Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Autostart programów po włożeniu karty
Autor Wiadomość
MAXIMUS19752580 
młodszy inspektor GPS



Dołączył: 17 Sty 2010
Posty: 9
Wysłany: 2010-01-27, 23:12   

Widzę że temat AKIRA PANTERA ruszył do przodu i to mnie cieszy ...
Jest możliwość zrobienie na karcie sd tak aby po włożeniu karty ruszyła auto mapa czy igo8 bez jakiegokolwiek zmieniania plików w panterze tak jak to mam w NAVIA nv431 ? Wkładam karte sd z odpowiednimi plikami + mapy to odpala mi się menu i do wyboru auto mapa ,igo8 . Karte wyciągam i odpalająć nawigacje wskakuje mi fabryczna zapakowana mapa map 6
Menu nie jest mi tak potrzebne ale mogło by być
Proszę o zrozumienie nie jestem dobry w te klocki ... :oops:

POZDRAWIAM
 
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9632
Wysłany: 2010-01-29, 13:48   

sadzac po informacjach o sposobach odblokowania to mała szansa, ze sie uda - Akria wykonuje polecenia z pliku autorun.inf i najprawdopodobniej nie zwraca uwagi na pliki na karcie
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 28
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8301
Skąd: Poznań
Wysłany: 2010-01-29, 13:59   

Da się, jest nawet gdzieś na forum obszerny temat o tym, wystarczy dostosować skrypt.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18869
Wysłany: 2010-01-29, 14:39   

Tak, można zrobić skrypcik sprawdzający zawartość karty - banał - ale to nie spełnia wymogów
MAXIMUS19752580 napisał/a:
Wkładam karte sd z odpowiednimi plikami + mapy to odpala mi się menu i do wyboru auto mapa ,igo8
MAXIMUS19752580 napisał/a:
bez jakiegokolwiek zmieniania plików w panterze
Po pierwsze:, trzeba będzie każdorazowo włączać urządzenie po włożeniu/wyjęciu karty
Po drugie: niezbędna ingerencja w plik autorun.inf
_________________

 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 109
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2010-01-29, 14:43   

Kopia rejestru
Kopia katalogu Windows wykonana przez TC z dodatkiem wincefs
Kopia flasha
i możemy porozmawiać.
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
wroncis
młodszy inspektor GPS



Pomógł: 1 raz
Dołączył: 09 Paź 2009
Posty: 12
Wysłany: 2010-02-14, 15:19   

Hmmm... zgadza się odpowiedni skrypt mógłby załatwić sprawę, ale polece Ci rozwiązanie z którego korzystam w swojej panterce i które wydaje mi się nawet trochę bardziej rozsądne. Z racji tego, że mała modyfikacja w plikach w żaden sposób nie jest w stanie Cię ominąć [nie taki diabeł straszny] proponuje przede wszystkim odblokować Windowsa CE, następnie jedna modyfikacja rejestru [wszystko przejżyście opisane w temacie o odblokowaniu] by ikony z pulpitu nie znikały za każdym włączeniem i będziesz wniebowzięty. Pakujesz na karte co Ci się żywnie podoba : IGO , Auto Mape, Mio, Garmina itd , robisz skróty na pulpit i po włączeniu navi klikasz na ikonę programu który w danej chwili chcesz użyć. Na karte 2GB wpakujesz nawet 5 aplikacji z mapami polski, a przy skrypcie o którym marzysz uruchamiać ma się jedna - trochę nie praktyczne. Lepiej chyba po włączeniu navi jednym kliknięciem wybrać tą która nas interesuje 8-) nie mówiąc już o playerze filmów czy przeglądarce zdjęć :roll:
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 109
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2010-02-14, 17:17   

wroncis napisał/a:
Z racji tego, że mała modyfikacja w plikach w żaden sposób nie jest w stanie Cię ominąć
Może producent dał jakaś tylną furtkę w Windowsie

Andrenak, szukaj. Są na 100 %
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,12 sekundy. Zapytań do SQL: 11