Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: muzior
2010-03-20, 14:32
Poszukuje POI do AutoMapy
Autor Wiadomość
Forest89 
Waypoint
Nawigator



Wiek: 31
Dołączył: 20 Wrz 2009
Posty: 129
Skąd: Leszno
Wysłany: 2011-12-03, 20:20   

renron napisał/a:
Forest89 napisał/a:
Coś nie śmiga ta stronka

Przed chwilą sprawdzałem i jest ok.
http://www.poiplaza.com

No nie jest ok bo przy próbie pobrania wywala Error 404.

_________________
Blaupunkt 835 Philadelphia | Automapa EU 6.24/2006 (Czerwiec 2020)
 
 
 
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8835
Wysłany: 2011-12-03, 20:23   

Faktycznie, ale zapewne są to jakieś przejściowe kłopoty z ich serwerem.

Forest89 napisał/a:
jakiś program do skonwertowania do plików AM ?

POIConverter.
_________________
Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16
 
 
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 576 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6442
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2011-12-03, 20:24   

Forest89, tu http://www.my-navia.pl/vi...p=140157#140157 masz jeszcze o konwenterach
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
Forest89 
Waypoint
Nawigator



Wiek: 31
Dołączył: 20 Wrz 2009
Posty: 129
Skąd: Leszno
Wysłany: 2011-12-04, 12:36   

Dziś wchodzę na to poiplaza.com. Niby działa ściąganie, ale jest jakiś dziwny limit gdy próbuje pobrać więcej. Jest info "Abort, you reached your download limit. (1 file / 5 min)", ale najlepsze jest to, że wchodzę po 5 minutach i dalej widnieje to info... bez sens trochę... ile zajmie mi pobranie większej ilości... dodam, że zarejestrowałem się tam.
_________________
Blaupunkt 835 Philadelphia | Automapa EU 6.24/2006 (Czerwiec 2020)
 
 
 
zibi1953 
guru
stypendysta MON



Pomógł: 36 razy
Wiek: 67
Dołączył: 11 Lis 2008
Posty: 1547
Skąd: Mazowsze - WPL
Wysłany: 2011-12-04, 19:00   

Forest89 napisał/a:
Dziś wchodzę na to poiplaza.com. ...

Jeśli masz internet szerokopasmowy ze zmiennym IP, to zresetuj modem (wyłącz z sieci i włącz - :-D ), a następnie wejdź na poiplaza.com.
Jak większość serwerów i ten zapewne zapamiętuje IP Twojego kompa. Być może to jest przyczyną.
_________________
WayteQ X960, HUAWEI P10, Lenovo Yoga 2 1050L.
- AutoMapa - aktualna (WinCE, Android).
Android 4.4.2 KitKet; Android 5.0.1 Lollipop; Android 9
 
 
Forest89 
Waypoint
Nawigator



Wiek: 31
Dołączył: 20 Wrz 2009
Posty: 129
Skąd: Leszno
Wysłany: 2011-12-04, 21:59   

Też tak robiłem, ale musiałem biegać 3 pokoje dalej, trochę dziwna stronka...
_________________
Blaupunkt 835 Philadelphia | Automapa EU 6.24/2006 (Czerwiec 2020)
 
 
 
nielot
Waypoint


Dołączył: 31 Sty 2012
Posty: 78
Wysłany: 2012-02-19, 02:14   

Rozumiem że najskuteczniejszą obecnie metoda na POI na AM jest zassanie tego co potrzebne no z POIplaza, przekonwertowanie na format AM i finalnie wrzucenie 3ech plików które wypluwa POIConverter na kart. Pliki wrzucamy gdziekolwiek z tego co wyczytałem. Czy to się zgadza ?

Chodzi mi głównie o Wielką Brytanie. Przeczytałem już że standardowe POI od AM sa dobre na PL ale na EU wypadaja zupełnie tak sobie. Stąd prośba o potwierdzenie przebiegu procesu przeze mnie opisanego.
 
 
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8835
Wysłany: 2012-02-19, 11:11   

nielot napisał/a:
Rozumiem że najskuteczniejszą obecnie metoda na POI na AM jest zassanie tego co potrzebne no z POIplaza

I nie tylko, POI możesz znaleźć też na innych serwisach.

nielot napisał/a:
Pliki wrzucamy gdziekolwiek z tego co wyczytałem.Czy to się zgadza ?

Zgadza się, a najlepiej utworzyć sobie folder na karcie SD i nazwać go np. Moje POI.

nielot napisał/a:
Stąd prośba o potwierdzenie przebiegu procesu przeze mnie opisanego.

Potwierdzam ;-) , przypominam też że tak utworzone POI należy wgrać do AM (Dodaj z ...).
_________________
Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16
 
 
nielot
Waypoint


Dołączył: 31 Sty 2012
Posty: 78
Wysłany: 2012-02-19, 14:26   

OK. Dziękuję za potwierdzenie.
 
 
grabek_radek 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 12 Mar 2009
Posty: 5
Wysłany: 2012-02-26, 21:03   

a czy ktos moze wrzucic przekonwertowane swierze POI z fotoradarami do AM ??>
fajnie jak by byly ujete odcinkowe ;)
 
 
nielot
Waypoint


Dołączył: 31 Sty 2012
Posty: 78
Wysłany: 2012-02-28, 10:01   

Ostatnio testowałem POI stacji benzynowych w UK z POIPlaza w porównaniu do bazy w AM. Od razu się wyleczyłem z POIPlaza. AM w standardzie ma o wiele bardziej aktualne POI, choć wiadomo że w UK i tak kuleje
 
 
anglik
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 28 Lip 2009
Posty: 11
Skąd: Olsztyn/Wrocław
Wysłany: 2012-04-14, 19:01   

Czy mógłby ktoś wrzucić POI z kategorii pub z miplo? Interesuje mnie również kategoria zakwaterowanie i sklepy nocne. Nie wiem czy znajdzie się dobry samarytanin czy należy tu się jakoś dogadywać.
 
 
 
waldecki997 
Waypoint
Gdzie te satelity?



Dołączył: 10 Sty 2008
Posty: 31
Skąd: Polska
  Wysłany: 2012-09-07, 18:14   POI LPG Niemcy 2012

witam poszukuje

POI LPG Niemcy 2012

do AM

THX za pomoc :)
_________________

R.I.P.
Akira MM 3518-A3
LARK Freebird 50.1
 
 
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8835
Wysłany: 2012-09-07, 19:25   

http://odsiebie.pl/eu8k0c3st2ho/D-LPG_AM.rar.html
_________________
Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16
 
 
irek2612 
Waypoint


Dołączył: 19 Mar 2011
Posty: 31
Wysłany: 2013-01-31, 22:24   

Szukam w miarę aktualnych poi do AutoMapy. Z góry dziękuję.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,11 sekundy. Zapytań do SQL: 10