Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Nawigacja w Wielkiej Brytanii
Autor Wiadomość
sigi
azymut


Dołączył: 23 Sty 2008
Posty: 3
  Wysłany: 2008-03-26, 21:10   Która mapa dla wyspy Guernsey należącej do Wielkiej Brytani

Panowie mam pytanie która z map Europy obsługuje również drogi należącej do Wielkiej Brytani wyspy Guernsey :?:
Automapa 4.1.2(426) niema dróg tylko port :-( :!:
 
 
diego6 
guru
szuruburu i fotograf



Pomógł: 31 razy
Wiek: 46
Dołączył: 06 Mar 2008
Posty: 1150
Skąd: Poznań
Wysłany: 2008-03-27, 05:21   

Niestety najnowsza mapa TomToma odpada... :-(
_________________
N 52.42230, E 16.90681
FS LOOX N100 [2GB] + TT7, AM5, R66.7
NOKIA E90 [2GB] + GarminXT

LARK 35.7 [0GB] MM6 easy
NOKIA 9300 [2GB] + HOLUX GPSSlim236 + TT5
AKIRA MM3518 A3 [0GB] + MM4
AKIRA MM512 [4GB] + TT6, iGo8, AM5, MM5, R66 i GarminXT
GARMIN-Palm iQue 3600
GARMIN nüvi 360
 
 
 
sigi
azymut


Dołączył: 23 Sty 2008
Posty: 3
Wysłany: 2008-03-28, 21:22   

Sprawdźcie na waszych mapach czy któraś obsługuje tę wyspę.

Sprawdzone nieobsługujące Guernsey to:
-AutoMapa
-TomTom

Dzięki za informację
 
 
diego6 
guru
szuruburu i fotograf



Pomógł: 31 razy
Wiek: 46
Dołączył: 06 Mar 2008
Posty: 1150
Skąd: Poznań
Wysłany: 2008-03-29, 01:18   

Awaryjnie mógłbyś sobie rastra zrobić w Ozim - co prawda nie będzie się routował, ale wyspa jest tak "wielka" że właściwie nie jest to chyba konieczne - choć pewnie POI by się przydały i wyszukiwanie ulic... no ale z braku laku - lepszy raster...
_________________
N 52.42230, E 16.90681
FS LOOX N100 [2GB] + TT7, AM5, R66.7
NOKIA E90 [2GB] + GarminXT

LARK 35.7 [0GB] MM6 easy
NOKIA 9300 [2GB] + HOLUX GPSSlim236 + TT5
AKIRA MM3518 A3 [0GB] + MM4
AKIRA MM512 [4GB] + TT6, iGo8, AM5, MM5, R66 i GarminXT
GARMIN-Palm iQue 3600
GARMIN nüvi 360
 
 
 
max
Waypoint
AKIRA MM3518-A3


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 22 Sty 2008
Posty: 24
Wysłany: 2008-04-13, 12:54   Mapa Angli na AKIRĘ MM 517 po angielsku

Jaką mapę Anglii polecacie? Ma być całkowicie w języku angielskim (mapa i interfejs) oraz w miarę aktualna. Chętnie widziane linki :-)
 
 
diego6 
guru
szuruburu i fotograf



Pomógł: 31 razy
Wiek: 46
Dołączył: 06 Mar 2008
Posty: 1150
Skąd: Poznań
Wysłany: 2008-04-13, 17:30   

Interfejs jest po angielsku - jeśli wybierzesz taką opcję - tak w AM, jak i w TT i MM. W R66 masz ją na stałe. W tych programach masz też możliwość wyboru komunikatów w języku angielskim poza R66 gdzie nie ma wyboru innych zapowiedzi jak Angielskie :-)

Do tego dogrywasz mapę Europy Zachodniej i tu mogę polecić tak AM jak i TT, lub indywidualną GB+major roads of WE dla TT.

Linki znajdziesz na forum :-) i jest ich sporo - tak do AM jak i TT no może poza szczegółową mapą GB do TT, a na przykład do wersji TT6.0000 powinna być GB_plus_WE_v650.1128 i tu polecam poszperać na Emulu.
_________________
N 52.42230, E 16.90681
FS LOOX N100 [2GB] + TT7, AM5, R66.7
NOKIA E90 [2GB] + GarminXT

LARK 35.7 [0GB] MM6 easy
NOKIA 9300 [2GB] + HOLUX GPSSlim236 + TT5
AKIRA MM3518 A3 [0GB] + MM4
AKIRA MM512 [4GB] + TT6, iGo8, AM5, MM5, R66 i GarminXT
GARMIN-Palm iQue 3600
GARMIN nüvi 360
 
 
 
karampuk
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 06 Mar 2008
Posty: 7
Wysłany: 2009-04-28, 16:02   trasa do Anglii

Witam
Mam problem - Igo 8.3.2.80621 mapy TeleAtlas Polska Niemcy Holandia Wielka Brytania navi Akira 512.
Chcę wyznaczyć trasę z Polski do W.Brytanii (Edynburg) i bardzo długo liczy trasę, po dojściu do ok.90% wyrzuca błąd - nie ma wystarczającej pamięci.
Czy mógłbym otrzymać podpowiedź co robić?
 
