Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2017-10-10, 11:07
Mio M300 backup, reanimacja
Autor Wiadomość
piotrekg73
Waypoint


Dołączył: 09 Mar 2008
Posty: 34
Wysłany: 2009-03-13, 15:56   Mio moov300 - backup

szukam beckup do mio moov300?nie mam połączenia z active sync
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2011-04-09, 14:58, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Sance 
Maestro GPS
Pulpit maniac



Pomógł: 142 razy
Dołączył: 10 Paź 2008
Posty: 2754
Skąd: marchewkowe pole
Wysłany: 2009-03-13, 20:39   

Zrób update firmware z karty SD
_________________
Używaj przycisku "pomógł"
Moje"maleństwa"
 
 
 
piotrekg73
Waypoint


Dołączył: 09 Mar 2008
Posty: 34
Wysłany: 2009-03-13, 20:53   

ale jak to zrobić?możesz mi pomóc?
 
 
Sance 
Maestro GPS
Pulpit maniac



Pomógł: 142 razy
Dołączył: 10 Paź 2008
Posty: 2754
Skąd: marchewkowe pole
Wysłany: 2009-03-13, 21:00   

Ściągnij firmware ze strony producenta
postępuj wg instrukcji
_________________
Używaj przycisku "pomógł"
Moje"maleństwa"
 
 
 
_roadrunner_
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 28 Maj 2009
Posty: 6
Wysłany: 2009-06-08, 12:56   Mio M300 backup, reanimacja

Witam!
Panowie mam dość poważny jak dla mnie problem.
Postanowiłem zaktualizować nawigację mio moov 300. Mam mapy a raczej miałem EEU 2008.01 oraz WEU 2007.10. Pobrałem z ich strony plik (Moov300_MapUpdate_EEU_R08.zip) wypakowałem, podłączyłem nawi i uruchomiłem. Wszystko zgodnie z instrukcją. Instalacja doszła do 95% po czym otrzymałem komunikat update failed i to wszystko. Nawi w tej chwili nie widzi mam na urządzeniu tylko te na karcie. Po kliknięciu w preferencjach/mapy nie mam możliwości przejścia w prawo - do wyboru mapy. Ogólnie menu mam już nowe tylko nie działa jak należy. można to jakoś cofnąć lub naprawić? Dzwoniłem do pomocy technicznej ale to wszystko ściama nikt tam nie odbiera. Co Wy na to? Pozdro.
PS. Nie wiem czy tak można? Dałoby radę wgrać od kogoś z działającym softem sam program przez kopiuj wklej na urządzenie? Nie wiem czy mapy dostały podczas tej aktualizacji ale może warto spróbować?
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2013-11-07, 22:38, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
k33l 
Navi Expert
NaviN00b


Pomógł: 13 razy
Wiek: 33
Dołączył: 19 Maj 2009
Posty: 394
Wysłany: 2009-06-08, 13:38   

Coś takiego może pomóc, niech ktoś kto ma 300 zrobi backup plików na nawigacji i wrzuci gdzieś na serwer i powinno działać. A mapy to miałeś takie w oryginale czy dogrywałeś?
_________________
Mio Moov 500 + 4GB SDHC + WinCE 5.0
Automapa 6.6.0 beta 2 Polska + iGO Primo 8.5.9.153032
Wszyscy mnie pozdrawiają to i Ciebie Gość pozdrowię :-)
 
 
_roadrunner_
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 28 Maj 2009
Posty: 6
Wysłany: 2009-06-08, 13:58   

Mapy wszystko oryginał nic nie kombinowałem bo to szwagra nawi i on chciał mieć oryginał. A ten backup to po prostu kopiuj wklej z urządzenia potem spakować i gotowe czy jest tam jakaś aplikacja od zasr.... mio do tego?
Ogolnie samo urządzenie mi się podoba. Sam jeżdżę na 500. Ładnie ją osłodziłem i jestem zadowolony a tu kurcze taki numer z 3-setką... i na dodatek nie z mojej winy...
 
 
k33l 
Navi Expert
NaviN00b


Pomógł: 13 razy
Wiek: 33
Dołączył: 19 Maj 2009
Posty: 394
Wysłany: 2009-06-08, 15:08   

Zwykłe CTRL+C i CTRL+V, to trochę będziesz czekał na upload. A nie ma tam jakiejś płyty, z moim Mio 200 miałem taką i backup jest na niej.
_________________
Mio Moov 500 + 4GB SDHC + WinCE 5.0
Automapa 6.6.0 beta 2 Polska + iGO Primo 8.5.9.153032
Wszyscy mnie pozdrawiają to i Ciebie Gość pozdrowię :-)
 
 
_roadrunner_
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 28 Maj 2009
Posty: 6
Wysłany: 2009-06-08, 15:21   

eee nic takiego tutaj nie mam... Kolego a może masz kogoś kto posiada 300? Ogólnie widzę, że mało ludzi posiada tą nawigację i jest kłopot ze znalezieniem softu do tego. Trochę zależy mi na czasie. Dałbyś radę coś załatwić? :)
 
 
k33l 
Navi Expert
NaviN00b


Pomógł: 13 razy
Wiek: 33
Dołączył: 19 Maj 2009
Posty: 394
Wysłany: 2009-06-08, 16:11   

Niestety nie znam nikogo co miałby 300, i przy moim uploadzie trochę by to zajęło. Chyba będziesz musiał to załatwić w sposób instalacji słodzonych map. Takie same ale słodzone.
_________________
Mio Moov 500 + 4GB SDHC + WinCE 5.0
Automapa 6.6.0 beta 2 Polska + iGO Primo 8.5.9.153032
Wszyscy mnie pozdrawiają to i Ciebie Gość pozdrowię :-)
 
 
Zwierz121
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 22 Sie 2009
Posty: 5
  Wysłany: 2009-08-28, 14:29   Moov M300 - skasowana zawartość, potrzebny backup

Witam

Pisze z prozą o bc ==> backup do mio m300 ponieważ wirus mi się wpakował na kąpa i mi pliki pozżerało i musiałem zrobić format

za pomoc z góry dziękuje
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2010-12-18, 10:23, w całości zmieniany 3 razy  
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
NavitelT700+NaviExpe


Pomógł: 524 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18626
Wysłany: 2009-08-28, 14:31   

Pisałes o tym juz tu: http://www.my-navia.pl/vi...p=122193#122193
I napraw klawiaturę.
_________________

 
 
Zwierz121
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 22 Sie 2009
Posty: 5
Wysłany: 2009-08-28, 14:44   

Wim ale czy byś nie muł tamtego postu usuną po tamten temat jest o odblokowywaniu i nie chciałbym niepotrzebnego bałaganu wprowadzać przydała by się funkcja usuń post
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 107
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9743
Wysłany: 2009-08-28, 14:46   

Funkcja usuń post istnieję tylko że znika wtedy kiedy ktoś odpowie na twoją wypowiedź.
Znajduję się obok ikonki, a wygląda tak:
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
Zwierz121
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 22 Sie 2009
Posty: 5
Wysłany: 2009-08-29, 01:34   

dobrze wiedzieć na przyszłość
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,17 sekundy. Zapytań do SQL: 13