Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2011-06-28, 17:52
Mio 310 - kupa problemów
Autor Wiadomość
dzac
Waypoint


Dołączył: 04 Cze 2008
Posty: 112
Wysłany: 2009-06-16, 19:01   mio moov 310 nie wykrywa gps

Witam
mam problem, po odblokowaniu mio moov 310 automapa ani Igo nie wykrywają GPS, oryginalna mapa łapie, prosze o pomoc.
Nie moge znaleźć rozwiązania tego problemu na forum.
Z góry dziekuję
_________________
"pobieranie pliku 99%" cieszy tylko pierwsze pół godziny
 
 
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 576 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6443
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2009-06-16, 19:07   

Ustaw w obu programach port COM2 i prędkość 57600 a sygnał się pojawi.
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
dzac
Waypoint


Dołączył: 04 Cze 2008
Posty: 112
Wysłany: 2009-06-16, 19:25   

Cybant napisał/a:
Ustaw w obu programach port COM2 i prędkość 57600 a sygnał się pojawi.

tak już do tego doszedłem szuka sygnału
ale szuka, szuka, i szuka i znaleźć nie może , kasowałem pliczki gps. settingd i gps. info i tez nie moze znaleźć sygnału, na mio moapi łapi :(
_________________
"pobieranie pliku 99%" cieszy tylko pierwsze pół godziny
 
 
k33l 
Navi Expert
NaviN00b


Pomógł: 13 razy
Wiek: 34
Dołączył: 19 Maj 2009
Posty: 394
Wysłany: 2009-06-16, 19:47   

Ile czekasz? I czy po złapaniu sygnału w Mio możesz uruchomić Automapę bez resetu urządzenia?
_________________
Mio Moov 500 + 4GB SDHC + WinCE 5.0
Automapa 6.6.0 beta 2 Polska + iGO Primo 8.5.9.153032
Wszyscy mnie pozdrawiają to i Ciebie Gość pozdrowię :-)
 
 
dzac
Waypoint


Dołączył: 04 Cze 2008
Posty: 112
Wysłany: 2009-06-16, 20:04   

ta, moge, problem czesciowo sie rozwiazał, jak by sie szlaki przetarły, łapie sygnał na 3d na tych parametrach co podaliście, czyli com 2 - 57600 ale łapie po 3 minutach i bardzo mi sie to nie podoba, nie wiem czy poprostu taki jest gps gówniany czy urządzenie jest wadliwe.
Prosiłbym użytkowników mio 310 o potwierdzenie czułości gps'a.
dzieki.
_________________
"pobieranie pliku 99%" cieszy tylko pierwsze pół godziny
 
 
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 576 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6443
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2009-06-16, 20:20   

dzac napisał/a:
łapie sygnał na 3d na tych parametrach co podaliście, czyli com 2 - 57600 ale łapie po 3 minutach i bardzo mi sie to nie podoba, nie wiem czy poprostu taki jest gps gówniany czy urządzenie jest wadliwe.

Nic nie jest wadliwe. Wcześniej cały czas Ci szukało, po podaniu parametrów złapała nawigacja sygnał, pierwszy raz trwało to trochę, każdy następny będzie co raz szybciej.
Ciesz się, że to 3 minuty a nie 53 jak bywa w skrajnych przypadkach.
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
dzac
Waypoint


Dołączył: 04 Cze 2008
Posty: 112
Wysłany: 2009-06-16, 20:56   

ok dzieki , taka jego uroda widocznie
_________________
"pobieranie pliku 99%" cieszy tylko pierwsze pół godziny
 
 
albercik74
azymut


Dołączył: 17 Cze 2009
Posty: 2
  Wysłany: 2009-06-17, 12:34   moov 310 - jak dodać ikone i zmienić pulpit?

witam

jestem początkującym użytkownikiem nawigacji. Wczoraj udało mi się odblokować mio moov 310 zgodnie z instrukcją: http://www.ipmart-forum.pl/showthread.php?t=5853. Niestety, nie działa link odnośnie dodania ikony. Nie wiem kompletnie jak to zrobić, a w dodatku nie mogę znaleźć pomocy na forum dla modelu moov 310.
Taka sama sytuacja dotyczy zmiany pulpitu. Obecnie mam niebieski z 1 ikonką do miomap. Jak moge wgrać nowy pulpit?

Proszę o pomoc - z góry wielkie dzięki :)
 
 
Maćq
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 21 Cze 2009
Posty: 7
Wysłany: 2009-06-23, 12:38   

Kolego ja też tu jestem nowy, ale udało mi się rozblokować mój moov 310 tym sposobem co w pierwszym poście: Odblokowanie 360 . Rób dokładnie tak jak tam pisze i nic nie zmieniaj. Działa super.

Ja również próbowałem tym sposobem co podałeś i nawet mi się udało, ale wygodniejszy wg. mnie jest ten który ci podałem w linku.

