My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2015-12-02, 10:23
Becker Z101 - backup , reanimacja
Autor Wiadomość
pantrawa
azymut


Dołączył: 08 Maj 2011
Posty: 1
  Wysłany: 2011-05-09, 21:12   Becker Z101

Witam a czy ktos moze wrzucic wszystkie pliki jakie sa zapisane w nawigacji Becker Z101 poniewaz cos popieprzyłem i nie mam teraz tych plikow nie chodzi mi tylko o plik MNAV ale wszystkie. :oops:
 
 
Nalep 
Waypoint


Dołączył: 28 Sie 2011
Posty: 15
Wysłany: 2011-08-28, 13:55   Becker - kalibracja

Witam, mam problem z nawigacją Becker Z101. Otóż to jakiś czas temu zmieniłem w plikach tego Beckera ustawienia pasujące do Z098. To akurat nie było problemem, ale teraz popsuła się kalibracja i nie mam pojęcia co zrobić. Z góry proszę o pomoc bo niedługo wyjeżdżam w trasę i będzie mi potrzebna, dzięki. :)
 
 
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 576 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6444
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2011-08-29, 15:22   

Stwierdzenie, iż popsuła się kalibracja nie wiele mówi. Podaj więcej info, jakie objawy, komunikaty itp?
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
krzychu83259 
Waypoint


Wiek: 22
Dołączył: 03 Sty 2013
Posty: 26
Skąd: Gniezno/k.Poznania
Wysłany: 2013-01-03, 22:03   Becker nie ma obrazu.

Witajcie jestem świeży na forum. Mam ogromny problem. Moja nawigacja Becker z101 nie wyświetla obrazu tzw. przy ładowaniu z zapalniczki świeci się ekran na czarno, ale gdy podłącze do komputera obraz już jest jest kabel usb i strzałka. Komputer czyta nawigacje i mam dwa foldery i jeden plik folder IGO8, Games, Plik CLM. Błagam pomocy.
 
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9454
Wysłany: 2013-01-03, 22:09   

A co się dzieje bez podłączenia do czegokolwiek?
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
krzychu83259 
Waypoint


Wiek: 22
Dołączył: 03 Sty 2013
Posty: 26
Skąd: Gniezno/k.Poznania
Wysłany: 2013-01-03, 22:10   

Nic. Bo bateria jest już popsuta starcza na 2 sekundy pracy

[ Dodano: 2013-01-03, 22:11 ]
I wielkie dzięki za odpowiedź. Pisałem już na paru forach ale nikt nie odpisał
 
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9454
Wysłany: 2013-01-03, 22:14   

A co zmieniałeś od momentu, gdy działała? Czy samo się popsuło?

Porównaj zawartość Twojego z kopia zapasową z wątku http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=18099

[ Dodano: 2013-01-03, 22:15 ]
Nowa bateria: http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=16603
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 175 razy
Wiek: 25
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4439
Skąd: Wawa
Wysłany: 2013-01-03, 22:16   

krzychu83259 napisał/a:
bateria jest już popsuta
Zacznij od wymiany baterii .
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
krzychu83259 
Waypoint


Wiek: 22
Dołączył: 03 Sty 2013
Posty: 26
Skąd: Gniezno/k.Poznania
Wysłany: 2013-01-03, 22:18   

Opowiem Tobie całą historię. Znajomy jest kierowcą i ostatnio nawigacja zaczęła nawalać "zapominała adresu" i było ją trzeba co chwile od nowa ustawiać. I powiedział do mnie Ej Krzychu weź sobie to gó***. Po przyjściu do domu i podłączeniu navi do ładowania pojawił się obraz zaczęły ładować się mapy lecz obraz robił się coraz ciemniejszy ciemniejszy i zgasł całkowicie. Oto cała historia. Od momentu gdy działała nie zmieniałem nic
 
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 175 razy
Wiek: 25
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4439
Skąd: Wawa
Wysłany: 2013-01-03, 22:21   

krzychu83259, No to masz wszystko okey , siadła bateria . Trzeba wymienić .
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
krzychu83259 
Waypoint


Wiek: 22
Dołączył: 03 Sty 2013
Posty: 26
Skąd: Gniezno/k.Poznania
Wysłany: 2013-01-03, 22:22   

ja nie mam żadnego katalogu MNAV. Po podłączeniu do kompa wchodzę w mój komputer i tam jest BECKER TA (H:) wchodzę w to i tam mam folder IGO8, Games, CLM

[ Dodano: 2013-01-03, 22:24 ]
Ja nic nie zmieniałem, ale mój znajomy coś mówił że Skopiował te dwa foldery i ten plik sformatował BECKER TA(H;) i wrzucił ponownie
 
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 175 razy
Wiek: 25
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4439
Skąd: Wawa
Wysłany: 2013-01-03, 22:25   

krzychu83259, Najpierw trzeba tą Twoją navi uruchomić , a dopiro się okaż co jest grane .
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
krzychu83259 
Waypoint


Wiek: 22
Dołączył: 03 Sty 2013
Posty: 26
Skąd: Gniezno/k.Poznania
Wysłany: 2013-01-03, 22:26   

ale jak ładuje w samochodzie to się nie uruchomi ?
 
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 175 razy
Wiek: 25
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4439
Skąd: Wawa
Wysłany: 2013-01-03, 22:29   

Jak bateria jest wyeksploatowana to się nie uruchomi .
krzychu83259 napisał/a:
Skopiował te dwa foldery i ten plik sformatował BECKER TA(H;)
przecie masz pliki
krzychu83259 napisał/a:
tam mam folder IGO8, Games, CLM
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
krzychu83259 
Waypoint


Wiek: 22
Dołączył: 03 Sty 2013
Posty: 26
Skąd: Gniezno/k.Poznania
Wysłany: 2013-01-03, 22:30   

To dziwne że jak jest na ładowaniu to się nie uruchomi, ale dobra Ty wiesz lepiej. A tak z ciekawości to gdzie jest ten folder MNAV. Bo u mnie go nie ma

[ Dodano: 2013-01-03, 23:33 ]
Jeszcze raz wielkie dzięki za odpowiedzi. ___Olivia_ jak kupię baterię to odezwę się do ciebie :). Możesz podać swoje gg w celu skontaktowania się z Tobą?

[ Dodano: 2013-01-03, 23:53 ]
Pozwolicie że napiszę w tym temacie. Mojemu koledze co parę minut resetuje się Becker BE7914. Da się to jakoś naprawić. Mam zamiar kupić bo cena też jest niska
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
 
 

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 10