Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Lark 50.2 - problem z kalibracją
Autor Wiadomość
iwoncia1
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 22 Lut 2010
Posty: 8
Wysłany: 2010-03-08, 22:18   Lark 50.2 ekran dotykowy nie reaguje na dotyk

Nie wiem co się stało, ale Lark 50.2 przestał zupełnie reagować na dotyk. Włącza się menu główne, ale nie reaguje na dotyk. Nie pomaga restar. Komputer widzi nawigację i wszystkie pliki. Wszystko zaczęło się gdy skopiowałem pliki muzyczne na kartę zewnętrzną. Jak to naprawić???
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9538
Wysłany: 2010-03-08, 22:21   

Spróbuj kalibracji: http://www.my-navia.pl/vi...p=173188#173188
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
iwoncia1
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 22 Lut 2010
Posty: 8
Wysłany: 2010-03-08, 23:02   

niestety nie potrafię skalibrować
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9538
Wysłany: 2010-03-09, 06:58   

To zanaczy? Z czym masz problem?
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
iwoncia1
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 22 Lut 2010
Posty: 8
Wysłany: 2010-03-09, 07:33   

Zainstalowałem My Mobiler, ale dalej nie wiem co robić
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9538
Wysłany: 2010-03-09, 08:49   

Podłączyć nawigację, włączyć Mobilera, na PC powinno wyswietlić sie menu z Larka. Wówczas myszka wybrać KALIBRACJA i kalibrowac rysikiem na Larku
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
iwoncia1
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 22 Lut 2010
Posty: 8
Wysłany: 2010-03-10, 14:34   

jestem_ktoś napisał/a:
Podłączyć nawigację, włączyć Mobilera, na PC powinno wyswietlić sie menu z Larka. Wówczas myszka wybrać KALIBRACJA i kalibrowac rysikiem na Larku


No właśnie powinno, ale niestety tak nie jest i ni wiem co dalej robić?
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9538
Wysłany: 2010-03-10, 14:42   

Jakieś komunikaty?
Spróbuj tej wersji: http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?p=95313#95313 - mi nowy 1.25 też sie nie łączył z nawigacją
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
songohou
Waypoint
no way to go


Dołączył: 09 Mar 2010
Posty: 19
Wysłany: 2010-03-10, 15:04   

Iwoncia1, usuń z karty SD muzykę w czytniku, nagraj na kartę program restart.exe z apteczki i zrób plik autostart.ini wg wzoru gdzieś na forum. Albo prościej na SD nagraj czytnikiem program jak wyżej i zamień jego nazwę na CePlatformWay.exe, jak machina się zrestartuje to nie zapomnij wyciągnąć SD z navi.
_________________
Lark 50.1
 
 
iwoncia1
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 22 Lut 2010
Posty: 8
Wysłany: 2010-03-11, 08:29   

Mam jeszcze takie pytanie - czy wrzucając pliki z apteczki nie stracę gwarancji - jest to nowa nawigacja
 
 
songohou
Waypoint
no way to go


Dołączył: 09 Mar 2010
Posty: 19
Wysłany: 2010-03-11, 09:15   

Ale program z apteczki ładujesz na SD czyli kartę więc w razie "W" przed oddaniem do serwisu poprostu wyciągnij kartę. Ja też mam nówke nie odblokowaną, w razie jak mi muli wkładam kartę SD na której mam pusty plik CePlatformWay.exe wtedy staruje mi pulpit windowsa, doklikuje sie do reset.exe i jest spoko. Natomiast już wiem o co chodzi z tym zmuleniem, lark bardzo się grzeje podczas ładowania, normalnie w samochodzie jest na uchwycie a przy kompie leży na "plecach" i się bardzo nagrzewa, do tego stopnia że SD po wyciągnięciu jest gorąca, a jak się zagrzeje to nie idzie jej czytać nawet w czytniku...
_________________
Lark 50.1
 
 
iwoncia1
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 22 Lut 2010
Posty: 8
Wysłany: 2010-03-11, 09:40   

Dalej nie wiem jak poradzić sobie z utworzeniem pliku autostart.ini . Szukam na forum ale nigdzie nie potrafię tego odszukać
 
 
songohou
Waypoint
no way to go


Dołączył: 09 Mar 2010
Posty: 19
Wysłany: 2010-03-11, 11:08   

Podałem tam też łatwiejszy sposób, wrzuć na kartę program reset.exe i zamień jego nazwę na CePlatformWay.exe, jeżeli odpali Ci się pulpit windows a Lark się nie zrestartuje to spróbuj "doklikać" się do programu CePlatformWay.exe który będziesz miał na karcie i uruchom go, NIE MUSISZ w tym przypadku tworzyć pliku autorun.ini, ale jak bardzo chcesz to chyba powinien zawierać

[autorun]
open=\SDMMC\CePlatformWay.exe

Nie jestem tylko pewien tego "open" ale chyba ok
_________________
Lark 50.1
 
 
iwoncia1
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 22 Lut 2010
Posty: 8
Wysłany: 2010-03-11, 12:02   

niestety to nie pomogło
 
 
songohou
Waypoint
no way to go


Dołączył: 09 Mar 2010
Posty: 19
Wysłany: 2010-03-11, 13:51   

A którą metodą robiłeś? Tą z plikiem ini, czy zamianą nazwy pliku restart.exe na CePlatformWay.exe? W każdym z przypadków nie powinno wyskakiwać firmowe menu larka. Przy starcie z autorunem powinien sie na okrągło restarować, w drugim przypadku również, ewentualnie powinien odpalić się pilpit windows'a.
_________________
Lark 50.1
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,23 sekundy. Zapytań do SQL: 10