Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Firmware - NR560BF Pro
Autor Wiadomość
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 107
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9743
Wysłany: 2010-06-06, 10:10   

dasior591, spróbuj wsadzić tą biblioteke.

Zamieniłem tam CMP R0, #0 na CMP R0, #1
CMP = Compare = Porównaj

Kopia RceApi.7z
Pobierz Plik ściągnięto 28 raz(y) 55,6 KB

_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 27
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8311
Skąd: Poznań
Wysłany: 2010-06-06, 10:22   

Fatal Application Error, illegal operation oczywiście. To błąd ShellDaemon. Jak odpala PnaShell to mam to samo z tym ze ciągle nowe się pojawia jak klikne OK, czyli PnaShell to lancher ShellDaemona i odpala tak długo aż się pojawi, tak sadze.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 107
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9743
Wysłany: 2010-06-06, 10:33   

dasior591, to niestety nie da się uruchomić tego menu na innej nawigacji chyba, że napisze się od nowa cała biblioteke RceApi.dll. Ja się podaje.
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 27
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8311
Skąd: Poznań
Wysłany: 2010-06-06, 10:35   

Jak Ty się poddajesz to ja nawet nie próbuje, brakuje mi wiedzy.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
tranzit001
azymut


Dołączył: 17 Mar 2008
Posty: 2
Wysłany: 2010-06-08, 19:54   

ffpm napisał/a:
Trochę się mylicie z tym internetem. Ja też się zawiodłem jak po kupnie wersji z Core nie znalazłem przeglądarki internetowej. Jednak to co pisze producent jest prawdą. Dostęp do internetu jest i bez problemu w wersji Core udało mi się połączyć nawigacje z nokią E51 i jeździć choćby z Miploloc-iem aktualizowanym co kilka minut przez internet. Jedna z dostępnych przeglądarek (skyfire) również działała w wersji core ale nie do końca prawidłowo. Więc nawigacja w wersji core ma dostęp do internetu jednak nie ma zainstalowanej przeglądarki internetowej. Pewnie to taki chwyt reklamowy który mnie też zmylił i kupiłem wersję core:)


Witam. Czy moglbym prosic o krotki opis jak udalo sie koledze polaczyc e51 z navroadem nr560bf .. probuje zestawic polaczenie internetowe z moja nokia po to by pobierac informacje o korkach ale nijak nie idzie.. dziala tylko jako zestaw glosnomowiacy :(
 
 
k_r_z_y_c_h 
Navi Expert


Pomógł: 8 razy
Dołączył: 08 Lut 2010
Posty: 256
Skąd: PL
Wysłany: 2010-06-09, 09:37   

tranzit001 napisał/a:
probuje zestawic polaczenie internetowe z moja nokia po to by pobierac informacje o korkach ale nijak nie idzie

Mnie się raz udało połączyć, ale nie miałem aktywnego połączenia audio.
Myślę, że nie uda się jednocześnie zestawić DUN i audio przez bluetooth.

odpowiedź z serwisu NavRoad
Cytat:
Uprzejmie informuję, że niestety jednoczesne używanie profili HFP (czyli zestaw głośnomówiący) oraz DUN nie jest możliwe.

tak więc, albo rybki albo akwarium :mrgreen:
_________________
---------------------------------------------------------
NavRoad 560BF Pro + SDHC 8GB + AM 6.6.2 EU
 
 
ffpm
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 30 Paź 2009
Posty: 7
Wysłany: 2010-06-09, 19:53   

Na poczatek najlepiej jest zrobić aktualizację navroada do najnowszego oprogramowania...na oprogramowaniu które było w nawigacji od nowości był problem z połączeniem. Odkryłem to przez przypadek, że navroad ma możliwość połączenia z e51 w DUN dopiero w momencie gdy "sparujesz" oba urządzenia, gdy na nokii będzie aktywne połączenie internetowe (np. włączone google w przeglądarce). Niewiem czy to jest "przepis" na to, by to działało ale za każdym razem kiedy tak "parowałem" oba urządzenia, nie było później problemu z włączeniem DUNa. Po takim połączeniu obu urządzeń, bez problemu po wciśnięciu DUN w nawigacji połączenie przechodzi w ten tryb. Po połączeniu DUN w nawigacji wyświetli się okienko połączenia internetowego. Trzeba wtedy po raz pierwszy ręcznie skonfigurować połączenie w zależności od dostawcy gsm. Trzeba podać numer dostępowy (w erze np. jest: numer tel. *99# hasło i login: erainternet). Te dane można bez problemu znaleźć w googlach. Później już nie trzeba tego wpisywać bo zapamiętuje. Napewno nie da się jednocześnie korzystać z zestawu słuchawkowego i z połączenia internetowego. Niestety bluetooth działa tylko na jednym kanale transmisji.
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 107
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9743
Wysłany: 2010-06-09, 20:25   

ffpm, tutaj dane do internetu: http://www.bez-kabli.pl/printview.php?t=7589
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
k_r_z_y_c_h 
Navi Expert


