Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: muzior
2010-03-20, 14:32
Poszukuje POI do AutoMapy
Autor Wiadomość
bolobol
Navi Expert



Pomógł: 20 razy
Dołączył: 23 Lis 2008
Posty: 468
Wysłany: 2010-03-23, 19:11   

eagle73 napisał/a:
Zrobiłem tak jak napisałeś i dalej jest tak samo.
Rozumiem, że wywaliłeś do kosza oba wyżej wspomniane foldery(?), a po ponownym uruchomieniu dalej - "Nie znaleziono POI" ???
Jeśli tak, to pozostaje tylko ponowna instalacja
eagle73 napisał/a:
AM6.2.0(896) z chomika od damnie88
Nic mi to nie mówi, jednak dla pewności zalecałbym użyć sprawdzonego instalatora, w którym nikt nie "grzebał".
eagle73 napisał/a:
tylko, że nie zmieniałem plików za pomocą " Generic Patch for AM 6++v.1.0.0.25" tylko podmieniłem je z witaminizowane z chomika
Jeśli AM działa, to jaki "słodzik" został zastosowany i skąd pochodzi, nie ma znaczenia.
eagle73 napisał/a:
jak robiłem AM4 nie było żadnych problemów.
AM4??? Co to jest?
 
 
d.marco 
guru



Pomógł: 2 razy
Dołączył: 15 Mar 2010
Posty: 1134
Skąd: z nad Bałtyku
Wysłany: 2010-03-24, 20:17   

Witam wszystkich to tak na przywitanie gdyż jestem nowym użytkownikiem GPS LARK 35.7
Mam do Was pytanie - pobrałem ze stronki POI AM 4
POI do AM 5.5 i nie bardzo wiem jak mam je wgrać w miejsce obecnego POI jestem (laikiem) w temacie nawigacji oraz oprogramowania.
Pozdrawiam i czekam na pomoc tych co się znają ;-)
 
 
gustawox_1 
Maestro GPS
Nv33 i NaviaII



Pomógł: 381 razy
Wiek: 109
Dołączył: 06 Mar 2009
Posty: 3666
Skąd: Poland
Wysłany: 2010-03-24, 20:22   

No wreszcie się odważyłeś i odezwałeś. Witam Cię serdecznie. :lol:

[ Dodano: 2010-03-24, 20:25 ]
d.marco napisał/a:
do AM 5.5 i

Ta AM którą posiadasz to już przeżytek jest nowsza AM 6.2.
_________________

< ------------------------------------------------------------>
Wiktor Hugo
; Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości;
 
 
 
Tomasz_Chmiel 
guru



Pomógł: 75 razy
Dołączył: 11 Paź 2008
Posty: 1010
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2010-03-25, 21:08   

Cytat:
POI do AM 5.5

Jak napisał mój szanowny przedmówca:
gustawox1 napisał/a:
to już przeżytek

Ale jak chcesz się z nią pobawić to na stronie z której pobierałeś jest instrukcja wgrania, zarówno dla 5.xx jak i 6.xx
_________________
Pozdrawiam.
A Ciebie Gość w pierwszej kolejności!

Pulpity na różne nawigacje w tym Menu AnnA i sporo softu
http://chomikuj.pl/Tomasz_Chmiel
 
 
k_r_z_y_c_h 
Navi Expert


Pomógł: 8 razy
Dołączył: 08 Lut 2010
Posty: 256
Skąd: PL
Wysłany: 2010-03-27, 10:18   

Witam,
jak skorzystać z POI do iGO_8.3.4 ze strony POIplaza? Trzeba je jakoś konwertować, rozpakować, czy wrzucać bezpośrednio ZIP-y? Czy pliki POI dla iGO posiadają rozszerzenie *.poi? I jeszcze jedno pytanie - czy w folderze /content/poi może być dużo plików z POI np. podzielonych na państwa?
Dzięki za pomoc i pozdrawiam :->
_________________
---------------------------------------------------------
NavRoad 560BF Pro + SDHC 8GB + AM 6.6.2 EU
 
 
gustawox_1 
Maestro GPS
Nv33 i NaviaII



Pomógł: 381 razy
Wiek: 109
Dołączył: 06 Mar 2009
Posty: 3666
Skąd: Poland
Wysłany: 2010-03-27, 16:08   

k_r_z_y_c_h napisał/a:
rozpakować, czy wrzucać bezpośrednio ZIP-y?

