Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2016-03-25, 22:18
Sygic na Symbianie - problem
Autor Wiadomość
moody1 
Waypoint
Młodszy Kukacz


Wiek: 40
Dołączył: 06 Cze 2008
Posty: 40
Skąd: Z ciemnej nory....
  Wysłany: 2010-04-16, 16:49   Sygic na Symbianie - problem

Witam wszystkich zainteresowanych.
Mam problem z Sygic-iem podczas jego pracy w Nokia e52. Problem polega na wyłączeniu sie programu podczas jazdy, pierwszy raz po ok.30 minutach, potem coraz częściej. W ustawieniach Sygic-a jest włączona funkcja podświetlenia cały czas. Nie ma znaczenia która wersja jest zainstalowana v9 czy v10. Garmin działa bez problemu.
Może się ktoś spotkał z takim zjawiskiem?
Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2016-03-25, 22:18, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
reansys 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 07 Kwi 2010
Posty: 7
Wysłany: 2010-04-18, 21:36   

Witaj,

mam ten sam problem. Sygic 10 po upływie jakiegoś czsu wyłącza się. Miałem wcześnijszą wersję i działało ona prawidłowo. Garmin mi też źle działa i się wyłącza. Prawdopodobnie przyczyną jest niezgodność nokii n52 z tymi aplikacjami
 
 
moody1 
Waypoint
Młodszy Kukacz


Wiek: 40
Dołączył: 06 Cze 2008
Posty: 40
Skąd: Z ciemnej nory....
Wysłany: 2010-04-22, 08:24   

Restart telefonu i format karty również nie pomaga.
Aktualizacja softu telefonu także nie poprawia sytuacji. :cry:
 
 
ciupaj
azymut


Dołączył: 22 Kwi 2010
Posty: 1
Wysłany: 2010-04-22, 11:58   

Siema. U mnie na Nokii 5630 jest to samo co piszecie. U mnie działa Sygic w wersji 7.72.4664
Najnowszą wersję Sygica wywala po upływie kilku minut. Z Garminem miałem to samo więc zostałem przy Sygic 7.72.4664
 
 
Mirkok 
Navi Expert



Pomógł: 2 razy
Wiek: 52
Dołączył: 26 Wrz 2008
Posty: 208
Skąd: Kłodzko
Wysłany: 2010-04-22, 13:57   problem z podświetleniem

Witam.
A ja mam pytanko do Kolegów:
- czy w waszych telefonach macie podłączone zasilanie podczas nawigowania ?
_________________
Pozdr.
Mirkok
 
 
 
moody1 
Waypoint
Młodszy Kukacz


Wiek: 40
Dołączył: 06 Cze 2008
Posty: 40
Skąd: Z ciemnej nory....
Wysłany: 2010-04-25, 19:20   

Zasilanie oczywiście jest podłączone. Początkowo myślałem że to wina ładowarki, więc sprawdziłem na kilku samochodowych i 2szt. domowych - bez zmian. Podkreślam że Garmin, Ndrive i TomTom 6 działają bez problemu. Tylko ten Sygic nieszczęsny nie chce.

[ Dodano: 2010-05-06, 12:24 ]
Witam ponownie.
Problem rozwiązany. Przyczyną był niestabilny rom z Nokii E52 , po aktualizacji do najnowszego (dostępnego w Pc Suite- Ovi) i sformatowaniu karty (FAT32 - całkowite-Nie szybkie!!) oraz zainstalowaniu ponownie wszystko pięknie działa.
Pozdrawiam.
P.S. Temat do usunięcia. 8-)
 
 
ivo19ry88pl
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 11 Wrz 2008
Posty: 13
Wysłany: 2010-05-30, 21:57   Nokia n73 i Sygic

