Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2010-02-20, 10:03
WinCE 6 - działający player
Autor Wiadomość
kangur81 
azymut


Dołączył: 09 Lut 2010
Posty: 4
Wysłany: 2010-02-20, 09:14   WinCE 6 - działający player

Witam,

Posiadam nawigacje GoClever 5055+ z WinCE 6 - jak wszyscy wiemy narazie nie ma playera który prawidłowo otwierał by pliki video na tej nawigacji.
Dlatego otwieram ten wątek i proszę o wrzucanie tutaj sprawdzonych, czyli działających pod WinCe 6 odtwarzaczy video. Lub ewentualnie prosze o sztuczki które pozwoliłby na oglądanie filmów na nawigacjach z tym systemem.
Pozdrawiam

[ Komentarz dodany przez: jacekp1313: 2010-02-20, 10:05 ]
------------------------------------------------------------------------------------------
Przeniosłem z działu o GC5055+. Problem dotyczy wszystkich nawigacji z WinCE6, nie tylko GC.
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2010-02-20, 10:04, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 108
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9741
Wysłany: 2010-02-20, 09:20   

Podobny temat był już na forum: http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=17266

Regulamin napisał/a:
4.Przed założeniem wątku lub wysłaniem postu prosimy sprawdzić czy temat nie był poruszany wcześniej .(korzystajcie z opcji szukaj )
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
kangur81 
azymut


Dołączył: 09 Lut 2010
Posty: 4
Wysłany: 2010-02-20, 09:34   

Temat może i podobny ale bez żadnych konkretnych odpowiedzi.
Wątek jest założony aby osoby ktróre posiadają działające oprogramowanie pod Win Ce6 mogli się szybko z nami nim podzielić.
Nie zakładał bym nowego wątku gdybym znalazł na tym forum działającego playera pod win ce6 a przekopałem je kilka razy i to porządnie i sprawdzilem kilka odtwarzaczy i bez pozytywnych wyników, stąd ten wątek.
Więc kolego nie wrzucaj mi tu regulaminu bez powodu.
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 27
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8306
Skąd: Poznań
Wysłany: 2010-02-20, 09:42   

Myslisz ze tylko Ty szukasz?? każdy co ma ce6 by chciał i jak ktoś znajdzie to na pewno się podzieli a i pewnie nie w tym temacie a własny założy.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
Zayoos 
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Wiek: 38
Dołączył: 05 Paź 2008
Posty: 60
Skąd: Kraków
Wysłany: 2010-02-20, 09:49   

Jeśli nie masz uprzedzeń do wbudowanego odtwarzacza w menu, to wystarczy (bez żadnego konwertowania) zmienić rozszerzenie pliku z AVI na WMV.
Sam sprawdziłem kilka filmów, odtwarzacz dał sobie z nimi radę bez żadnych problemów.
 
 
 
srvrserver
Waypoint


Dołączył: 29 Sty 2010
Posty: 53
Wysłany: 2010-02-20, 16:54   

ja mam larka 50.1 z WinCE6 i odtwarzam filmy za pomoca TCMP w wersji 0.81. Fakt ze trzeba wykonac maly trik przed otworzenie filmu, ale u mnie dziala bezproblemowo...
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 108
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9741
Wysłany: 2010-02-20, 20:12   

srvrserver napisał/a:
maly trik
Cytat:
bezproblemowo
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 525 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18680
Wysłany: 2010-02-20, 20:46   

srvrserver napisał/a:
trzeba wykonac maly trik przed otworzenie filmu.
Podziel się wiedzą
_________________

 
 
srvrserver
Waypoint


Dołączył: 29 Sty 2010
Posty: 53
Wysłany: 2010-02-22, 10:02   

A wiec zaczne od samego poczatku:

odtarzacz mam w menu ktore kupilem na allegro za 15 zl (wersja 0.81 beta PL) cale menu wrzucone do pamieci urzadzenia. Filmy znajduja sie na karcie. Karta GOODRAM 16 GB class 6. Dodam ze filmow nie konwenteruje do rozdzielczosci larka i chodza plynnie.