Muszą być rozpakowane.
k_r_z_y_c_h napisał/a:
Czy pliki POI dla iGO posiadają rozszerzenie *.poi?

Mają rozszerzenia Kml i asc i wrzuca się je do content>user data>poi( te służą tylko do wyświetlania ikonek ).
k_r_z_y_c_h napisał/a:
może być dużo plików z POI np. podzielonych na państwa?

Jak napakujesz za dużo to zamulisz program.
_________________

< ------------------------------------------------------------>
Wiktor Hugo
; Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości;
 
 
 
k_r_z_y_c_h 
Navi Expert


Pomógł: 8 razy
Dołączył: 08 Lut 2010
Posty: 256
Skąd: PL
Wysłany: 2010-03-27, 23:15   

:arrow: gustawox1 jeszcze dopytam, mianowicie wraz z mapami TA w Zip-ie mam jeszcze dwa pliki: pierwszy z rozszerzeniem *.3dl i są to jak rozumiem budynki i drugi plik z rozszerzeniem *.poi. Myślałem, że ten drugi plik należy wrzucić do folderu /content/poi i system podczas startu doinstaluje nowe POI. Ty zaś napisałeś, że pliki mają rozszerzenie *.kml i *.asc i należy je skopiować do folderu /content/ user data/poi i to wszystko? U mnie nie ma folderu /user data, muszę go więc utworzyć, a co oznacza, że "służą tylko do wyświetlania ikonek" Przyznam, nie bardzo to wszystko rozumiem.
Wcześniej w jednym z postów:
Tworzymy, dodajemy własne POI do iGO
przeczytałem, że POI w iGO są zgromadzone w pliku igo.db U mnie nie ma takiego pliku? Gdzie jest zatem domyślny plik z POI?
Mógłbyś mi to jeszcze nieco bardziej naświetlić :?:
_________________
---------------------------------------------------------
NavRoad 560BF Pro + SDHC 8GB + AM 6.6.2 EU
 
 
gustawox_1 
Maestro GPS
Nv33 i NaviaII



Pomógł: 381 razy
Wiek: 109
Dołączył: 06 Mar 2009
Posty: 3666
Skąd: Poland
Wysłany: 2010-03-28, 10:19   

Słuchaj nie do końca się zrozumieliśmy.A więc jeszcze raz.
k_r_z_y_c_h napisał/a:
drugi plik z rozszerzeniem *.poi. Myślałem, że ten drugi plik należy wrzucić do folderu /content/poi i system podczas startu doinstaluje nowe POI.

Ten tak jak piszesz.
k_r_z_y_c_h napisał/a:
Ty zaś napisałeś, że pliki mają rozszerzenie *.kml i *.asc i należy je skopiować do folderu /content/ user data/poi i to wszystko? U mnie nie ma folderu /user data, muszę go więc utworzyć, a co oznacza, że "służą tylko do wyświetlania ikonek" Przyznam, nie bardzo to wszystko rozumiem.

Te są dodatkowe POI które chcesz sam sobie utworzyć.Oczywiście nie będą one ostrzegać głosowo.Folder User Data POI musisz utworzyć sobie sam jeśli go nie masz.
_________________

< ------------------------------------------------------------>
Wiktor Hugo
; Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości;
 
 
 
k_r_z_y_c_h 
Navi Expert


Pomógł: 8 razy
Dołączył: 08 Lut 2010
Posty: 256
Skąd: PL
Wysłany: 2010-03-28, 17:30   

Dzięki gustawox1 :-D chyba już łapię o co chodzi. Wrzuciłem pliki *.kml do wiadomego folderu i w menu Zarządzanie POI widzę te kategorie. Skorzystam też z Convertera, aby scalić kilka plików i kategorii w jeden plik wynikowy. zauważyłem też, że po wrzuceniu kilku plików iGO strasznie zwolniło, na starcie trzeba odczekać około minuty, zanim nawigacja zacznie reagować na polecenia.
Jeszcze jedno - co ze zdublowanymi POI ? Chodzi o sytuację, gdy dograne z pliku będą się pokrywać z tymi wbudowanymi - jest na to jakaś rada ? Czy wbudowane POI można jakość scalić z własnymi ?
Dzięki gustawox1 jeszcze raz za pomoc :lol:
_________________
---------------------------------------------------------
NavRoad 560BF Pro + SDHC 8GB + AM 6.6.2 EU
 
 
mietek440 
Navi Expert


Pomógł: 6 razy
Wiek: 48
Dołączył: 21 Kwi 2008
Posty: 260
Wysłany: 2010-04-29, 20:26   Prośba o pliki z miplo dla AM 6.2 PL , ikony oraz dźwięki

