Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2011-03-29, 17:15
mio moov 500 - odblokowanie róznymi sposobami
Autor Wiadomość
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 108
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2009-02-17, 19:58   

Łatwiej będzie jeśli będzie to samo menu ale tak też się da.
Do startup-a dodać skrót do menu.
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
allprint 
Waypoint
Mio Moov 500PL


Dołączył: 02 Paź 2008
Posty: 47
Skąd: Warszawa/Bemowo
Wysłany: 2009-02-17, 20:00   

Jeszcze raz thx za pomoc. :)
_________________
MIO Moov 500 PL + A-Data SDHC 8GB Class 6 + AM 5.5.2 EU + iGO EU 8.4 + CB UNIDEN 520XL + SIRIO TITANIUM
 
 
Łosiu 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 26 Mar 2009
Posty: 5
Wysłany: 2009-05-04, 16:57   

hass123 napisał/a:
Przygotowanie karty SD do instalacji miopocket:
Skopiuj foldery MioAutoRun i Media do głównego katalogu karty SD, utwórz na karcie SD katalog Cobia_T550_64 do którego wrzuć MioAutoRun.exe, MioAutoRun.mscr i Mortscript.exe,zmień nazwy pierwszych dwóch na Auto.exe i Auto.mscr

Mio Moov 500PL działa z MioPocket 2.0 realase 45. tak jak kolega opisał powyżej..

Bardzo długo się trudziłem lecz udało się. Tworzę katalog Cobia_500_64 i tam kopiuje pliki
MioAutoRun.exe, MioAutoRun.mscr i Mortscript.exe a potem uruchamiam ponownie i DOPIERO JAK Mio złapie sygnał GPS wkładam kartę. Inaczej nie chciał iść.

Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2012-03-06, 12:07, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
fushigi
azymut


Dołączył: 05 Maj 2009
Posty: 1
Wysłany: 2009-05-05, 22:44   Moov 500 odblokowanie

Witajcie...dzisiaj zakupiłem mio moov 500. Od dłuższego czasu próbuje ją odblokować i wgrać miopocket jednak...bezskutecznie :(

Kiedy już uda mi się uruchomić Setup , wyskakują komunikaty z błędami a to z uruchamiania mortscripta albo auto. Ktoś może spotkał się z czymś podobnym?...

pozdrawiam
 
 
aquarius 
Waypoint


Pomógł: 2 razy
Dołączył: 26 Mar 2009
Posty: 38
Skąd: K-kozle
Wysłany: 2009-05-05, 22:48   

pisz na gg , pomoge 8671823
_________________
Mio Moov 500
 
 
 
KonJarek 
Waypoint


Pomógł: 2 razy
Wiek: 42
Dołączył: 16 Sie 2008
Posty: 65
Wysłany: 2009-05-19, 19:55   

Sposób na MioPocket z możliwością przywrócenia przywrócenia oryginalnego oprogramowania po wyciągnięciu karty i resecie:

1. na kartę wgrywamy MioPocket. Nie ma konieczności zakładania folderów o których mowa w instrukcji do MioPocketa.

2. Do folderu "Program Files" w pamięci urządzenia kopiujemy pliki:
MioAutoRun.exe
MioAutoRun.mscr
MortScript.exe

3. Zmieniamy nazwę plików MioAutoRun.* na Run.*

4. Czyścimy zawartość pliku Run.mscr i wklejamy następującą zawartość:
Kod:

If(fileExists("\My Flash Disk\T.txt"))
    delete("\My Flash Disk\T.txt")
    If(ProcExists("AppStartupSec.exe"))
        Kill("AppStartupSec.exe")
    EndIf
    If(FileExists("\Storage Card\MioAutoRun.exe"))
        run("\Storage Card\MioAutoRun.exe")
    else
        run("\My Flash Disk\Program Files\MioMap\MioMap.exe")
    endif
else
    writefile("\My Flash Disk\T.txt", "Karta SD została zainstalowana")
endif


5. Zmieniamy plik:
\Program Files\MioMap\appstartupsec.ini
wstawiając zawartość:
Kod:

[Process1]
RelativePath=False
ProcessFile=Program Files\run.exe
ProcessCmdLine=
ProcessDbgFile=
ProcessDbgCmdLine=
MaxRestarts=3
Major=TRUE
WindowName=MioMap
MaxCloseMessages=10


6. Przełączamy urządzenie na "Reset" i włączamy ponownie.

Koniec.

