Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2015-10-13, 13:24
Route 66 7.0.2992 *PNA*PND*
Autor Wiadomość
gizmo121
[Usunięty]

Wysłany: 2008-03-24, 17:56   Route 66 7.0.2992 *PNA*PND*

Działajace na PNA/PND pod kontrola WinCE 4,2 Route 66.
Wersja bezinstalacyjna.
Mapa eastern Europe w tym polska.
Niestety wersja angielska.Istnieje spolszczenie,ale tylko pod wersje na telefon i to w dodatku,kazda wersja musi posiadac osobno tworzone spolszczenie,tamte sprawdzone i niestety wysypuje program,a wiec nie ryzykujcie.

Link na chomika:

http://chomikuj.pl/satan9...inCE.map.PL.rar
 
 
chris_m
guru
-od podpierania muru



Pomógł: 36 razy
Dołączył: 20 Lip 2007
Posty: 1031
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2008-03-27, 23:06   

to ja tak może nieśmiało zapytam:
mam włączone akurat teraz to Route66 i chciałbym już wyjść z tego programu
ano byłby najwyzszy czas bo spać trzeba :roll:

więc proszę ja was: Jak się wyłazi z tej application ?
czy mi coś na oczy padło...

Co prawda nie będzie problemu z gburowatym skillowaniem ale uparłem się żeby wyjść przez drzwi
...tylko GDZIE są te wrota ?


---
nie pozwolicie mi się chyba szwendać po necie w poszukiwaniu oświeconych ludzi...
no juz się przyzwyczaiłem do tego forum, więc jakoś nie uchodzi :-)
_________________
...łoncka łoncka nasa zielona
pod kazdym dzewkiem Kubuś w dzień i w noc

... a hen wysoko hen satelitek
wcionz dla nas kronzy łoj straśliwa moc...

>takiej łoncki sukać ze świecką<
;-)
 
 
 
diego6 
guru
szuruburu i fotograf



Pomógł: 31 razy
Wiek: 47
Dołączył: 06 Mar 2008
Posty: 1150
Skąd: Poznań
Wysłany: 2008-03-28, 03:20   

chris_m,
Klikasz w mapę i na drugiej tablice menu którą włączysz strzałką w dół po prawej stronie wybierasz pierwszą ikonę w górnym lewym (taka czerwona ze znakiem X) z napisem EXIT i już zamykasz :-)

Pierwsze uwagi do aplikacji...

Miałem problemy z jej uruchomieniem bo wołała że za mało pamięci do uruchomienia mapy, ale po resecie już się uspokoiła i wystartowała.

Po pierwsze przyciąga uwagę "współczesne" GUI aplikacji, wymuskane menu ze "ślicznymi" ikonkami - kto lubi wodotryski na pewno będzie zachwycony - bo jest bajkowo i kolorowo :-)
Przyciągają też ikony poi zrobione na współczesną modłę, jednak w praktyce - będą raczej mało intuicyjne na 3,5" ekranie i raczej będzie się trzeba większości dobrze przyglądać.

GUI w języku angielskim jest dość czytelne (jeśli znasz ten język) jako opcja mamy tu też język niemiecki, bo chiński chyba dla większości z nas jest obcy ;-) Pomocne są też czytelne i komunikatywne ikonki.

Dobrze znane nam z innych programów opcje tutaj wzbogacone są o regulację jasności podświetlania tak dla trybu kolorów dziennych jak i nocnych.

Dwie lokalizacje stałe - oznaczone jako "DOM" i "BIURO" mogą też umilić człowiekowi życie jeśli nawigujemy głównie w dwa mijsca.

Troszkę utrudnione jest używanie programu jako zwykłej "przesuwalnej" mapy, gdyż funkcję tę wywołujemy raczej nie intuicyjnie przez menu "zoom to". Po wybraniu podmenu dopiero trafiamy na widok "martwej" mapy - zaletą jest jednak to, że zanim ona nam się na ekran załaduje decydujemy wcześniej co chcemy zobaczyć - od stałej lokalizacji jak dom, przez dowolny adres, ulubione, historię, pozycję GPS, trasę, POI, start trasy, koniec trasy, aż do widoku całej mapy obecnie używanej.
Fajna funkcja to regulacja konta pochylenia widoku 3D zmieniająca zasięg perspektywy do tego, który znamy z innych aplikacji i jesteśmy do niego przyzwyczajeni.
Mamy też do dyspozycji statystykę podającą dystans, czas jazdy, średnią prędkość, Maksymalną prędkość, ale też godzinę wschodu i zachodu słońca.