Tak jak w temacie , prosiłbym o pliki wszystkich kategorii do AM 6.2 dla Polski
_________________
Modecom MX3
 
 
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8835
Wysłany: 2010-04-29, 20:48   

A po co Ci z Miplo punkty POI jak w najnowszej AutoMapie są najbardziej aktualne.
Po za tym ciężko będzie o całą paczkę POI z Miplo bo serwis ten blokuje dostęp użytkownikom którzy udostępniają POI z Miplo.
Są alternatywne serwery z POI, tam może ściągać każdy, jeżeli tylko się chce. ;-)

http://www.poiplaza.com/
http://www.poipoint.pl/
http://poi4am.prv.pl/

I wiele innych.
_________________
Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16
 
 
user1515 
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 17 Paź 2008
Posty: 45
Wysłany: 2010-04-30, 13:02   

Pytanie do renron-a. Właśnie dla całkowitego wyjaśnienia sytuacji, czy w najnowszej wersji AutoMapy są wszystkie najnowsze POI, aktualne na dzień jej wydania i czy są w niej zawarte wszystkie POI z Miplo?
 
 
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8835
Wysłany: 2010-04-30, 14:10   

Na dzień wydania AM zawierała ponad 530 tyś. POI, więc myślę że najaktualniejsze, a czy są to wszystkie z Miplo, czy mniej, czy więcej trudno powiedzieć.
Prawdą jest że Aqurat (AutoMapa) i Miplo to jedność, a w jedności siła. :lol:
_________________
Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16
 
 
Anthrox 
Waypoint


Dołączył: 17 Paź 2008
Posty: 26
Wysłany: 2010-05-02, 01:29   

@renron - blokują użytkownikom udostępniającym, bo wrzucają nieprzygotowaną paczkę...
...najpierw wypadałoby rozgryźć (to nie jest aż takie trudne do wykonania w praktyce) na jakiej podstawie miplo weryfikuje właściciela, który wrzucił punkty na internet.
Wystarczy, że zmówią się 2-3 osoby i porównają czym się różnią pliki z POI miplowymi.
Wtedy można napisać prosty programik, który "tuszowałby" te informacje i tyle.
Także jedyną kwestią jest to, komu się chce - ten kto przechodzi na jasną stronę zwykle zapomina o "czarnych" :mrgreen:
Wracając do zabezpieczeń - mam kilka typów, ale nie upubliczniam, żeby Aqurat nie korzystał, bo niestety nie miałem w ręku oryginała jeszcze, ale przymierzam się "pożyczyć" :mrgreen:

AutoMapa jest super, ale nadal nie kusi mnie, żeby tyle kasy na nią bulić jak używam jej sporadycznie...
230 zł myślę, że ostatecznie przebolałbym, ale już subskrypcji nie - i na pewno tyle nie dam, żeby mieć te punkty - a reszta bajerów mnie nie interesuje akurat (no może troszeczkę mapka z moją aktualną pozycją) :)
 
 
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8835
Wysłany: 2010-05-02, 09:43   

Anthrox napisał/a:
blokują użytkownikom udostępniającym, bo wrzucają nieprzygotowaną paczkę...

Taką paczkę może sobie przygotować każdy korzystając z podanych wyżej linków i POI zamieszczanych na tym i innych forach, kwestia jest taka czy będzie się temu komuś chciało, i pytanie dlaczego ma się chcieć mnie, a nie temu co potrzebuje.

Druga sprawa że prosząc o dźwięki z Miplo, które są ogólnie dostępne to już lekka przesada, ktoś będzie siedział pół, albo cały dzień żeby je ściągnąć, albo żeby pozaznaczać opcję do automatycznego ściągania razem z POI (przy takiej ilości kategorii jest to dniówka zapewniona), a osoba prosząca będzie "balangować", uważasz że tak ma właśnie być ?
Jeżeli tak to nic nie stoi na przeszkodzie żebyś to właśnie zrobił, a ja w tym czasie pójdę z rodzinką na spacer. ;-)
_________________
Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,08 sekundy. Zapytań do SQL: 10