Jednocześnie potrzebuje oryginalną zawartość pliku "appstartupsec.ini" z katalogu Mio bo ja w swoim zrobiłem śmietnik, a nie zrobiłem sobie kopii. :mrgreen:

Poza tym nie mogę sobie poradzić z aktualizacją mapy Mio. Próbowałem aktualizować plikami oryginalnymi ze strony Mio.com, ale wyskakuje mi komunikat, że mam podłączone nie właściwe urządzenie. Jak natomiast próbuję podmienić w urządzeniu plik Mio.exe na nowszy to po uruchomieniu, na moment uruchamia się ekran startowy nawigacji i tyle. Próbowałem różnymi plikami. Nie wiem co robię nie tak :cry: . Może ktoś mi coś doradzi.

AutoMapę zainstalowaną na karcie SD uruchomiłem bez problemu, ale z tym meczę się już któryś dzień z kolei.
 
 
Bismar 
Maestro GPS



Pomógł: 157 razy
Dołączył: 05 Lut 2009
Posty: 3469
Skąd: Lubelskie
Wysłany: 2009-06-23, 12:58   

Jezeli miałeś oryginalny program to wymiana samego .exe nic nie daje musisz albo wymienic cały program albo tylko 4 pliki: images.cpf , LanguagePackPolish.cpf , MioMap.exe i MioMap.lix i oczywiście mapy też nie oryginalne
_________________
SGS I9505, XRN 3PRO ; Mio c250 Automapa6.8, tt7.910 , sygic 8.24, Navigon 7.4.3,
 
 
albercik74
azymut


Dołączył: 17 Cze 2009
Posty: 2
Wysłany: 2009-06-24, 19:08   

Mi Automapa tez smiga z karty SD. Chodziło mi tylko o zainstalowanie ikonki, ale już nie ma potrzeby - Automapa odpala mi się przy starcie i to mi wystarczy :mrgreen: . Nie bede juz zatem nic kombinować.

Co do uaktualnienia map Mio to nie miałem problemów i nie wiem za bardzo jakbym mógł Ci pomóc Maćq. Jedyne co wyczytałem na ten temat to że są problemy z aktualizacja Mio przez Firefoxa. Problem ten nie występuje przy IE.

pzdr
 
 
Hirons 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 14 Gru 2009
Posty: 12
Wysłany: 2009-12-14, 17:58   Mio 310 - kupa problemów

Witam! Mam problem z moim Mio 310... Skopiowałem sobie AutoMape na pamięć nawi i jest git tylko nie chce znaleźć sygnału co jest pierwszym problemem. Drugim problemem jest to, że nie mogę się połączyć przez ActiveSync. Chcę jeszcze zainstalować WinPilota (mam tylko instalkę). Prosiłbym o rady jak połączyć z ActiveSync. Trzecim problemem jest to że dałem AutoMape do autostartu i teraz po podłączeniu pod USB nie widzi nic nawet dodatkowego dysku. Gdy przełącznik przełącze na OFF nic się nie dzieje, wyłączy się dopiero gdy wezme na RESET. Gdy wyłacze przez AM to się zawiesza. Proszę o pomoc.

Pozdrawiam.
 
 
 
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 576 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6443
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2009-12-14, 18:16   

Częściowa pomoc.
1. Ustaw w AM właściwy port i prędkość(COM2 i 57600)
2. Jaki system masz na kompie? Jeśli Vistę to nici z AS, potrzebny będzie WMDC
3. No i nie zobaczy. Nawigacja jest odblokowana więc nie będzie widoczna jako dodatkowy dysk. Dopiero przez AS lub WMDC.
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
Hirons 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 14 Gru 2009
Posty: 12
Wysłany: 2009-12-14, 18:33   

1. Dzięki, później sprawdzę.
2. Na jednym Win 7 a na drugim XP. Na 7 WMDC nie wykrywa nic, na XP AS też nic.
3. Gdy włacze nawi i pokaże się logo AM i w ogóle mapa i gdy szybko przełącze na reset i szybko spowrotem na ON to słychać w PC dźwięk wykrycia ale dysku nie pokazuje.

Może jakoś idzie przywrócić ustawienia fabryczne przez kartę SD?
Ostatnio zmieniony przez Sahem 2009-12-14, 18:36, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
 
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 576 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6443
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2009-12-14, 18:40   

Nie znam sposobu przez kartę. Możesz spróbować HR poprzez sztuczkę z całkowitym rozładowaniem. Gdy padnie pierwszy raz włącz ja ponownie, po chwili znów padnie i tak kilka razy. Następnie suwak reset(niektórzy ustawiali na off) i podłącz nawigację pod kompa. W wielu przypadkach nawigacja zaczynała byc widoczna a wtedy to już będzie można cofnąć to co się zepsuło ;-)
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 13