My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: muzior
2010-03-24, 21:47
Zdublowane POI
Autor Wiadomość
lomza 
Waypoint


Dołączył: 19 Lip 2008
Posty: 25
Wysłany: 2010-04-21, 11:51   

Jesli instalowales AM a nie kopiowales gotowca na karte, nie ma raczej szans , zeby wbudowane POI sie dublowaly.

Ale jesli juz sa, odszukaj w katalogu Data Files plikow: default.apm, default.ampdata ,default.ampdesc i otworz je POIConverterem. A dalej to juz jak opisal renron: Narzedzia=> Pomin Duplikaty i bedziesz mial POI odchudzone.
 
 
daniatko 
Waypoint


Wiek: 36
Dołączył: 31 Maj 2008
Posty: 38
Skąd: Żory
Wysłany: 2010-04-21, 18:17   

Właśnie tak robiłem. To po wrzuceniu odchudzonych POI w ogóle nie były widoczne w mapie :( Nie łapię, co robię nie tak.
_________________
'Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi, bo nie jesteś sam...'
 
 
 
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8833
Wysłany: 2010-04-21, 19:59   

Masz pewnie puste pliki bo nie zaznaczasz ich do zapisania, gwiazdka przy kategorii ma być żółta.
_________________
Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16
 
 
daniatko 
Waypoint


Wiek: 36
Dołączył: 31 Maj 2008
Posty: 38
Skąd: Żory
Wysłany: 2010-04-21, 22:38   

Kurcze. U mnie żadne gwiazdki w Converterze się nie pojawiają... :(
_________________
'Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi, bo nie jesteś sam...'
 
 
 
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8833
Wysłany: 2010-04-21, 23:12   

daniatko napisał/a:
U mnie żadne gwiazdki w Converterze się nie pojawiają...

No to popatrz na gwiazdki. :lol:

_________________
Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16
 
 
daniatko 
Waypoint


Wiek: 36
Dołączył: 31 Maj 2008
Posty: 38
Skąd: Żory
Wysłany: 2010-04-22, 10:56   

No tak. Mam jakiegoś innego Convertera...

Pytanie mam jeszcze z innej beczki.

Oprócz kategorii: bankomaty, stacje paliw, markety itp. mam jeszcze coś takiego jak kategoria **** gdzie **** to 4 cyfry. W środku powtarzają się poi, które są już w kategoriach które wymieniłem. Można to usunąć? Czy jest to potrzebne?
_________________
'Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi, bo nie jesteś sam...'
 
 
 
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8833
Wysłany: 2010-04-22, 10:57   

Możesz usunąć.
_________________
Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16
 
 
daniatko 
Waypoint


Wiek: 36
Dołączył: 31 Maj 2008
Posty: 38
Skąd: Żory
Wysłany: 2010-04-22, 11:02   

@renron możesz podrzucić ten converter na twojego chomika?
_________________
'Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi, bo nie jesteś sam...'
 
 
 
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8833
Wysłany: 2010-04-22, 11:16   

http://sites.google.com/site/poiconverter/
_________________
Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16
 
 
Kerik 
guru
irek 49



Pomógł: 24 razy
Dołączył: 15 Mar 2009
Posty: 1183
Wysłany: 2010-06-28, 17:06   Jak zlikwidować Podwójne ikinki radarów W AM 6.5 EUROPA

Koledzy skopiowałem piki POI PL i pliki poiplaza do AM6.5 EUROPA i teraz mam podwójne wyświetlanie radarów , inie wiem co mam zrobić żeby zlikwidować jedne z nich. B. proszę o poradę. Poniżej screen z plików POI.
Kerik

ScreenShot007.jpg
Plik ściągnięto 16 raz(y) 83,2 KB

 
 
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 576 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6443
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2010-06-28, 17:08   

Kerik, musisz albo POI albo te z Poiplaza wywalić bo się zdublowały. Patrząc po datach to te z Poiplaza są nowsze.
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
Kerik 
guru
irek 49



Pomógł: 24 razy
Dołączył: 15 Mar 2009
Posty: 1183
Wysłany: 2010-06-28, 18:29   

Cybant Niestety nie pomogło wyrzuciłem POI drogowe AM i categories i ni dalej są dwie różne ikonki w jednym miejscu.
Kerik
 
 
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 576 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6443
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2010-06-28, 18:32   

Kerik, po wyrzuceniu POI drogowe wczytaj ponownie te z Poiplaza. Powinno pomóc.
Zobacz też czy przy zdublowanych kategoriach nie masz zaznaczonych obu kwadracików(poi wbudowane i poi użytkownika).
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
Kerik 
guru
irek 49



Pomógł: 24 razy
Dołączył: 15 Mar 2009
Posty: 1183
Wysłany: 2010-06-28, 18:51   

Cybant niestety ale nie pomogło !!
Kerik
 
 
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 576 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6443
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2010-06-28, 18:55   

Dziwne :?: Usuń może i te z Poiplaza, zrób reset nawigacji, wrzuć pliki z Poiplaza ponownie i je wczytaj.
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,18 sekundy. Zapytań do SQL: 13