Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2015-08-28, 12:11
AutoMapa na Windows Mobile 6.x
Autor Wiadomość
adioss
azymut


Dołączył: 26 Lis 2009
Posty: 3
Wysłany: 2009-11-27, 03:35   

na ulicy

[ Dodano: 2009-11-27, 23:37 ]
Moze ktos poleci mi jakis program do wyszukiwania portu gps i bitrate bo nadal nic na niekturych ustawieniach automapa szuka sygnalu gps sprawdzalem maksymalnie 7 minut
 
 
maslak
młodszy inspektor GPS


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 17 Gru 2007
Posty: 14
Wysłany: 2009-11-29, 20:10   

Mam Toshibe tg01 i oto moje dzialajace ustawienia:

ustawienia, system, zewnetrzny gps, zakladka programy mam port ustawiony na COM4.
Zakladka sprzet, "port sprzetu GPS mam na "brak", szybkosc transmisji "4800".
Zakladka dostep, okienko mam zaznaczone.

Teraz w automapie
Ustawienia GPS, zaznaczone okienko "uruchom GPS po starcie programu".
"Synchronizuj czas z GPS" okienko ODZNACZONE.
"GPS podlaczony do portu" mam na "auto", ale mozesz ustawic taki jaki dales w ustawieniach. W moim wypadku to COM4.
"Predkosc odczytu" 4800.

Jak bedziesz sprawdzal na dworzu, to daj Tosi czas :)

Teraz wszystko powinno dzialac, pozdrawiam

[ Komentarz dodany przez: jacekp1313: 2009-11-30, 07:03 ]
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Dziękuję, dopisałem do wykazu http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=5068
 
 
adioss
azymut


Dołączył: 26 Lis 2009
Posty: 3
Wysłany: 2009-11-30, 00:35   

Dzięki mistrzu wszystko super działa wiecej takich ludzi prosto i konkretnie i pozdro dla Ciebie
 
 
perlodig 
Waypoint


Wiek: 50
Dołączył: 12 Paź 2008
Posty: 16
Wysłany: 2010-02-05, 19:28   AutoMapa oraz Sony-Ericsson XPERIA X1

Witam wszystkich, jestem Waszym biernym czytelnikiem. Pragnę poprosić o pomoc.
Mam problem z którym nie mogę sobie poradzić.

Syn ma nowy telefon (jak w temacie), kupił w pakiecie AutoMape (5.5.3).
Zainstalowałem mu (nie pierwszy raz to robiłem), wszystko OK, ale niestety
podczas użytkowania ma olbrzymie problemy gdyż AM "chowa" się za paskiem menu
oraz przyciskami.

Nie wiem jak "zmusić" OS lub AM aby ta aplikacja była wyświetlana w pełnym ekranie?

Sytuację przedstawiam na zdjęciach.

http://img508.imageshack....1732aresize.jpg

Czy mogę prosić szanownych forumowiczów o radę.
Próbowałem czegoś się doszukać, ale nic co by mi się przydało niestety nie znalazłem.
 
 
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8838
Wysłany: 2010-02-05, 19:32   

Zdaje sie że podczas instalacji wybrałeś system WinCE, a na telefonie jest WinMobile i to może być przyczyną.
Format karty i ponowna instalacja, podczas instalacji zaznaczyć prawidłowy system na którym będzie chodzić AM.
_________________
Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16
 
 
perlodig 
Waypoint


Wiek: 50
Dołączył: 12 Paź 2008
Posty: 16
Wysłany: 2010-02-05, 19:37   

ups ... nie daję sobie odciąć ręki, mogło tak być ... ale AM się uruchomiła,
nie powinna się całkowicie "wywalić" na innym OS?

zaraz sprawdzę jak będę miał możliwość
 
 
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8838
Wysłany: 2010-02-05, 19:41   

Pisze na pasku u góry AutoMapa WCE, a nie WM, więc przypuszczam że AM zainstalowana jest pod system Windows CE.

perlodig napisał/a:
ale AM się uruchomiła,
nie powinna się całkowicie "wywalić" na innym OS?

AutoMapa to takie ustrojstwo ze robi co ona chce, wbrew wszystkim prawidłom. :mrgreen:
_________________
Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16
 
 
diyman 
Navi Expert



Pomógł: 20 razy
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 386
Wysłany: 2010-02-05, 19:51   

AutoMapa na systemie Windows Mobil uruchomi się w wersji na Windows CE 5 ba na emulatorze uruchomiła mi się też w wersji na Windows CE 4.2, jedynym problemem jest właśnie pasek przykrywający część menu AM i uniemożliwiający w miarę normalne z niej korzystanie.

tak jak podał renron problem rozwiązuje instalacja dla właściwego systemu, czyli dla Win mobil.
 
 
perlodig 
Waypoint


Wiek: 50
Dołączył: 12 Paź 2008
Posty: 16
Wysłany: 2010-02-05, 19:54   

dzięki koledzy, sam powinienem na to wpaść ...
 
 
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8838
Wysłany: 2010-02-05, 19:59   

perlodig napisał/a:
dzięki koledzy, sam powinienem na to wpaść ...

Zawsze możesz to sprawdzić zaglądając do katalogu z AutoMapą na karcie SD, czyli AutoMapa EU, jeżeli jest tam pośród innych plik wceAm.exe jest to dla WinCE, jak jest plik wm5Am.exe to jest dla WinMobile.
_________________
Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16
 
 
perlodig 
Waypoint


Wiek: 50
Dołączył: 12 Paź 2008
Posty: 16
Wysłany: 2010-02-05, 20:12   

Już udało mi się doinstalować moduły dla WinMobile i wszystko działa jak trzeba!
Kolejna nauczka (mam nadzieję, że nie tylko dla mnie).

Dzięki!
 
 
jenks
Navi Expert


Dołączył: 13 Maj 2009
Posty: 240

  Wysłany: 2010-03-23, 16:29   AutoMapa na Windows Mobile 6.x

AutoMapa uruchomiła się z wceAm lecz jest problem przycisk Menu i potwierdzający OK są poza wyświetlaczem.Wyświetlacz telefonu 400x240.AM instalacyjna .Proszę o pomoc :cry:
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2013-06-13, 20:38, w całości zmieniany 2 razy  
 
 
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8838
Wysłany: 2010-03-23, 16:42   

Skopiowałeś gotowca dla WinCE 5, albo zainstalowałeś wybierając system WinCE, wskazuje na to plik wceAM.exe, powinieneś wybrać podczas instalacji system WinMobile i plik exe to wm5Am.exe
_________________
Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16
 
 
waldo2005 
Waypoint



Wiek: 39
Dołączył: 02 Lis 2008
Posty: 23
Wysłany: 2011-01-14, 00:15   

Czy na Omnie II jest trudno wgrać Automape 6,7
 
 
CR7
[Usunięty]

Wysłany: 2011-01-14, 07:16   

Nie ma problemu
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,11 sekundy. Zapytań do SQL: 11