Na największą pochwałę zasługuje mechanizm wyszukiwania, który moim zdaniem jest niesamowity. Otóż wpisujemy w okienko zapytania - co tylko chcemy na przykład samą nazwę hotelu, lub nazwę hotelu i miasto, albo ulicę i miasto a wyszukiwarka przeleci całą bazę adresów plus POI plus ulubione i rozwinie wyniki spełniające zapytanie - no coś jak google.

Zaletą jest umieszczanie POI w pliku CSV co znacznie ułatwi ich edycję. Nie rozszyfrowałem jeszcze jak dobrać się do pliku ikon POI, ale znalazłem fajny fjuczer - można bowiem dodawać własne dźwięki dla alarmów POI w formacie OGG.

No ale dosyć kadzenia... Pomimo sporej szczegółowości map ( i tak mnie nie powaliła ) całkowicie brak jest numeracji domów!!! poza tym baza POI jest raczej żenująca.
Na szczęście można ją sobie zaimportować PoiEditem z innego formatu.

Podsumowując
Warto zobaczyć, pobawić się - ale na co dzień - Automapa albo TomTom :-)
_________________
N 52.42230, E 16.90681
FS LOOX N100 [2GB] + TT7, AM5, R66.7
NOKIA E90 [2GB] + GarminXT

LARK 35.7 [0GB] MM6 easy
NOKIA 9300 [2GB] + HOLUX GPSSlim236 + TT5
AKIRA MM3518 A3 [0GB] + MM4
AKIRA MM512 [4GB] + TT6, iGo8, AM5, MM5, R66 i GarminXT
GARMIN-Palm iQue 3600
GARMIN nüvi 360
 
 
 
chris_m
guru
-od podpierania muru



Pomógł: 36 razy
Dołączył: 20 Lip 2007
Posty: 1031
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2008-03-28, 09:38   

ano to albo nie braliśmy z tej samej jaskini tej odlotowej mapki (ja mam dokładnie z chomika satannowego :-) ) no albo pisana mi już zielona trawka...

żeby nie być gołosłownym to może wymienie co ja tez tu w tym Main menu mam:
1 str menu (to to co wyskakuje po "klikasz mapę" :-? ):
navigate to
map options
sound off
poi
favourites
zoom to
2 str menu (ta co to "strzałką w dół" ;-) ):
change settings
plan a route
navigate via
gps information
help

i wsio

no to ja też wołam HELP !
do okulisty muszę iść na stare lata.... toć to sąsiedzi będą się za brzuchy trzymali :roll:

no i profesorze diego6 gdzie ta "taka czerwona ze znakiem X"...?
no i nadal żadnego EXIT, namiot mam tu rozbić czy jak...? :cry:
a jedyna czerwona z takim X-em to jest w kwadraciku na dole po prawej no i po jej ryśnięciu wracam do tych sympatycznych uliczek...

---
a poza tym to mi zdjąłęś wielki ciężar z karku, opis a i rady, że najlepiej mapkę czytać po mandaryńsku super 8-)
....no ale dobra, to co? ...czyli killować ??? :oops:
_________________
...łoncka łoncka nasa zielona
pod kazdym dzewkiem Kubuś w dzień i w noc

... a hen wysoko hen satelitek
wcionz dla nas kronzy łoj straśliwa moc...

