My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2011-08-18, 10:04
GoClever 3535 i inne programy nawigacyjne
Autor Wiadomość
TomeG2kc 
młodszy inspektor GPS



Dołączył: 07 Cze 2009
Posty: 14
Wysłany: 2009-07-01, 14:31   AutoMapa 5.5.1 PL i EU - tearing na GoClever 3535

Witam,
Od niedawna jestem posiadaczem GoClever 3535.
Domyślnie w urządzeniu zainstalowana jest mapa Mireo viaGPS 3.0 Black Edition. Nie jest najdokładniejsza, więc postanowiłem na nową kartę SD (EMTEC Up To 60x - 2GB) zainstalować zwitaminizowane wersje AutoMapy 5.5.1 dostępne w necie/na tym forum.
Nigdy nie miałem styczności z programem AutoMapa więc zastrzegam, że nie wiem czy to normalne co zaobserwowałem, ale wydaje mi się, że nie.
A chodzi mianowicie o to, że po uruchomieniu mapy, gdy przesuwam ją ręcznie w którymkolwiek trybie 3D, obraz zachowuje się jakby był bitmapą - jakbyście w Photoshopie chcieli przeprowadzić transformację obrazka (CTRL+T), trzymając CTRL i chwytając za jeden z jego rogów - tak właśnie wygląda u mnie przesuwanie mapy. Najlepiej przedstawi to zdjęcie (zrobione tuż po chwyceniu rysikiem dołu ekranu i przesunięciu go do góry):

Po przesunięciu, po 1s, obraz znowu robi się 3D.
Sprawdzałem na innej karcie SD myśląc, że chodzi tu o prędkość odczytu, ale sytuacja się powtórzyła. Zainstalowałem inną mapę (PL, PL+EU), z innego źródła - to samo. Czy to wina AutoMapy czy mojego sprzętu?
I jeśli ktoś zna odpowiedź, to może też wie jak temu zaradzić?
Na wbudowanej mapie Mireo viaGPS nie ma takich problemów...
--
Pozdrawiam wszystkich forumowiczów

P.S.
Do Admina: Gdzie mogę umieścić pytanie (syn coś pomieszał w pożyczonym sprzęcie f-my JVC KV-PX70 i gps nie chce się włączyć :-/ ) :?:
------------
TomeG2kc
 
 
kebab666
Waypoint



Pomógł: 2 razy
Dołączył: 12 Cze 2009
Posty: 20
Wysłany: 2009-07-01, 14:37   

Wszystko jest OK, wszyscy tak mamy, tak ten program został napisany :)
_________________
http://chomikuj.pl/kebab2000
 
 
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 576 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6444
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2009-07-01, 14:39   

TomeG2kc napisał/a:
Czy to wina AutoMapy czy mojego sprzętu?

Jest to urok AutoMapy.
TomeG2kc napisał/a:
Gdzie mogę umieścić pytanie

W dziale inne nawigacje w zakładce pozostałe nawigacje.
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
TomeG2kc 
młodszy inspektor GPS



Dołączył: 07 Cze 2009
Posty: 14
Wysłany: 2009-07-01, 18:48   

DzienX za szybkie answery :lol: .
Pozdrawiam. Jeśli kogoś interesuje, albo mógłby pomóc w temacie JVC KV-PX70 to tu jest link do mojego posta http://www.my-navia.pl/vi...p=104407#104407
 
 
ScatMan
azymut


Dołączył: 15 Lut 2010
Posty: 3
Wysłany: 2010-02-18, 10:28   GoClever 3535 i inne programy nawigacyjne

Witam serdecznie.
Na początek chciał bym się przywitać:)
Ostatnio zakup[iłem GoClever'a 3535 i chciał bym się dowiedzieć jakie inne oprogramowania do nawigacji można wgrać oprócz AM.
I odnośnie AM. Mam wgraną na kartę pamięci AM 5.5.3, i czy można wgrać nowszą wersję tej nawigacji?
Z góry dziękuję za odpowiedzi.
Pozdrawiam:)
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2011-08-18, 10:03, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
imar42 
guru
GC 5066FMBT



Pomógł: 61 razy
Wiek: 54
Dołączył: 05 Maj 2009
Posty: 1051
Skąd: Olsztyn
Wysłany: 2010-02-18, 11:34   

Witamy nowego użytkownika ScatMan, :-)
Zdecydowana większość opisywanych na tym forum urządzeń pracuje pod systemem operacyjnym WindowsCE, a to oznacza, że można na nich używać większości opisywanych tu programów nawigacyjnych. Ja w swojej zabawce uruchomiłem (w celach edukacyjnych ;-) ) AutoMapa 5.5.3; AutoPilot 7.2.57; Mireo viaGPS 3.0 (Cardinale); MapaMap 6.3.2; Navigon 7.4.3; iGo 8.3.4; TomTom Navigator 7.910...
Odnośnie AutoMapy - ja też używam nieco "przestarzałej" wersji 5.5.3. Najnowsza wersja 6.1 daje się z powodzeniem zainstalować ale jest raczej mało stabilna i jak na nowszą wersję ma zbyt wiele "baboli" :lol: Dlatego do momentu wydania stabilnej i poprawionej wersji - pozostanę przy tej.
Pozdrawiam ;-)
_________________
Uniwersalne ImarMenuRC do urządzeń z ekranem 480x272 i 320x240

