Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Hukkle
2010-07-17, 14:23
Zawieszenie Lark 50.2
Autor Wiadomość
darekg
azymut


Dołączył: 19 Lut 2010
Posty: 4
Wysłany: 2010-02-19, 22:52   Zawieszenie Lark 50.2

Witam
Proszę o pomoc w odwieszeniu urządzonka. Ekran jest wyłączony, świeci się ciągle czerwona dioda. Brak jest reakcji na twardy reset. Czy jest jakaś możliwość aby odwiesić urządzenie.

[ Dodano: 2010-02-19, 22:53 ]
bardzo proszę i dziękuję za okazaną pomoc
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 26
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8312
Skąd: Poznań
Wysłany: 2010-02-19, 23:02   

Naładować przez noc do pełna i odpalić??
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
darekg
azymut


Dołączył: 19 Lut 2010
Posty: 4
Wysłany: 2010-02-19, 23:14   

Dzięki za szybką odpowiedź. Lark działał i bateria nie jest rozładowana. Po odblokowaniu pulpitu Windowsa CE niestety popełniłem chyba błąd i uruchomiłem plik Setting i przestawi łem na gps2 i reboot nie z kopii pliku, który był z lokalizacji \SDMMC\ lecz z pulpitu. Po zrebootowaniu włączyłem w ustawieniach transmitter FM i wyłączyłem, urządzenie ciągle jest zawieszone.
 
 
Damian1010 
Waypoint
Lark 50.2


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 15 Gru 2008
Posty: 30
Wysłany: 2010-02-20, 15:24   

Dobrze odblokowales wogole nie wiem po co ktos pisal zeby plik setting skopiowac na karte ? moze zamiast gps2 wcisnoles gps1 i to zawiesilo sprobuj wgrac kopie rejestru jak ci komp go widzi
 
 
darekg
azymut


Dołączył: 19 Lut 2010
Posty: 4
Wysłany: 2010-02-20, 17:58   

Odblokowałem dobrze, wszystko było ok. do momentu jak chciałem zmienić menu aby móc włączyć transmiter FM. Gdy go uruchomiłem to następnie wyłączyłem Larka i po jego włączeniu trwale się zawiesił i ten zwis jest niezmienny. Jest wygaszony ekran i pali się czerwona dioda. Reset wykonany rysikiem nic nie daje oraz nie ma reakcji na przycisk włączający. Niestety nie mam komunikacji z kompem :-( .
Proszę pomóżcie i doradźcie co można zrobić.
 
 
Damian1010 
Waypoint
Lark 50.2


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 15 Gru 2008
Posty: 30
Wysłany: 2010-02-20, 19:08   

A probowales wogole rozladowac baterie az ci dioda zgasnie i dopiero probowac zresetowac, wlaczyc, nie wiem co tu moze pomoc moze plik cePlatformway.exe wgrany na karte uruchomi ci windowsa
 
 
darekg
azymut


Dołączył: 19 Lut 2010
Posty: 4
Wysłany: 2010-02-20, 19:18   

Dzięki Damian1010 za pomoc. Po całkowitym, samoistnym rozładowaniu się baterii Lark przemówił i pokazał ekran. :-) . Zamykam wątek.
 
 
piesio
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 22 Lut 2010
Posty: 9
Wysłany: 2010-02-22, 15:34   Lark 50.2 brak reakcji na dotyk

Witam zakuilem ta nawigacje pochodzila jeden dzien i niewiem co sie stalo po zalaczeniu pokazuje sie menu ale nie da sie nigdzie wejsc jest zawieszony i niema reakcji na dotyk z komputerem sie laczy. ma ktos moze kompletny backup jej zawartosci. Dodam ze nie byla odblokowana
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2011-05-09, 18:43, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Andrzej P 
guru
Merc(124)maniak



Pomógł: 72 razy
Wiek: 66
Dołączył: 20 Sie 2009
Posty: 1314
Skąd: (z)Dolny Śląsk
Wysłany: 2010-02-22, 16:36   

Po co zaraz backup - grzebałeś coś? A reset nie wystarcza? Akumulator naładowany na full?
_________________
---
Lark 35.5c, 50.1, 50.3 - wszystkie WCE 5.0
 
 
piesio
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 22 Lut 2010
Posty: 9
Wysłany: 2010-02-22, 16:54   

Andrzej P napisał/a:
Po co zaraz backup - grzebałeś coś? A reset nie wystarcza? Akumulator naładowany na full?

Akumulator naladowany nawigacja sie zalacza i nie dziala panel dotykowy nie da sie nic nacisnac byc moze panel dotykowy sie zepsuł bo innego pomysłu niemam
 
 
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 576 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6446
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2010-02-22, 17:03   

Sam z siebie się nie zepsuł. Czy nawigacja łączy się z komputerem? Jeśli tak to wejdź w NadFlash/M$D$ i skasuj znajdujący się w nim plik Deviceconfig.
Następnie wyłącz i włącz Larka. Po włączeniu pojawi się ekran kalibracji, zrób kalibrację.
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
piesio
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 22 Lut 2010
Posty: 9
Wysłany: 2010-02-22, 17:19   

jak wejsc do tego nand flash z komputerem sie laczy
 
 
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 576 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6446
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2010-02-22, 17:28   

Po połączeniu z komputerem, wchodzisz w folder NadFlash który jest w zawartości nawigacji, następnie w M$D$ i odszukujesz Deviceconfig.
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
piesio
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 22 Lut 2010
Posty: 9
Wysłany: 2010-02-22, 17:33   

Cybant napisał/a:
Po połączeniu z komputerem, wchodzisz w folder NadFlash który jest w zawartości na
wigacji, następnie w M$D$ i odszukujesz Deviceconfig.

Niemam takiego katalogu

[ Dodano: 2010-02-22, 17:35 ]
jakby co to prosze o pomoc na gg 133586 bo to juz 3 lark ktory mi sie zepsul
 
 
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 576 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6446
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2010-02-22, 17:41   

Zaznacz opcję "Pokaż ukryte pliki i foldery"
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,13 sekundy. Zapytań do SQL: 11