My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload
 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
clarion map370 - reanimacja
Autor Wiadomość
marek27
azymut


Dołączył: 07 Maj 2009
Posty: 3
  Wysłany: 2009-05-07, 22:30   Zawieszony ClarionMap 370

Witam, jestem pierwszy raz na tym forum. Mam taki problem ponieważ próbowałem odblokowac urządzenie clarion 370, i wyskakuje mi tylko zielona tapeta po uruchomieniu bez żadnych ikon i paska windows. Wie ktoś może jak to naprawic??
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 106
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9769
Wysłany: 2009-05-08, 13:23   

Pewnie pasek się schował i ikon brak.
Przekopiuj TC do /Windows/Desktop
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
marek27
azymut


Dołączył: 07 Maj 2009
Posty: 3
Wysłany: 2009-05-13, 22:51   

Kurde jak nie działało forum to coś pokopałem w tej navi, i teraz nie włącza się już ten pulpit wogóle, ma ktoś może backup tego modelu??
 
 
marek27
azymut


Dołączył: 07 Maj 2009
Posty: 3
Wysłany: 2009-05-16, 11:28   Backup clarion map 370

Witam
Pogrzebałem dosyc w moim clarionie, próbując go odblokowac - i teraz już wogóle nie chodzi. Ma może ktoś backup do tego modelu?? proszę o pomoc
 
 
KowaI 
azymut


Wiek: 37
Dołączył: 02 Lis 2009
Posty: 4
Wysłany: 2009-11-10, 21:48   MAP370 - wgrany ROM z Mediona

Dostałem totalnie wyczyszczonego MAP370. Poszukuje Winceimg do tego modelu bo znalazłem jakieś od mediona i nagrałem na kartę potem z pozycji biosu zrobiłem upgrade. Uruchomił się ale zgłasza się jako Megion GoPAL Navigator. Jakieś porady co z tym zrobić ?.
Ostatnio zmieniony przez BladeX 2011-05-04, 16:52, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 106
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9769
Wysłany: 2009-11-10, 23:16   

Kontakt do serwisu: jacek.iwaniuk@2n-everpol.pl
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
marek216 
GPS instruktor
serwis elektroniki



Pomógł: 18 razy
Wiek: 37
Dołączył: 11 Sie 2007
Posty: 756
Wysłany: 2009-11-11, 09:18   

Cytat:
Uruchomił się ale zgłasza się jako Megion GoPAL Navigator.


Jeśli PC go widzi to pewnie idzie tego mutanta odblokować i używać na czystym windowsCE.
_________________

Serwis elektroniki: www.soft-serwis.eu
Części i narzędzia: www.sklep.soft-serwis.eu
Projektowanie urządzeń: www.fenikstech.pl
Ogłoszenia dla elektroników: www.elektronika.sprzedawaj.eu

Nie pomagam na PW/GG/e-mail !
 
 
 
KowaI 
azymut


Wiek: 37
Dołączył: 02 Lis 2009
Posty: 4
Wysłany: 2009-11-12, 20:28   

Widzi XP bez problemu przez Active Sync. Tylko nie wiem jak go odblokować. Nie wiem jaki nawet to Medion. Po uruchomieniu Wywala że to GoPal Navigator ale nie wiem nic więcej. Da się jakoś tą wersję WinCE rozpoznać po plikach ?. Gdzieś w katalogu windows może jest jaka to wersja ?.
 
 
Bismar 
Maestro GPS



Pomógł: 157 razy
Dołączył: 05 Lut 2009
Posty: 3447
Skąd: Lubelskie
Wysłany: 2009-11-13, 00:05   

KowaI napisał/a:
Tylko nie wiem jak go odblokować

A spróbuj tym sposobem:
Cytat:
http://peb.pl/sprzet-do-nawigacji/136657-tutorial-odblokowanie-win-ce-net-4-a.html

Ja tym sposobem odblokowywałem clariona map 370
_________________
SGS I9505, XRN 3PRO ; Mio c250 Automapa6.8, tt7.910 , sygic 8.24, Navigon 7.4.3,
 
 
tomasvw
azymut


Dołączył: 01 Mar 2010
Posty: 3
Wysłany: 2010-03-14, 17:52   clarion map370 - reanimacja

Witam!

Dostałem od kolegi Clarion map370 z dużą wadą ponieważ po włączeniu navi pokazuje się niebieski ekran z menu:
UTool S2x0R31A 512 mb
0=WINCE Upgrade
1=UBOOT Upgrade
2=BT Test
3=Other Tools
Choice: 0

z tego co już doczytałem to jest potrzebny nowy room ale nigdzie nie mogę go znaleźć
może Ktoś już miał coś podobnego i jest w stanie pomóc
Pozdrawiam
Tomas
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2011-08-31, 13:06, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 106
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9769
Wysłany: 2010-03-15, 19:01   

Napisz do Włoskiego odziało Clariona. Podobno wysyłają ROMy

http://www.my-navia.pl/vi...p=147506#147506
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
tomasvw
azymut


Dołączył: 01 Mar 2010
Posty: 3
Wysłany: 2010-03-15, 20:07   

Niestety już pisałem i do innych też jedynie z UK mi odpisali chociaż........ także szukam dalej......
 
 
franccom
azymut


Dołączył: 07 Mar 2011
Posty: 1
Wysłany: 2011-03-08, 12:40   Re: Problemik Automapa 5 + Clarion Map 370

witam mam problem z gps clariona map 370 szukam bacap lub plik "WINCEIMG.CKS" wysypało się oprogramowanie pomoc techniczna Clariona jes poniżej krytyki niema na stronie nawet sterownika USB zeby wejść do urządzenia komputerem jak ktoś ma oryginalny flash rom do tego badziewia to proszę o wysyłkę na franccom@poczta.onet.pl dzięki

[ Komentarz dodany przez: jacekp1313: 2011-03-08, 13:26 ]
------------------------------------------------------------------------------------------
Wydzieliłem z wątku Problemik Automapa 5 + Clarion Map 370
Proszę o przestrzeganie regulaminu forum - punkt 3
 
 
 
Bismar 
Maestro GPS



Pomógł: 157 razy
Dołączył: 05 Lut 2009
Posty: 3447
Skąd: Lubelskie
Wysłany: 2011-03-11, 17:23   

franccom napisał/a:
niema na stronie nawet sterownika USB zeby wejść do urządzenia komputerem

A jakie sterowniki potrzebujesz? Instalujesz active sync na xp i przez niego masz kontakt.
_________________
SGS I9505, XRN 3PRO ; Mio c250 Automapa6.8, tt7.910 , sygic 8.24, Navigon 7.4.3,
 
 
pasio 
azymut


Dołączył: 07 Lip 2010
Posty: 2
Wysłany: 2011-08-31, 12:37   Jak wgrać - backup do MAP370

Coś skasowałem przy naprawie automapy i teraz mam nie aktywna ikonkę z satelitą - co zrobić ???
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
 
 

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,21 sekundy. Zapytań do SQL: 12