Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Hukkle
2010-07-20, 21:31
Lark 43.2 gubi sygnal
Autor Wiadomość
dachu02
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 10 Lip 2009
Posty: 5
Wysłany: 2010-02-28, 21:31   Lark 43.2 gubi sygnal

zakupilem larka 43.2 wgralem do niego Automapa 6.1 PL, nie mialem jednak karty pamieci i wrzucilem do pamieci telefonu

automapa sie uruchamia lapie sygnal ale gubi go po kilkunastu sekundach,
i tak jest co chwila, nie da sie praktycznie uzywac

testowalem kilka wersji automapy i dziala prawie normalnie na jednej wersji 5.0.5
czy wie ktos dlaczego na innych wersjach nie dziala poprawnie?
 
 
gustawox_1 
Maestro GPS
Nv33 i NaviaII



Pomógł: 381 razy
Wiek: 107
Dołączył: 06 Mar 2009
Posty: 3667
Skąd: Poland
Wysłany: 2010-02-28, 21:38   

dachu02 napisał/a:
zakupilem larka 43.2 wgralem do niego Automapa 6.1 PL, nie mialem jednak karty pamieci i wrzucilem do pamieci telefonu

Coś nie tak do pamięci Larka czy telefonu :?:
_________________

< ------------------------------------------------------------>
Wiktor Hugo
; Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości;
 
 
 
dachu02
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 10 Lip 2009
Posty: 5
Wysłany: 2010-02-28, 21:40   

sorry chodzi oczywiscie o larka
 
 
gustawox_1 
Maestro GPS
Nv33 i NaviaII



Pomógł: 381 razy
Wiek: 107
Dołączył: 06 Mar 2009
Posty: 3667
Skąd: Poland
Wysłany: 2010-02-28, 21:48   

Zapewne pobrałeś jakiegoś gotowca :?: Jak tak to usuń folder Stetting Files z folderu głównego AM .

[ Dodano: 2010-02-28, 21:59 ]
A najlepiej i najpewniej to pobierz czystą instalacyjną i na pewno nie będziesz miał tego problemu,
_________________

< ------------------------------------------------------------>
Wiktor Hugo
; Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości;
 
 
 
Mirkok 
Navi Expert



Pomógł: 2 razy
Wiek: 52
Dołączył: 26 Wrz 2008
Posty: 208
Skąd: Kłodzko
Wysłany: 2010-02-28, 22:47   

Witam.
Tez miałem takiego LARKA + AM_6.1 i wydaje się, że AM_6.1 podobno tak ma.

Porada:
Spróbuj wyłączyć synchronizację czasu z GPS, Menu -> Ustawienia -> GPS -> odznacz Synchronizuj czas z GPS.
Tutaj była o tym mowa:
Kod:
http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=17823&highlight=czas++satelity


A może jeszcze coś innego, pokombinuj. :-/
_________________
Pozdr.
Mirkok
 
 
 
TomekWDZ
azymut


Dołączył: 29 Wrz 2010
Posty: 2
Wysłany: 2010-09-29, 19:51   Problem z Lark 43.2 gubi zasięg ( wersja dla "zielonych

Witam
Na wstępie powiem, że nie jestem informatykiem.
I prosiłbym o wyrozumiałość :)

Potrzebuje pomocy. Ponieważ zagłębiałem się w kilka wątków na tym forum to już ogarnąłem, że to częsty problem tych nawigacji.
U mnie polega to na tym, że w mieście jest ok, a na trasie ostatnio jechałem i w szczerym polu bez zabudowań zgubiła zasięg na ok. 20 min.
Nawigacja nie była oddawana na gwarancji.
Ma wgrana AM 6.6.0. i karte 4gb.
Prosiłbym o pomoc co z tym fantem zrobić ponieważ w piątek wyjeżdżam do Chorwacji i jest mi ona potrzebna. Możliwe, że to pierdoła ale ja nie potrafię sobie z tym poradzić.
Pozdrawiam i z góry dziękuje za wszystkie podpowiedzi :)
TomekWDZ

PS z czasem jest wszystko ok. nie zmienia się po wyłączeniu urządzenia.
 
 
pionaj 
GPS instruktor



Pomógł: 12 razy
Wiek: 63
Dołączył: 04 Gru 2009
Posty: 601
Skąd: krak
Wysłany: 2010-09-29, 21:35   

wyłącz synchronizację czasu
wyłącz traffic
sprawdź ustawienia GPS.. com na 2 i prędkości na 4800

czy AM wgrywana z instalki czy z gotowca?
jak Ci faktycznie zgubi sygnał i męczy się juz parę minut to zrób reset(rysikiem w małej dziurce)
_________________
codziennie budzę się coraz piękniejszym ale dzisiaj to już przesadziłem :)
 