Więc sprawa wygląda tak że po właczeniu program program stwierdza że mam poniżej 10 MB ram po czym się uruchamia. Problem pojawia się przy wytyczaniu trasy na dalsze odległości - powiedzmy 100 km - w czasie przeliczania tras program po prostu się zawiesza. Telefon był resetowany karta była formatowana problem występuje, więc jakiej użyć wersji sygica aby to zaczęło działać? :>
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2016-03-25, 22:16, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 27
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8311
Skąd: Poznań
Wysłany: 2010-05-30, 22:22   

Tez tak mam, chyba nic z tym nie zrobisz.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
Bismar 
Maestro GPS



Pomógł: 157 razy
Dołączył: 05 Lut 2009
Posty: 3457
Skąd: Lubelskie
Wysłany: 2010-05-31, 07:32   

Podejrzewam że chodzi o mala ilość ramu bo mi na 5230 dziala bez zarzutu.
_________________
SGS I9505, XRN 3PRO ; Mio c250 Automapa6.8, tt7.910 , sygic 8.24, Navigon 7.4.3,
 
 
YoungHustla 
Waypoint



Pomógł: 3 razy
Dołączył: 18 Gru 2009
Posty: 97
Skąd: Odessa, Ukraine
Wysłany: 2010-05-31, 15:10   

To na pewno wina małej ilości RAMu w N73 (pamiętam bo kiedyś miałem ten model i też były problemy z Sygic Mobile Maps i Garminem XT). Możesz spróbować w pliku settings.ini znajdującym się w folderze Drive zmienić wpis recommendedRam=10.0 na recommendedRam=5.0. Telefon powinien przestać wyświetlać alert o małej ilości pamięci RAM ale i tak dłuższych tras nie wyznaczysz. N73 jest sprzętem z okresu kiedy GPS w telefonie nie był aż tak rozpowszechniony więc nikt nie myślał nad wstawianiem do niej mocnych podzespołów.
_________________
Samsung Galaxy Note 16GB + 8GB
HTC HD2 + 8GB
Prestigio Roadrunner 505 + 16GB
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 27
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8311
Skąd: Poznań
Wysłany: 2010-05-31, 15:18   

Tak naprawdę to telefony nadal nie są do GPS, no chyba ze np. HTC na Windowsie z ekranem 4.3 cala :-)
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
rrrobertox
Waypoint


Pomógł: 2 razy
Dołączył: 19 Lip 2009
Posty: 107
Wysłany: 2010-05-31, 15:33   

Lekarstwem (choć nie zawsze skutecznym) jest zainstalowanie jakiegoś menadżera zadań (np. Handy Taskman) i zamknięcie wszystkich procesów przed uruchomieniem nawigacji.
_________________
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 27
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8311
Skąd: Poznań
Wysłany: 2010-05-31, 15:36   

Ja odpalam zaraz po starcie telefonu.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
YoungHustla 
Waypoint



Pomógł: 3 razy
Dołączył: 18 Gru 2009
Posty: 97
Skąd: Odessa, Ukraine
Wysłany: 2010-05-31, 15:43   

dasior591 napisał/a:
Tak naprawdę to telefony nadal nie są do GPS, no chyba ze np. HTC na Windowsie z ekranem 4.3 cala :-)


Mam 3.7 cala AMOLED w Omni II i jest OK. Jest na pokładzie WinMo 6.5 więc programy takie jak Garmin, AutoMapa, MapaMap czy iGo działają bez zarzutów. Sam odbiornik GPS w połączeniu z funkcją XTRA też jest dobry więc moim zdaniem kupno osobnego urządzenia mija się z celem.

A co do taskmana to i tak dużo tego ramu się nie odzyska ale zawsze można spróbować. ;-)
_________________
Samsung Galaxy Note 16GB + 8GB
HTC HD2 + 8GB
Prestigio Roadrunner 505 + 16GB
Ostatnio zmieniony przez YoungHustla 2010-05-31, 15:45, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 27
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8311
Skąd: Poznań
Wysłany: 2010-05-31, 15:45   

No wiesz, nawigacje od 3.5 się zaczynają wiec mieścisz się w przedziale :-D
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,26 sekundy. Zapytań do SQL: 13