Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2012-06-19, 06:53
VDO DAYTON PN1000 - reanimacja
Autor Wiadomość
mirko1 
guru
Becker 7928



Pomógł: 21 razy
Dołączył: 18 Gru 2007
Posty: 1934
Wysłany: 2010-04-23, 16:01   

Przed chwila sciagnalem update do PN1000,okazuje sie ze zawiera tez OS.
Twoja nawigacja jest do uratowania. :lol:
_________________
- Moje odblokowanie dla Beckera 7928 jest przeniesione tu:
http://www.my-navia.pl/vi...er=asc&start=15
 
 
blablabla 
Waypoint


Dołączył: 06 Lis 2009
Posty: 25
Wysłany: 2010-04-24, 12:21   

a moglbys napisac mi tak krok po kroku proces przywrocenia navi do stanu uzywalnosci?? z gory dziekuje
 
 
mirko1 
guru
Becker 7928



Pomógł: 21 razy
Dołączył: 18 Gru 2007
Posty: 1934
Wysłany: 2010-04-24, 15:52   

Mozesz to zrobic na przykladzie Daytona MS2010.
Temat jeszcze nie tak dawno byl wertowany.
Na PN1000 tego nie robilem.
Windows z driverami siedzi jak byk w update,wiec musi sie udac.
_________________
- Moje odblokowanie dla Beckera 7928 jest przeniesione tu:
http://www.my-navia.pl/vi...er=asc&start=15
 
 
blablabla 
Waypoint


Dołączył: 06 Lis 2009
Posty: 25
Wysłany: 2010-04-25, 20:16   

moglbys podac link do strony o tym jak to zrobic bo nie moge znalezc tego tematu?? z gory dzieki
 
 
mirko1 
guru
Becker 7928



Pomógł: 21 razy
Dołączył: 18 Gru 2007
Posty: 1934
Wysłany: 2010-04-25, 20:34   

To Ci powinno dodac skrzydel ;-)
http://www.my-navia.pl/vi...der=asc&start=0

Przeczytaj uawznie caly temat.
 
 
blablabla 
Waypoint


Dołączył: 06 Lis 2009
Posty: 25
Wysłany: 2010-04-25, 21:05   

a to myslisz ze windows jest caly czas w navi i sie nie skasowal? to dlaczego tak mi powiedzieli? i moze polecasz jaka dobra mape ktora moglbym wrzucic w moja navi?
 
 
mirko1 
guru
Becker 7928



Pomógł: 21 razy
Dołączył: 18 Gru 2007
Posty: 1934
Wysłany: 2010-04-25, 21:11   

Nawet jesli juz go nie ma,to siedzi w aktualizacji.
A te glaby nawet tego nie wiedza.
Wpierw postaw navi na nogi a potem pomyslisz o mapach.
_________________
- Moje odblokowanie dla Beckera 7928 jest przeniesione tu:
http://www.my-navia.pl/vi...er=asc&start=15
 
 
blablabla 
Waypoint


Dołączył: 06 Lis 2009
Posty: 25
Wysłany: 2010-04-29, 14:27   

czytalem tamten temat i ma jedno pytanie rozebranie navi i zrobienie hard resetu jest niezbedne w moim przypadku ??
 
 
blablabla 
Waypoint


Dołączył: 06 Lis 2009
Posty: 25
Wysłany: 2010-04-29, 14:30   

czy wystarczy tyllko wrzucic nowy os na karte i odpalic? i mam jeszcze jedno pytanie lepiej to robic przy podlaczonej do zasilania navi?
 
 
mirko1 
guru
Becker 7928



Pomógł: 21 razy
Dołączył: 18 Gru 2007
Posty: 1934
Wysłany: 2010-04-29, 21:18   

blablabla napisał/a:
czy wystarczy tyllko wrzucic nowy os na karte i odpalic? i mam jeszcze jedno pytanie lepiej to robic przy podlaczonej do zasilania navi?


Wystarczy,jesli odpali.
Ale raczej nie odpali,bo juz chyba probowales?
Mozesz ten twardy reset wykonac z naladowana bateria,zasilacz nie zaszkodzi ;-)
Twardy reset kasuje wszystko,wlacznie z ResidentFlash.
Po resecie warto jest podac nawigacji kompletne update.
System wstaje jak w nowce ze sklepu.
Testowalem na Daytonie MS2000 oraz na Blaupunkt Lucca 5.2.
To bylo tez testowane na innych Blaupunktach oraz Daytonach.
Na PN1000 chyba jeszcze nie.
Oceniam szanse ocalenia sprzetu na 90%.
To chyba duzo?
100% nawet serwis nie zagwarantuje ;-)
_________________
- Moje odblokowanie dla Beckera 7928 jest przeniesione tu:
http://www.my-navia.pl/vi...er=asc&start=15
 
 
blablabla 
Waypoint


Dołączył: 06 Lis 2009
Posty: 25
Wysłany: 2010-04-30, 12:02   

nie jeszcze nie probowalem. ale to trzeba sformatowac karte najpierw i wrzucic na jakie pliki ? moglbys podac link ?
 
 
mirko1 
guru
Becker 7928



Pomógł: 21 razy
Dołączył: 18 Gru 2007
Posty: 1934
Wysłany: 2010-04-30, 12:05   

Update do PN1000.
_________________
- Moje odblokowanie dla Beckera 7928 jest przeniesione tu:
http://www.my-navia.pl/vi...er=asc&start=15
 
 
blablabla 
Waypoint


Dołączył: 06 Lis 2009
Posty: 25
Wysłany: 2010-04-30, 12:36   

a ile mniej wiecej ten plik wazy bo znalazlem kilka i nie wiem ktory wybrac?
 
 
mirko1 
guru
Becker 7928



Pomógł: 21 razy
Dołączył: 18 Gru 2007
Posty: 1934
Wysłany: 2010-04-30, 13:38   

Masz tu:
http://www.vdodayton.com/...aid=527830.aspx
_________________
- Moje odblokowanie dla Beckera 7928 jest przeniesione tu:
http://www.my-navia.pl/vi...er=asc&start=15
 
 
blablabla 
Waypoint


Dołączył: 06 Lis 2009
Posty: 25
Wysłany: 2010-04-30, 14:24   

bo znalazlem jeszcze taki ktory ma 1.6 gb ale to chyba sa mapy. i mam wszytskie pliki wrzucic na karte i sprobowac odpalic tak ? i karta ma byc pusta i sformatowana?
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,12 sekundy. Zapytań do SQL: 12