>takiej łoncki sukać ze świecką<
;-)
 
 
 
diego6 
guru
szuruburu i fotograf



Pomógł: 31 razy
Wiek: 47
Dołączył: 06 Mar 2008
Posty: 1150
Skąd: Poznań
Wysłany: 2008-03-28, 13:42   

Ja mam wgraną tą samą wersję z tego samego źródła i u mnie wygląda to następująco:
1 str menu
navigate to
map options
sound off
poi
favourites
zoom to

2 str menu
EXIT
change settings
plan a route
navigate via
gps information
help



Czyli jak widzisz różni nas tylko ten jeden posolony EXIT

Ja mam to na MM512 może ten diabelski fjuczer zależny jest od modelu urządzenia? A może to błąd instalacji? Ja bym resecił! Raz jeszcze uruchomił i zobaczył czy się ten EXIT pojawi czy nie. Jak nie to usunąć pliki i raz jeszcze wgrać.
_________________
N 52.42230, E 16.90681
FS LOOX N100 [2GB] + TT7, AM5, R66.7
NOKIA E90 [2GB] + GarminXT

LARK 35.7 [0GB] MM6 easy
NOKIA 9300 [2GB] + HOLUX GPSSlim236 + TT5
AKIRA MM3518 A3 [0GB] + MM4
AKIRA MM512 [4GB] + TT6, iGo8, AM5, MM5, R66 i GarminXT
GARMIN-Palm iQue 3600
GARMIN nüvi 360
 
 
 
chris_m
guru
-od podpierania muru



Pomógł: 36 razy
Dołączył: 20 Lip 2007
Posty: 1031
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2008-03-28, 15:52   

Cytat:
Jak nie to usunąć pliki i raz jeszcze wgrać.

eeeh, na końcu języka to miałem :mrgreen: no to killujemy to draństwo
...chyba kataru dostanę bo ten namiot w trasie rozbiłem i czekałem na jakieś dobre słowo,
no a pole z kałużami przy drodze trochę takie błotniste tutaj ;-)

a poważnie to dziwna sprawa, wszystko chodzi, uliczki biegają a OFFa ni uwidzisz,
nikt więcej się nie wypowiadał to wygląda że trafiło mi się jak ślepemu okulary od Gucciego :-/
dobra wgrywam od nowa, a jak dalej z Xa będzie biała plama to wogóle temu Route gardziołko po******....

---
dzięki diego za zainteresowanie,
no widzę, że też takie niechodliwe towary próbujesz :mrgreen:
THX
_________________
...łoncka łoncka nasa zielona
pod kazdym dzewkiem Kubuś w dzień i w noc

... a hen wysoko hen satelitek
wcionz dla nas kronzy łoj straśliwa moc...

>takiej łoncki sukać ze świecką<
;-)
 
 
 
gizmo121
[Usunięty]

Wysłany: 2008-03-28, 16:46   

Coz widac nie oplaciles abonamentu i Ci "X" usuneli.

Tak na powaznie to Polski land ma juz Route 66 v.8 ale jest problem,nie chce sie instalnac:D Blad przy instalacji, Na moim AyToBe z WinCE 4.2 bla i na Akireze 3518 tys blad;/
 
 
diego6 
guru
szuruburu i fotograf



Pomógł: 31 razy
Wiek: 47
Dołączył: 06 Mar 2008
Posty: 1150
Skąd: Poznań
Wysłany: 2008-03-28, 19:12   

No widzisz - ja lubię eksperymentować z nowymi tematami - to co już inni zrobili - zostawiam na później - skoro wszystko już zostało powiedziane a instalacja zajmuje 30sek. :-)


No ale teraz małe sprostowanie - właściwie trzech rzeczy w mojej wcześniejszej opinii

1. Napisałem że program ma opcję regulacji jasności ekranu - może i ma ale nie działa ona na MM512 :-D

2. Napisałem że Route66 nie ma numeracji domów - otóż myliłem się MA ale dlaczego wcale mnie to specjalnie nie ucieszyłem - patrzcie punkt 3

3. Zachwycałem się mechanizmem wyszukiwania... Cofam to :-( Jak już okazało się, że Route66 ma numerację domów postanowiłem na nowo pobawić się w wyszukiwanie - dla odmiany adresów. Wybrałem sobie dla eksperymentu adresik w sąsiedztwie "Śląska 13"...