 
Wedrowca 
Maestro GPS



Pomógł: 144 razy
Dołączył: 16 Kwi 2008
Posty: 2733
Skąd: się wziął kosmos?
Wysłany: 2009-04-28, 16:24   

karampuk napisał/a:
Polska Niemcy Holandia Wielka Brytania

A gdzie Francja? :shock:
_________________
Longhorn 950, GOCLEVER 4335, LARK 35.0 v1.0, LG L3
Pentagram P3106+K750i/K800i/W995+TrekBuddy
 
 
jpionka
Waypoint


Pomógł: 2 razy
Dołączył: 22 Lut 2008
Posty: 49
Wysłany: 2009-04-28, 18:53   

Wedrowca napisał/a:
karampuk napisał/a:
Polska Niemcy Holandia Wielka Brytania

A gdzie Francja? :shock:



Nie musi mieć , przecież może prymem z Hoek Van Holland do Harwich ...
 
 
polones1
Waypoint


Dołączył: 08 Cze 2008
Posty: 23
Wysłany: 2009-04-28, 21:25   

potwierdzam,mam identyczne spostrzeżenia,krótsze trasy,krajowe wyznacza bez problemu
 
 
marcinm 
Waypoint


Pomógł: 2 razy
Dołączył: 05 Mar 2009
Posty: 57
Skąd: Toruń
Wysłany: 2009-04-28, 23:06   

a może wyznaczcie punkt pośredni na granicy Polski i od niego planujcie trasę do Anglii.
Tu w kraju nawigacja planuje trasy po jakiś dziurach i być może to pozwoli uniknąć zajmowania pamięci.
_________________
 
 
karampuk
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 06 Mar 2008
Posty: 7
Wysłany: 2009-04-29, 11:24   

zrobiłem próbę z punktu w Holandii do Edynburga i jest to samo. Teraz próbuję po wgraniu Francji i Belgii, ale chyba jest to samo - w tej chwili jest 79,5% i bardzo pomału rośnie

Jeszcze muszę spróbować dwie trasy - do wsiadki na prom i 2-gą od miejsca wysiadki w W.Brytanii.

Ale to nie jest idealne rozwiązanie - może jeszcze ktoś ma pomysły??
 
 
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8838
Wysłany: 2009-04-29, 14:49   

karampuk napisał/a:
Ale to nie jest idealne rozwiązanie - może jeszcze ktoś ma pomysły??

Tak z ciekawości spróbowałem na swojej navi, iGO8 v.8.3.2.64873, wyliczanie trasy trwało 4.5 min, a trasa to tak z grubsza: Polska - Niemcy - Holandia -> do promu w IJmuiden-Newcastle - trasa A19 - A1 do Edinburgh.
Może spróbuj wytyczyć tylko do Newcastle ;-)
_________________
Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16
 
 
TatOR 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 21 Kwi 2009
Posty: 14
Skąd: W-w
Wysłany: 2009-04-29, 19:20   

Jeśli mogę….
a). Za dużo POI
b). Skórki zajmują ZA Dużo RAMu /pamięci/
c). ZA Dużo budowli, mapy terenowej i innych pierdół
i rzecz ostatnia, najbardziej prawdopodobna:
c). Jeśli planujesz trasę i robisz np. symulację i zaplanujesz aby program/GPS prowadził Cię przez środek miasta to on prowadzi cie przez środek miasta i zdarza mu się że prowadzi on autentycznie przez środek, łącznie z trawnikami i właśnie wtedy program często się zawiesza, lub głupieje.
Ja jak planowałem trasę przez określone miasta to brałem faktyczne nazwy ulic z punktów pośrednich i było wszystko OK.
Ale najprawdopodobniej wypierdziel te POI…
_________________
TatOR
 
 
janusz_40 
Maestro GPS
CM-7068, GC-5055+



Pomógł: 114 razy
Dołączył: 15 Cze 2008
Posty: 3914
Wysłany: 2009-04-29, 20:14   

Jeszcze jedna sugestia - jesli korzystasz jednoczesnie z map teleatlas i navteq, to nie licz ze wyznaczy ci trase pomiedzy mapami roznych dostawcow - navteq nie wspolpracuje z mapami teleatlasa ani z polska emapa i program trasy nie wyznaczy - niby mieli, pokazuje procenty ale bez efektu - lipa....
_________________
Zastrzegam sobie prawo do zmiany zdania w dowolnej chwili, wyrażona opinia jest aktualna tylko w chwili jej pisania..
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 9