 
 
 
ScatMan
azymut


Dołączył: 15 Lut 2010
Posty: 3
  Wysłany: 2010-02-18, 12:29   

Dziękuję za odpowiedź :-)
Jak można zrobić żeby wszystkie programy do nawigacji były od razu dostępnę?
Bo na chwilę obecną muszę wybierać start->Run->Browse->SDMMC-. np iGO
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 515 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18044
Wysłany: 2010-02-18, 12:44   

Odblokowanie:
http://www.my-navia.pl/vi...&highlight=3535

Skróty na pulpicie (nie znikające po resecie): http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=14094
_________________

 
 
ScatMan
azymut


Dołączył: 15 Lut 2010
Posty: 3
Wysłany: 2010-02-18, 19:12   

Koledzy mam jeszcze jedno pytanko.
Jak w tej nawigacji żeby było widać cały pulpit windows'a?
Bo jak narazie pojawia się tylko pasek start.
 
 
ted07
azymut


Dołączył: 08 Kwi 2010
Posty: 1
Wysłany: 2010-04-08, 23:08   

Bart1990ek napisał/a:
Czy są jeszcze jakieś programy nawigacyjne (MapaMap, Navigon czy też inne), które mogę wrzucić na kartę SD podobnie jak AutoMapę i zadziałają bez instalacji?


Witam
Jestem początkujący (tak samo jak kolega, którego cytuję i dokładnie mam te same problemy z nawigacją GC 3535 co ON)

1. Mam pytanie (szukałem ale bez skutecznie) gdzie na forum są pliki map (pojedyncze mapy jak lub kilka map do wyboru z pod menu) do przerzucenia na kartę SD?
Tak aby bez problemu działały.

2. Czy jeśli posiadam mapy tylko na karcie SD to jakoś w sposób trwały ingeruję w oryginalną mapę lub Windowsa w nawigacji???

Jeśli ktoś może pomóc, będę bardzo wdzięczny
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2010-04-09, 07:22, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 515 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18044
Wysłany: 2010-04-09, 07:27   

Po pierwsze: nie mapy, a programy nawigacyjne. Mapa to tylko fragment programu.

Po drugie: Nie warto korzystać z gotowców, bo z nimi są zawsze problemy i jedynie wersje instalacyjne działają bez kłopotu. Tylko iGO nie ma wersji instalacyjnej.

2. Program z karty nie ingeruje w program w nawigacji (chyba, że są to te same programy), ale wiele softów (np. AutoMapa) zostawia ślady w rejestrze i pliki/foldery w pamięci urządzenia.
_________________

 
 
piotrm999
azymut


Dołączył: 19 Lip 2010
Posty: 1
Wysłany: 2010-07-19, 23:35   

Witam serdecznie jestem nowym użytkownikiem na tym forum i mam pewien problem we wrześniu wyjeżdżam do Włoch i chciałbym skorzystać z mojej navi GoCliver Navigator 3535 Windows CE 5.0 z mapą mapamap polski która seryjnie została zainstalowana... i teraz pojawia się mój problem co zrobić zeby móc zainstalować automape z mapami europy bądź czy jest jakaś możliwość ściągnięcia mapy europy do mapymap ??? proszę o tłumaczenie krok po kroku co i jak zrobić bo jestem zielony w tej kwestii to moje pierwsze navi... jak coś proszę o info piotrm999@wp.pl
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 25
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8317
Skąd: Poznań
Wysłany: 2010-07-19, 23:47   

NIE CZYTASZ !!!
instalujesz am z dodatkiem trak i działa z SD.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
Framu
azymut


Dołączył: 04 Sie 2011
Posty: 4
Wysłany: 2011-08-04, 14:48   GPS GC 3535 mapa europy- potrzebna pomoc

Witam!
Na wstępnie zaznaczę że jestem zupełnie początkujący w tych sprawach i kompletnie nie znam się na "grzebaniu" w nawigacji.
Potrzebuję pomocy we "wsadzeniu" mapy europy do mojego GPSa GoClever 3535 bez zbyt dużego trudzenia się.
Bardzo proszę specjalistów o pomoc i wyrozumiałość. Mile widziany tutorial krok po kroku.

Pozdrawiam serdecznie.
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 25
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8317
Skąd: Poznań
Wysłany: 2011-08-04, 15:01   

AM na SD zainstaluj z dodatkiem dla GC.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
 
 

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 12