Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Nokia 330 i karty pamięci (różne problemy)
Autor Wiadomość
Kostekvw
azymut


Dołączył: 27 Kwi 2009
Posty: 1
Wysłany: 2009-04-27, 20:21   Nokia 330 automapa 5.0.5 - problem z kartą

Witam serdecznie! Mam mały problem. obecnie moja nawigacja posiada 4.0.1. Kupiłem do mojej nawigacji nowa kartę SD 8GB i chciałbym wgrać na nią automapę 5.0.5. Od znajomego dostałem płytkę z instalacją automapy 5.0.5 z witaminką, ale nie mogę jej odpalić w nokii. Instalacja przebiega bez zarzutu. Podmieniam pliki AutoMapa.amm, map.a oraz wceAm. Wkładam kartę do nawigacji i wyskakuje mi komunikat jakby nie było w środku karty (SD card removed. Czy ktoś może mi wytłumaczyć co robię nie tak. Proszę o Pomoc!!!!!!!! :cry:
 
 
BBS12
azymut


Dołączył: 30 Kwi 2009
Posty: 1
Wysłany: 2009-04-30, 16:55   

witam. kolego ta Nokia nie obsługuje kart większych niż 2GB:( mam identyczna i równięz borykałem się z zakupem karty i generalnie lepiej zakupić kilka kart 2gb:)
Pozdrawiam :-P
 
 
Ghostman
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 02 Lut 2010
Posty: 9
Wysłany: 2010-03-13, 20:14   Nokia 330 i karty pamięci (różne problemy)

Witam
Chciałem sobie wgrać nowszą wersje automapy do nokii 330. Doczytałem się w poradniku, że należy włożyć inną kartę, skopiować katalog r66 i wrzucić nowy katalog AutoMapaEU.
Problem u mnie jest taki, że jakąkolwiek inną kartę włożę do tej nokii to przy próbie załadowania mapy pojawia mi się, że nie jest włożona karta SD. Próbowałem z kartą z aparatu nie daje rady. Próbowałem włożyć z mio, miałem gotową zwitaminizowaną automape eu tylko dograłem r66 i to samo. Chciałem se zainstalować z iso na tą orginalną karte, ale nie moge zrobić backupu, bo orginalna automapa eu sie nie kopiuje.

Co można z tym fantem zrobić?
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2014-05-27, 18:04, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 28
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8301
Skąd: Poznań
Wysłany: 2010-03-13, 20:25   

A moze jeszcze katalog mobilenavigator??
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
Ghostman
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 02 Lut 2010
Posty: 9
Wysłany: 2010-03-13, 20:29   

hmm...
na oryginalnej karcie są tylko dwa. automapaeu i r66. jeśli coś jeszcze mam dograć to proszę o podpowiedź co ma być w tym katalogu mobilenavigator.
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 28
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8301
Skąd: Poznań
Wysłany: 2010-03-13, 20:46   

z tego co kojarze to wychodzili 2 wersje. Jedna mobilenavigator jedna rr6.
Skopiowanie rr6 powinno wystarczyć. Spróbuj zainstalować AM z dodatkiem dla nokii.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
Ghostman
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 02 Lut 2010
Posty: 9
Wysłany: 2010-03-13, 22:00   

no ale jak zrobić backup? bo jak nie odpali to bede bez mapy, bo starą musze usunąć. nie mam do tej nawigacji nic oprócz ładowarki
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 28
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8301
Skąd: Poznań
Wysłany: 2010-03-13, 22:22   

Musi sie dąć zrobić kompie.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
Ghostman
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 02 Lut 2010
Posty: 9
Wysłany: 2010-03-14, 10:02   

próbowałem win rarem i pliki sie archiwizowały, ale jest kilka które zamiast nazwy mają krzaczki i te sie nie kopiują. ktoś wie czy są to jakieś licencje? może ktoś inny ma jeszcze pomysł jak uzdatnić nieoryginalną karte sd do tego urządzenia?
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 28
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8301
Skąd: Poznań
Wysłany: 2010-03-14, 10:09   

Winrarem?? po prostu skopiuj wszystkie pliki na kompa. Poza tym jak masz licencje to zawsze możesz pobrać z neta i zainstalować i musi działać.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
Ghostman
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 02 Lut 2010
Posty: 9
Wysłany: 2010-03-14, 13:15   

więc tak
po podłączeniu karty do dowolnego czytnika próba kopiowania kończy się tak, że klikam kopiuj i wklej i nie ma żadnej reakcji

co do samej navi. mam tylko nawigacje i ładowarke. z tyłu urządzenia jest naklejka windows ce5.0 i jakiś numer, którego juz nie potrafię odczytać, więc raczej nie dam rady ze strony nokii nic zrobić.

karta pamięci jest taka, że jest napis

EUROPE
0l38ej4vj2

rysunek drogi

AutoMapa tm
SD 2GB

Czy karta jest zablokowana w jakiś sposób?
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 28
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8301
Skąd: Poznań
Wysłany: 2010-03-14, 13:17   

A karta nie ma przełącznika??
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
Ghostman
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 02 Lut 2010
Posty: 9
Wysłany: 2010-03-14, 17:44   

ma, ale przełączanie nie daje rezultatu w postaci możliwości kopiowania
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18863
Wysłany: 2010-03-14, 20:38   

Miałem podobny problem z kartą wyjęta z Beckera (mikroSD), w adaptorze w żadnym kompie i czytniku nie można było nic na nią kopiować - widziana była tylko w Beckerze.
Kupowałem znajomemu kartę mikro do jego nawigacji i trafiłem na Kingstona z czytniczkiem USB do kart mikro i w niej karta stała się aktywna.
Dokladnie taki: http://sklep.tadu.pl/info/CRFCRMR
_________________

 
 
unkas
Waypoint


Dołączył: 20 Sty 2009
Posty: 34
Wysłany: 2010-06-03, 19:28   

A ja mam taki problem (fla niektórych pewnie śmieszny) otóż mam nokie330 skopiowałem na karte AM 6.5 i tak, jak odpalam ją poprzez explorera to jest ok wszystko dział jak należy ale, nie umiem zrobić żeby odpalała sie z głównego pulpitu bo jak klikne na przucisk "Navigation"to niby sie ładuje ale za chwile pojawia sie komunikat że "nieobsługiwana wersja mapy" czy można coś z tym zrobić przenieść gdzieś plik exe czy wskazać ścieżke ?
Sprawa jest troche gardłowa bo nie jest to mój sprzęt (ja bym to tak zostawił) a właściel nie bardzo kumaty ;-)
z góry dzięki za pomoc.
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 10