A teraz najwazniejsze czyli jak odpalic film:

1. uruchamiamy odtwarzacz
2. wchodzimy w opcje -> audio-> sterownik audio i zaznaczamy opcje "wylącz"
3. zamykamy menu
4. nastepnie otwieramy film (plik-> otworz plik.... chyba nie trzeba tlumaczyc...)
5. nastepnie wcisakmy przycisk przyspieszonego odtwarzania (film powinien wystartowac w przyspieszonym tempie bez dzwieku)
6. nastepinie wchodzimy w opcje-> audio-> sterownik audio i zaznaczamy opcje wyjscie wave (powinien pojawic sie dzwiek)
7. i na koniec wciskamy przycisk normalnego odtwarzania aby zwolnic odtwarzanie film

na sposob ten wpadlem przez przypadek metoda prob i bledow, zdarza sie jakis raz na 20-30 razy ze sposob nie zadziala i program przy probie otwarcia pliku sie wykrzaczy. Nie ma sie czym zalamywac tylko sprobowac kolejny raz i napewno sie odpali.

Moze sposob ten komus sie przyda i przerobi tak odtwarzacz zeby nie trzeba bylo tak kombinowac.

Jezeli napisalem cos niejasno prosze pytac postaram sie wszystko wyjasnic dokladnie...

[ Dodano: 2010-02-22, 10:07 ]
dodam ze dopoki nie zamkniemy odtwarzacza mozemy otwierac juz filmy w normalny sposob z menu plik, bez uzywania "triku z dzwiekiem"...
 
 
janusz_40 
Maestro GPS
CM-7068, GC-5055+



Pomógł: 114 razy
Dołączył: 15 Cze 2008
Posty: 3914
Wysłany: 2010-02-22, 12:07   

srvrserver napisał/a:
2. wchodzimy w opcje -> audio-> sterownik audio i zaznaczamy opcje "wylącz"
3. zamykamy menu
4. nastepnie otwieramy film (plik-> otworz plik.... chyba nie trzeba tlumaczyc...)
5. nastepnie wcisakmy przycisk przyspieszonego odtwarzania (film powinien wystartowac w przyspieszonym tempie bez dzwieku)
6. nastepinie wchodzimy w opcje-> audio-> sterownik audio i zaznaczamy opcje wyjscie wave (powinien pojawic sie dzwiek)
7. i na koniec wciskamy przycisk normalnego odtwarzania aby zwolnic odtwarzanie film

Jak dla ,mnie kompletnie nielogiczne, czy nie wystarczyloby uruchomic film, wejsc jak piszesz w opcje > audio >sterownik audio > wylacz/ wyjscia wave - reszta tych Twoich kombinacji jakos do mnie nie trafia, a infrmatyka zajmuje sie juz dlugie lata (skoro wiesza sie dzwiek, bo jak rozumiem film odtwarza od poczatku dobrze, to po co majstowac z tym przyspiesznaiem i zwalnianiem filmu) Wiem ze wpadles na to przez przypadek, ale chyba warto sprobowac drogi krotszej.. Piszesz ze jak po Twoim tricku juz zacznie wszyzstko dzialac tak jak trzeba to chodzi az do zamkniecia odtwarzacza.. no wlasnie - Twoj odtwarzacz nie potrafi zapisac konfiguracji lub w momencie startu nie potrafi znalezc urzadzen wyjsciowych audio i dopero Twoj trick ze zmiana wyjscia przywraca go do poprawnego dzialania..
_________________
Zastrzegam sobie prawo do zmiany zdania w dowolnej chwili, wyrażona opinia jest aktualna tylko w chwili jej pisania..
 
 
srvrserver
Waypoint


Dołączył: 29 Sty 2010
Posty: 53
Wysłany: 2010-02-22, 12:48   

widze kolego ze nie do konca mnie zrozumiales... to co opisalem tyczy sie larka 50.1 z WinCE6 bo takiego posiadam nie wiem jak zachowuje sie odtwarzacz na innym sprzecie.

