako że ten model ma ustawioną pamięć za małą na nowe programy przygotowałem kolejny skrypt na powiększenie tejże pamięci. Należy go sobie zdefiniować przed każdym uruchamianym programem tak jak w moim przypadku przed najnowszym SygicDrive z mapami z końca 2009 roku. Wszystko chodzi wtedy płynnie i bez zacięć. Odnośnie sygnału gps nie trzeba już uruchamiać i szukać pliku gps on_off w katalogu windows. Jak zawsze wszystko w odpowiednim dziale na moim zwierzaku.

3.jpg
Plik ściągnięto 25 raz(y) 46 KB

4.jpg
Plik ściągnięto 30 raz(y) 48,59 KB

1.jpg
Plik ściągnięto 35 raz(y) 46,35 KB

 
 
bboymietek
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 14 Maj 2010
Posty: 12
Wysłany: 2010-06-25, 20:26   

januszek2245, Witam Cie potrzebuje odblokowac ta nawigacje przeszukalem forum ale wszystkie linki z plikami do odblokowania sa nieaktywne prosze cie bardzo o pomoc. Czy moglbys podac mi swoje gg i mnie poinstruowac jak ja odblokowac?? Prosze
 
 
januszek2245 
Navi Expert
januszek2245



Pomógł: 4 razy
Wiek: 45
Dołączył: 27 Kwi 2008
Posty: 274
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2010-06-26, 10:31   

jest wszystko na chomiku w odpowiednim dziale
Ostatnio zmieniony przez januszek2245 2010-06-27, 06:23, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
bboymietek
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 14 Maj 2010
Posty: 12
Wysłany: 2010-06-26, 17:08   

mam taka prosbe i pytanie bo jestem laikiem kompletnym czy moglbys mi pomoc bardzo cie prosze mam nawigacje easylite chyba model 3600 chcialbym ja odblokowac i wgrac automape czy moglbys mi pomoc bardzo cie prosze

[ Dodano: 2010-06-26, 17:17 ]
udalo mi sie odblokowac poprzez tutorial http://forum.gsmx.pl/3406...ince-4-2-a.html ale mam problem z wgranie automapy czy jest to wogole mozliwe po wgraniu wyswietla mi automapa is not valid windows...
BLAGAM POMOZ
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18850
Wysłany: 2010-06-26, 21:36   

Który plik uruchamiasz?
_________________

 
 
januszek2245 
Navi Expert
januszek2245



Pomógł: 4 razy
Wiek: 45
Dołączył: 27 Kwi 2008
Posty: 274
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2010-06-27, 06:23   

nie ma opcji uruchomienia tego programu chyba że wersję 5.0.5,może 5.5.3 powyżej tych wersji to niemożliwe.
 
 
bboymietek
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 14 Maj 2010
Posty: 12
Wysłany: 2010-06-27, 09:05   

ok rozumiem a czy możesz podać mi linka do tej wersji i ewentualnie powiedziec czy trzeba wykonac jakies dodatkowe rzeczy by ja uruchomic i jeszcze prosze powiedz mi czy moze jakas inna nawigacje polecasz w takim razie nie wiem tomtom czy igo czy co tu pojdzie
??
 
 
jurek80
Waypoint


Pomógł: 4 razy
Dołączył: 28 Maj 2009
Posty: 133
Wysłany: 2010-06-27, 13:22   

Pozwolę sobie na kilka słów, otóż posiadam easylite 3600 GO i jak dotąd nie udało mi się uruchomić AM a kombinowałem z różnymi wersjami i różnymi sposobami i dałem sobie spokój bo AM nie jest tego warta bardzo ładnie na tym sprzęcie pracuje iGO,tomtom,i sygic i pewnie inne programy też ale więcej nie próbowałem ze względu na ograniczenia karty SD 4G
_________________

Goclever 5066FMBT,Yakumo EazyLiteGo3600
 
 
bboymietek
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 14 Maj 2010
Posty: 12
Wysłany: 2010-06-28, 09:10   

Chciałem ci podziekowac za ta informacje i poprosic o podanie linku czy moze poinstruowania w jaki sposob i jaka wersje zainstalowac tom toma i czy moze byc wersja igo 8 tylko z igo mam taki problem otoz jak korzystam a w czasie wlaczonego programu wyl;acze nawi i potem wlacze to musze resetowac ja bo igo sie zatnie

[ Dodano: 2010-06-28, 09:13 ]
zauwazylem ze na swoim chomiku masz folder yakumo easygo 3600 czy ta paczka bedzie pasowac do easylite?? i czy moglbys umiescic pliki na innym serwerze bo tui trzeba placic PROSZE

[ Dodano: 2010-06-28, 09:23 ]
potrzebuje paczke YGO3600.part2.rar i YGO3600.part1.rar bardzo cie prosze o wrzucenie ich na serwer rapidshare lub inny bede bardzo wdzieczny

[ Dodano: 2010-06-28, 09:31 ]
dobra udalo mi sie sciagnac zaraz wgram i zobacze jak dziala
 
 
jurek80
Waypoint


Pomógł: 4 razy
Dołączył: 28 Maj 2009
Posty: 133
Wysłany: 2010-06-28, 17:14   

Z iGo to samo dzieje się u mnie dlatego najpierw zamykam iGo a potem wyłączam nawigacje,widze że udało ci się ściągnąć całość będzie pasować do twojego YGO3600 opis co i jak w środku, chętnie bym wrzucił gdzieś indziej ale przy moim łączu to jakieś 3 dni.
_________________

Goclever 5066FMBT,Yakumo EazyLiteGo3600
 
 
bboymietek
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 14 Maj 2010
Posty: 12
Wysłany: 2010-06-29, 16:22   

jurku mam prosbe podaj tylko skad i jak wgrac mapy do tomtoma bo cos tylko tomtomm z tych twoich nie idzie mi zeby dzialal prosze pomoz
 
 
jurek80
Waypoint


Pomógł: 4 razy
Dołączył: 28 Maj 2009
Posty: 133
Wysłany: 2010-06-29, 17:11   

Mape do tomtom musisz skopiować bezpośrednio na kartę nie może być w innym katalogu, mapy znajdziesz na forum tylko musisz sprawdzić w tabeli kompatybilności wersje mapy aby była na PNA no i oczywiści musisz mapę odblokować.
_________________

Goclever 5066FMBT,Yakumo EazyLiteGo3600
 
 
bboymietek
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 14 Maj 2010
Posty: 12
Wysłany: 2010-06-29, 17:25   

a czy moglbys mi podac link do konkretnej mapy a i pytanie czy odblokowac to wysarczy keygen + mapa + dev ice id w cmd ?? o to chodzi??
 
 
jurek80
Waypoint


Pomógł: 4 razy
Dołączył: 28 Maj 2009
Posty: 133
Wysłany: 2010-06-29, 20:19   

Wszystko znajdziesz na forum w dziale TomTom Navigator trzeba trochę poszukać o odblokowaniu map też jest.
_________________

Goclever 5066FMBT,Yakumo EazyLiteGo3600
 
 
bboymietek
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 14 Maj 2010
Posty: 12
Wysłany: 2010-07-07, 10:39   

teraz jak udalo mi sie zainstalowac i scrackowac mape to przy wlaczaniu programu wyskakuje ze jest za malo pamieci czy idzie cos z tym zrobic , natomiast drugi problem jest z igo 8 gdy wgram do niego punkty poi to straszni muli i nie da sie z niego korzystac prosze o pomoc
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 11