 
TomekWDZ
azymut


Dołączył: 29 Wrz 2010
Posty: 2
Wysłany: 2010-09-30, 07:00   

Witam
To znalazłem i miałem tak jak trzeba:
wyłącz traffic
sprawdź ustawienia GPS.. com na 2 i prędkości na 4800
a tego nie umiem znaleźć:
wyłącz synchronizację czasu

Nawigacja wgrywana była w pkt. z nawigacjami przez mojego kuzyna.
Gubi zasięg np. na otwartej przestrzeni na autostradzie z Łodzi do Poznania.. a po Łodzi czasem chodzi non stop ok a czasem jej odwala i 5-10 min nie ma zasięgu i myśli..
 
 
pionaj 
GPS instruktor



Pomógł: 12 razy
Wiek: 63
Dołączył: 04 Gru 2009
Posty: 601
Skąd: krak
Wysłany: 2010-09-30, 07:54   

TomekWDZ napisał/a:
wyłącz synchronizację czasu


to masz w ustawieniach GPS nad opcją Port i Prędkość
_________________
codziennie budzę się coraz piękniejszym ale dzisiaj to już przesadziłem :)
 
 
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8838
Wysłany: 2010-09-30, 09:29   

TomekWDZ napisał/a:
a tego nie umiem znaleźć:
wyłącz synchronizację czasu

Dokładnie to:

Menu -> Ustawienia -> GPS -> odznacz Synchronizuj czas z GPS.
_________________
Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16
 
 
yonek 
młodszy inspektor GPS
Pan


Wiek: 61
Dołączył: 12 Cze 2010
Posty: 12
Wysłany: 2011-09-08, 17:45   freebird 43.2

Witam.Problem z Larkiem taki,że po około 5 min.pracy(Am jak i MapaMap) komunikat ,że słaby sygnał GPS a po dalszych paru gubi sygnał całkowicie.
Oddać na złom czy ktoś coś doradzi?
_________________
Jan
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 525 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18663
Wysłany: 2011-09-08, 18:32   

Dołaczyłem do istniejącego wątku(regulamin, p.4) - wypróbuj tych metod
I jeszcze "resetuj GPS" w opcjach SYSTEM (większośc Larków ma te opcję)
_________________

 
 
macias44
Waypoint


Dołączył: 08 Mar 2009
Posty: 19
Wysłany: 2012-02-13, 21:14   

Witam, dostałem od znajomego Larka 43.2 . Z oryginalnym softem:
Lark Map 1.4 (1.4.302.1435)
Nie działa, znaczy nie łapie sygnału gps. Wyczytałem z strony larka: http://www.lark.com.pl/fb432aktualizacja.htm że trzeba zaktualizować oprogramowanie...ale jak to zrobić jak nie ma tej wymaganej ikony (uaktualnienie) w menu ustawienia??
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 525 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18663
Wysłany: 2012-02-13, 21:23   

A jakie pliki masz na SD?
Kartę wkładasz do larka wyłączonego?

Brak sygnału w programie nawigacyjnym, czy już w opcjach GPS urządzenia?

Nawiasem mówiąc - ta poprawka nie załatwia braku sygnału GPS, a obsługe stref czasowych.
_________________

 
 
macias44
Waypoint


Dołączył: 08 Mar 2009
Posty: 19
Wysłany: 2012-02-13, 21:37   

Próbowałem rozpakowane pliki:
1. UpdateKit-->MSD-01-00202601.msk

2. MSD-01-00202601.msk

ani 1sza opcja ani druga nie daje rezultatu

Wkładam na włączonym urządzeniu. Nie ma sygnału w opcjach GPS urządzenia a zatem w mapie cały czas szuka sygnału i nic.

w menu status GPS mam kilka ikony satelit na mapie i zielone kółko z "dane" (po prawie) reszte puste).

Port: com8:EDOG COM port
Prędkość: 4800

lub

Port: COM2:GPS COM port
Prędkość: 4800

i innych ustawień tutaj nie mogę zmienić

reset ustawień fabrycznych bez rezultatu

Co nie zmienia faktu że nie widze tej ikony aktualizacji a wydaje mi się że powinna skoro podają na stronie hmmm.....
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,18 sekundy. Zapytań do SQL: 10