Wyników wyszukiwania było tryliardy to też zapytałem "Poznan slaska 13" ani widu ani słychu domu z numerem 13 - no to mówię - OK - program nie polski spróbujmy pomyśleć po niepolsku ;-) "Poznan 13 slaska" I jest znalazło się tyle, że na długiej liście wyników i gdzieś w środku - w sumie ciekawe bo w Poznaniu jest tylko jedna ulica śląska i jeden na niej dom numer 13" No to mówię sobie OK - zróbmy inaczej "Poznan 13 slaska 60-615" i jest jeden wynik - tam gdzie chcę jechać - no ale do kurtki nędzy - kto z Nas używa na co dzień kodów pocztowych a o ich pamiętaniu to już nie wspomnę - mówię sobie dobra - to było łatwe robimy...

EXPERYMENT II
Wpisuję w wyszukiwarkę:
"Aleja Krakowska" za długa lista
"Warszawa Aleja Krakowska" - lista znów za długa i nie rozsądna
"Warszawa 111 Aleja Krakowska" - i znów lista za długa

No ok myślę sobie zróbmy wypróbowany myk z kodem pocztowym:
"Warszawa 111 Aleja Krakowska 02-180"
A TU SURPRISE - wyrąbał jeszcze dłuższą listę tyle, że tym razem z kodami pocztowymi i to wcale nie z zakresu 02-180

Podsumowując WYSZUKIWARKA BEEEEE :-(

Wracam do TomToma i całuję go z przeprosinami za zdradę po ekranie :-D
_________________
N 52.42230, E 16.90681
FS LOOX N100 [2GB] + TT7, AM5, R66.7
NOKIA E90 [2GB] + GarminXT

LARK 35.7 [0GB] MM6 easy
NOKIA 9300 [2GB] + HOLUX GPSSlim236 + TT5
AKIRA MM3518 A3 [0GB] + MM4
AKIRA MM512 [4GB] + TT6, iGo8, AM5, MM5, R66 i GarminXT
GARMIN-Palm iQue 3600
GARMIN nüvi 360
 
 
 
Kielu 
Waypoint



Pomógł: 4 razy
Dołączył: 21 Paź 2007
Posty: 163
Skąd: Sosnowiec
Wysłany: 2008-03-29, 17:40   

u mnie tez niema EXIT :(
_________________
Manta Easy Rider 420 + 2GB + AutoMapa 5.3 + TomTom 7
"Tak filmowej akcji w historii sosnowieckiej Policji jeszcze nie mieliśmy" xD
 
 
chris_m
guru
-od podpierania muru



Pomógł: 36 razy
Dołączył: 20 Lip 2007
Posty: 1031
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2008-03-29, 18:12   

Cytat:
u mnie tez niema EXIT :(

no toś chłopie powiedział...
a juz myslałem, że te okulary od Gucciego tylko dla wybrańców :mrgreen:

ja ją wywaliłem i po kłopocie
ot przejechałem się.....a zresztą diego wyłozył to znacznie lepiej :idea:


---
jak nowa Route będzie na tapecie to może popróbuję, ale wówczas to pewnie dodatkowa karta będzie potrzebna...no a córka drugiej jeszcze nie ma :-D
_________________
...łoncka łoncka nasa zielona
pod kazdym dzewkiem Kubuś w dzień i w noc

... a hen wysoko hen satelitek
wcionz dla nas kronzy łoj straśliwa moc...

>takiej łoncki sukać ze świecką<
;-)
 
 
 
diego6 
guru
szuruburu i fotograf



Pomógł: 31 razy
Wiek: 47
Dołączył: 06 Mar 2008
Posty: 1150
Skąd: Poznań
Wysłany: 2008-03-29, 21:16   

chris_m, Ja myślę, że pomimo wszystko warto by ten temat podpiąć do "MAPY Instalacja, Modyfikacje, Problemy : - NAVIA - AKIRA - XXX...", jako "Route66" w końcu jak by nie było działa mniej lub bardziej :-)

A można się wkrótce spodziewać rozwoju aplikacji i map dla Polski...
_________________
N 52.42230, E 16.90681
FS LOOX N100 [2GB] + TT7, AM5, R66.7
NOKIA E90 [2GB] + GarminXT

LARK 35.7 [0GB] MM6 easy
NOKIA 9300 [2GB] + HOLUX GPSSlim236 + TT5
AKIRA MM3518 A3 [0GB] + MM4
AKIRA MM512 [4GB] + TT6, iGo8, AM5, MM5, R66 i GarminXT
GARMIN-Palm iQue 3600
GARMIN nüvi 360
 