Kazdy kto ma larka z takim systemem wie ze problem nie tkwi w wieszaniu sie dzwieku, lecz w wieszaniu sie calego programu przy probie otworzenia pliku. Probowalem na rozne sposoby skrocic "trik" jednak za kazdym razem konczy sie wykrzaczeniem programu. Tylko opcja z przyspieszonym tempem i wlaczeniem dzwieku dziala. Nie wiem dlaczego tak sie dzieje nie znam sie na tym. Probowalem wylaczyc dzwiek i odpalic film za pomoca zwyklego play, efekt jest taki ze owszem film startuje jednak przy probie wlaczenia dzwieku w normalnym trybie play natychmiastowo program sie krzaczy.

Co do zapisywania konfiguracji to wydaje mi sie ze program to robi gdyz po ponownym otwarciu go zapamietuje ustawienia i pozycje zamknietego filmu a jednak po wcisnieciu pzrycisku play program sie krzaczy...
 
 
janusz_40 
Maestro GPS
CM-7068, GC-5055+



Pomógł: 114 razy
Dołączył: 15 Cze 2008
Posty: 3914
Wysłany: 2010-02-22, 16:46   

Oryginalny TCPMP w sotatniej wersji (wg informacji na stronie domowej programu)obsluguje windowc ce 4, 5 oraz 6, wiec nie powinno byc problenow.. niestety oryginalny jest platny i w sieci kraza rozne "gotowce" nie wymagajace oplaty i pewnie wlasnie stad te problemy z odtwarzaniem.. Dopuki nie znajdzie sie jakis "gotowiec" skopiowany z navigacji z windows CE 6, to bedziemy zmuszenie do rezygnacji z filmow lub stosowania roznych trickow.. Tez mam win 6 i jedyne co mi sie udalo to otwierac filmy na oryginalnym odtwarzaczu (niestety nie divx ani vid)
 
 
nokia345 
Waypoint



Pomógł: 3 razy
Dołączył: 03 Mar 2008
Posty: 157
Wysłany: 2010-02-22, 17:55   

Nie wiem panowie czy to ma jakieś znaczenie ale ja na swoim larku 50.1 z CE6.0 posiadam w dwóch lokalizacjach programik "TCPMP Versia Subtitle Edition 0.81RC1 Beta"
na ResidentFlash (i tu przy próbie jego uruchomienia wyskakuje błąd programu !!!)
i na SDMMC ( i tu problemu nie miałem nigdy zawsze działa prawidłowo !!!)
a oto dowód:
Kod:
http://www.youtube.com/watch?v=HzAf1I5Uplk

stąd wniosek mój jest taki, że programik umieszczony na karcie będzie działał prawidłowo !!!
może warto spróbować - skoro u mnie działa to możne i u Was !!!
_________________
SAMSUNG GALAXY GRAND 2 SM-G7102,
Ostatnio zmieniony przez nokia345 2010-02-22, 19:45, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 108
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9741
Wysłany: 2010-02-22, 18:25   

janusz_40 napisał/a:
wg informacji na stronie domowej programu
Z tego co wiem, to ten projekt umarł i zamiast niego powstał Core Player.

TCMP było Open Source
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
srvrserver
Waypoint


Dołączył: 29 Sty 2010
Posty: 53
Wysłany: 2010-02-22, 22:06   

nokia345 napisał/a:
Nie wiem panowie czy to ma jakieś znaczenie ale ja na swoim larku 50.1 z CE6.0 posiadam w dwóch lokalizacjach programik "TCPMP Versia Subtitle Edition 0.81RC1 Beta"
na ResidentFlash (i tu przy próbie jego uruchomienia wyskakuje błąd programu !!!)
i na SDMMC ( i tu problemu nie miałem nigdy zawsze działa prawidłowo !!!)
a oto dowód:
Kod:
http://www.youtube.com/watch?v=HzAf1I5Uplk

stąd wniosek mój jest taki, że programik umieszczony na karcie będzie działał prawidłowo !!!
może warto spróbować - skoro u mnie działa to możne i u Was !!!


wrzucilem swoj odtwarzacz na karte i niestety lipa wyskakuje b;ad przy starcie, moze udostepnisz swoja wersje odtwarzacza celem przetestowania??
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 12