W MioPockecie 2 release 45 napotkałem jeszcze problem z zablokowanym portem COM2. Odpowiedzialny za to okazał się skrypt do synchronizacji zegara systemowego z GPS. Rozwiązaniem jest przerobienie skryptu:
MioAutoRun\Scripts\StartupPrograms.mscr
Wystarczy dodać znaki # na początkach linii:
Kod:

#If(TimeSync)
#    CallScript("GPSTimeSyncAuto.mscr")
#EndIf
Ostatnio zmieniony przez KonJarek 2010-03-17, 00:39, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
adamo64
Waypoint


Dołączył: 05 Cze 2008
Posty: 49
  Wysłany: 2009-05-21, 16:38   Jak odblokować Mio Moov 500 do windowsa

Jak odblokować Mio Moov 500 do windowsa z ładnym pulpitem , ikonami programami itd.
Pytam dlatego iż zauważyłem że wszelkie nakładki nie zdają egzaminu (nawigacja np.traci precyzję ekranu dotykowego) i chciałby wrzucić coś prostego a zarazem funkcjonalego( mapy, player video , i koniecznie sterowanie jasnością wyświetlacza bo wiadomo że Mio ma z tym problem) Pozdrawiam i proszę o rady w tym temacie[/center]
 
 
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 576 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6443
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2009-05-21, 21:01   

Popatrz tu http://www.my-navia.pl/vi...der=asc&start=0
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
adamo64
Waypoint


Dołączył: 05 Cze 2008
Posty: 49
Wysłany: 2009-05-24, 19:33   

Kolego Cybant ,wszystko fajnie tylko że tam nie sposobu na stałe odblokowanie lecz tylko takie które po każdym hard resecie się odblokowuje na nowo.Podobno jest takowe , które odblokowuje się na stałe ,do pulpitu windowsa i można instalować programu i robić skróty na stałe :roll:
 
 
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 576 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6443
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2009-05-24, 19:38   

A po co Ci odblokowanie na stałe :?: Przecież na tym cała zabawa polega by po hard resecie przywrócić ustawienia fabryczne by w razie czego serwis nie miał się do czego przyczepić. Przecież po tym odblokowaniu też możesz instalowac programy.
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
manyek 
Waypoint


Dołączył: 17 Maj 2009
Posty: 28
Wysłany: 2009-05-24, 20:35   

Witam podłączam sie do prośby jak odblokowac navi 500 Swoją 310 odblokowalem sposobem ze strony strony którą podał cybant w drugim poscie w pierwszym poscie sciagnałem plik dalem exe na komputerze i po sprawie .Iteraz pytanko czy ten sposob zadziala tez na moov500 -prosze o pomoc
Ostatnio zmieniony przez manyek 2009-05-24, 20:43, w całości zmieniany 3 razy  
 
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 108
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2009-05-24, 20:35   

Martwy link.
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
manyek 
Waypoint


Dołączył: 17 Maj 2009
Posty: 28
Wysłany: 2009-05-24, 20:43   

poprawilem wypowiedz
hej panowie no pomóżcie mi
 
 
 
adamo64
Waypoint


Dołączył: 05 Cze 2008
Posty: 49
Wysłany: 2009-05-24, 22:14   

Odblokowanie na stałe potrzebne mi po to że Mio 500 po wyłączeniu w pozycję reset odłącza baterię która się nie wyczerpuje a w pozycji off po kilku dniach bateria jest pusta. Poza ty zabawa w ciągłe przywracanie skrótów na pulpit jest mało pociągająca,co przy wyżej wymienionym sposobie wyłączenia 500-tki ma duże znaczenie :-/
 
 
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 576 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6443
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2009-05-25, 09:23   

Ok adamo64 to spróbuj MioPocketem.
Opis masz tu http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?p=88181#88181
A MioPocketa ściągniesz tu http://www.gpspassion.com...TOPIC_ID=109690
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 11