Pomógł: 8 razy
Dołączył: 08 Lut 2010
Posty: 256
Skąd: PL
Wysłany: 2010-06-10, 06:29   

:arrow: ffpm
tak się zastanawiam, czy jest to "przepis z instrukcji" na aktywację połączenia DUN. Przecież to działania "na około". Wg mnie powinno to działać w ten sposób, że gdy telefon jest sparowany z navroad, AM cyklicznie uruchamia transmisję DUN pobierając/wysyłając dane Traffic. Nie ma potrzeby, aby "trzymać" aktywne połączenie z internetem w telefonie cały czas, gdy AM co 10-min coś tam przez parę sekund wyśle/odbierze.
Druga sprawa, jak zrobić takie parowanie telefonu i navroad-a, żeby z automatu nie uruchamiał się zestaw audio?
_________________
---------------------------------------------------------
NavRoad 560BF Pro + SDHC 8GB + AM 6.6.2 EU
 
 
ffpm
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 30 Paź 2009
Posty: 7
Wysłany: 2010-06-10, 17:21   

Może to źle napisałem ale chodziło mi tylko o to by podczas parowania było aktywne połączenie z internetem w telefonie przez przeglądarke. Możliwe że gdy navroad paruje się z telefonem wtedy wyszukuje jakie usługi są dostępne. Później już nie trzeba na siłe załączać przeglądarki bo nawigacja sama ustanawia połączenie przez modem w telefonie...
Niestety z tym zestawem audio nie jest tak łatwo. Walczyłem troche ale sie nie udało. Zawsze jak nawigacja przerwie podtrzymanie połączenia internetowego automatycznie przełącza się w tryb głośnomówiący
 
 
k_r_z_y_c_h 
Navi Expert


Pomógł: 8 razy
Dołączył: 08 Lut 2010
Posty: 256
Skąd: PL
Wysłany: 2010-06-10, 18:17   

Zrobiłem dzisiaj test połączenia internetowego NavRoad + Nokia. Po włączeniu BT w telefonie, NavRoad automatycznie zestawił połączenie HFP (audio).
Później gdy wybrałem DUN, telefon przełączył się w tryb modemu GPRS i połączenie z internetem stało się możliwe. Niestety nie mogłem sprawdzić Traffic-u w AM - w domu trudno to zrobić.
W następnej kolejności tupnąłem na Kontaktach w nawigacji, połączenie BT przełączyło się ponownie w tryb HFP.
Do pełni szczęścia :-D brakuje jeszcze, żeby AM sama nawiązywała DUN, ale to jest niemożliwe, tak przynajmniej twierdzi serwis navroad.
Chyba jednak aktualizacja firmware coś dała ;-)
_________________
---------------------------------------------------------
NavRoad 560BF Pro + SDHC 8GB + AM 6.6.2 EU
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 27
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8311
Skąd: Poznań
Wysłany: 2010-06-10, 18:22   

Nie ma rzeczy nie możliwych :-) . Mozna skrypt co odpali DUN a potem AM.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
k_r_z_y_c_h 
Navi Expert


Pomógł: 8 razy
Dołączył: 08 Lut 2010
Posty: 256
Skąd: PL
Wysłany: 2010-06-10, 18:32   

dasior591 napisał/a:
Mozna skrypt co odpali DUN a potem AM

Mnie raczej rozchodzi się o taki mechanizm - AM co 15 min przełącza połączenie HFP w DUN, ściąga/wysyła Traffic, rozłącza się i dalej działa HFP. Za 15 min ponownie, i tak dalej.
Nie uśmiecha mi się ręczne przełączanie HFP/DUN :-P , ani włączenie DUN na stałe :-/

Co zrobić :?:
_________________
---------------------------------------------------------
NavRoad 560BF Pro + SDHC 8GB + AM 6.6.2 EU
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 27
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8311
Skąd: Poznań
Wysłany: 2010-06-10, 18:34   

to będzie trudne. Ja potrafię zrobić co 15min włączanie i wyłącznie dun, pytanie co na to AM :-) .
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
wlos1975
azymut


Dołączył: 15 Paź 2008
Posty: 3
Wysłany: 2010-06-30, 16:48   

Witam.
Ciekawi mnie, czy metoda aktualizacji systemu Core do Prof. opisana uprzednio przez Szachu działa w przypadku wersji 1.19.5.5204?? I czy rzeczywiście jest ona bezpieczna...??
Pozdrawiam. Włos.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,29 sekundy. Zapytań do SQL: 11