 
 
gizmo121
[Usunięty]

Wysłany: 2008-03-29, 22:01   

diego6 napisał/a:
chris_m, Ja myślę, że pomimo wszystko warto by ten temat podpiąć do "MAPY Instalacja, Modyfikacje, Problemy : - NAVIA - AKIRA - XXX...", jako "Route66" w końcu jak by nie było działa mniej lub bardziej :-)

A można się wkrótce spodziewać rozwoju aplikacji i map dla Polski...


juz c.8 sie pojawila,kwestia cukierka :-) wiec aplikacja rozwojowa;]
 
 
chris_m
guru
-od podpierania muru



Pomógł: 36 razy
Dołączył: 20 Lip 2007
Posty: 1031
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2008-03-30, 01:00   

Cytat:
Ja myślę, że pomimo wszystko warto by ten temat podpiąć do "MAPY Instalacja, Modyfikacje, Problemy : - NAVIA - AKIRA - XXX..."

ano nie od dzisiaj wsłuchujemy się w głos aktywu :idea:
utworzone i przeniesione


---
ale panowie... teraz gdyby mnie boss szukał to jestem u dentysty :idea: :idea:
zęby mądrości wyrywam więc jak coś "nie tego" to powinien mi jedynie subtelnie i z wyczuciem uwagę zwrócić :mrgreen:
_________________
...łoncka łoncka nasa zielona
pod kazdym dzewkiem Kubuś w dzień i w noc

... a hen wysoko hen satelitek
wcionz dla nas kronzy łoj straśliwa moc...

>takiej łoncki sukać ze świecką<
;-)
 
 
 
diego6 
guru
szuruburu i fotograf



Pomógł: 31 razy
Wiek: 47
Dołączył: 06 Mar 2008
Posty: 1150
Skąd: Poznań
Wysłany: 2008-04-03, 21:54   

chris_m, Już wiem kiedy znika exit!

Udało mi się wywołać ten błąd (opcję) podczas zabawy z menu powitalnym o którym przeczytasz tutaj: http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=1636
w opcji 2

Jeśli odpalisz menu.exe na chodzącym windowsie (oczywiście po spreparowaniu i konfiguracji pod explorer.exe) po pierwsze znika pasek Start a po drugie jak uruchomisz R66 to z opcji znika EXIT.
Wnioskuję więc, że masz coś dziwnego w sekwencji startowej windowsa, co powoduje zablokowanie funkcji EXIT!

Eksperymenty musisz już zrobić na swojej maszynce bo ja mam inne środowisko niż Ty.
_________________
N 52.42230, E 16.90681
FS LOOX N100 [2GB] + TT7, AM5, R66.7
NOKIA E90 [2GB] + GarminXT

LARK 35.7 [0GB] MM6 easy
NOKIA 9300 [2GB] + HOLUX GPSSlim236 + TT5
AKIRA MM3518 A3 [0GB] + MM4
AKIRA MM512 [4GB] + TT6, iGo8, AM5, MM5, R66 i GarminXT
GARMIN-Palm iQue 3600
GARMIN nüvi 360
 
 
 
chris_m
guru
-od podpierania muru



Pomógł: 36 razy
Dołączył: 20 Lip 2007
Posty: 1031
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2008-04-04, 00:54   

Cytat:
Wnioskuję więc, że masz coś dziwnego w sekwencji startowej windowsa...

taaa "coś dziwnego"... przede wszystkim to paska Start moja maszyneria od urodzenia nie ma ;-)
a poza tym jest całkiem OK

Cytat:
...bo ja mam inne środowisko niż Ty...

hmm, czyżbyś miał rzeczywiście więcej chmielu w swoim apartamencie...?
toż to niesprawiedliwość w oczy bijąca :shock:
_________________
...łoncka łoncka nasa zielona
pod kazdym dzewkiem Kubuś w dzień i w noc

... a hen wysoko hen satelitek
wcionz dla nas kronzy łoj straśliwa moc...

>takiej łoncki sukać ze świecką<
;-)
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 10