Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: dasior591
2011-03-09, 20:50
5055+ i inny program nawigacyjny
Autor Wiadomość
Zayoos 
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Wiek: 37
Dołączył: 05 Paź 2008
Posty: 60
Skąd: Kraków
Wysłany: 2010-03-03, 17:18   

Millamber napisał/a:
No to jak odpaliles AM? Jak tak instaluje to odpala sie oryginalene oprogramowanie, AM nie widzi. Zmieniales cos po instalacji??

edit:
Problem rozwiazany, ale i tak nie wiem czemu nie chcialo dzialac. Dostałem sie do pulpitu i z tego poziomu odpalilem zainstalowana wczesniej AM.
Po włożeniu karty z zainstalowaną AM, w oryginalnym menu ustawiam ścieżkę do AM na karcie, zatwierdzam, i od tej pory AM jest uruchamiana z przycisku "Nawigacja" na głównym ekranie. Żadnej filozofii tu nie ma.
 
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 27
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8306
Skąd: Poznań
Wysłany: 2010-03-03, 18:19   

Millamber napisał/a:
Dostałem sie do pulpitu

W ustawianiach możesz zmienić program nawigacyjny.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
pzw 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 31 Sty 2010
Posty: 12
Wysłany: 2010-03-05, 20:44   

Zainstalowałem najnowszą MM na tym urządzeniu i działa, ale niemiłosiernie wolno kalkuluje trasy. Cokolwiek ustawię, nawet trasę 1 km, to kalkulacja trwa kilka minut . I każda zmiana, każdy punkt pośredni powoduje taką samą, bardzo długą kalkulację.
Czy macie podobne doświadczenia z tym tandemem. AM czy iGO8 kalkulują trasy w zwyczajnym tempie, czyli wielokrotnie szybciej dla prostej trasy w Polsce ?
Samo nawigowanie jest bez zastrzeżeń.
Dodam jeszcze, że wywołanie już zapisanej trasy powoduje podobnie długie jej wczytywanie, jak kalkulacja.
 
 
fazis
azymut


Dołączył: 27 Maj 2010
Posty: 3
Wysłany: 2011-02-16, 18:45   5055+ jaka mapa europy będzie działać bez problemu?

Witam

Jak w temacie - jaka?

AM mi co jakiś czas krzyczy i zmiany w windzie nic nie dają, bardziej już nie moge udostępnić pamięci.

Co byście polecili?

Pozdr.


PS Ponieważ to mój pierwszy post to witam wszystkich. :)
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 108
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9741
Wysłany: 2011-02-16, 19:11   

fazis, iGo ma praktyczne zerowe wymagania.
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
michalekssj4 
azymut


Dołączył: 02 Mar 2011
Posty: 1
Wysłany: 2011-03-02, 17:37   Goclever 5055+ wgranie map

prosze o pomoc przy wgraniu najnowszych map do nawigacji Goclever 5055+. Jestem poczatkujacy w tych sprawach
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 27
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8306
Skąd: Poznań
Wysłany: 2011-03-02, 18:17   

1. Poradnik
2. Juz sa podobne tematy
3. Nie istnieją mapy pod nawigacje.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 108
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9741
Wysłany: 2011-03-02, 18:57   

michalekssj4, mapy wgrywa się do programu nawigacyjnego, a nie do urządzenia. Program nawigacyjny do systemu, czyli w tym przypadku Windows CE 5.0
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 27
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8306
Skąd: Poznań
Wysłany: 2011-03-02, 19:33   

Dzakus napisał/a:
czyli w tym przypadku Windows CE 5.0

W tym przypadku to akurat CE6.0
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 525 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18657
Wysłany: 2011-03-02, 19:58   

michalekssj4 napisał/a:
najnowszych map
Map do programu Mireo Cardinale, czy innego programu nawigacyjnego?
To pierwsze opisano w wątku "MireoCardinale + mapy - słodzenie i aktualizacja" w dziale "Pozostałe oraz inne programy do nawigacji"
To drugie - wpisz *5055+ w SZUKAJ i czytaj wyniki

[ Dodano: 2011-03-02, 19:58 ]
P.S. Dołączyłem do istniejącego wątku
_________________

 
 
zbyszekr114 
Navi Expert
ZBYSZEKR114


Pomógł: 1 raz
Wiek: 47
Dołączył: 08 Kwi 2010
Posty: 208
Skąd: Ligotka Kameralna
Wysłany: 2011-03-23, 20:14   Goclever 5055+

Witam.Posiadam nawigacje goclever 5055+ z vindows em. ce 6.0.Mam wgraną apteczkę i wszystko chodzi .Pytanie chcę wkleić nową aktualną mapę na kartę sd ,pytanie gdzie i co muszę jeszcze zrobić żeby ruszyła.Jestem zielony w tych sprawach ale chcę spróbować.Dziękuje z góry
 
 
enbloc 
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 02 Sty 2010
Posty: 61
Skąd: Lubin
Wysłany: 2011-03-23, 22:08   

ustawienia-->w prawym rogu jest na dole "i" w koleczku to naciśnij-->sciezka navi i szukaj pliku exe na karcie, nacisnij plik, potwierdz ptakiem "v" i wychodz do menu głównego, nacisnij nawigacja i odpala mepe z karty.

Moja rada - nie kombinuj na tej navi z pulpitami, jest dziwnie oporna, na początku jest ok ale z czasem będzie robić jaja...zresztą zobaczysz sam.

Moja skończyła w serwisie i jest cacy teraz ale szukam klienta , już jej nie chcę...choć gwarancja jeszcze rok i prowadzi idealnie.

Po załadowaniu menu np nie działa standardowy player - video, muzyka, po powrocie do oryginalnego menu, coś tam miesza w oprogramowaniu, przycina itp.
 
 
zbyszekr114 
Navi Expert
ZBYSZEKR114


Pomógł: 1 raz
Wiek: 47
Dołączył: 08 Kwi 2010
Posty: 208
Skąd: Ligotka Kameralna
Wysłany: 2011-03-23, 22:40   

Dzięki .już znalazłem ok.Jak wgram AM to za każdym razem muszę wchodzić w ustawienia i tak jak opisałeś .
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 525 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18657
Wysłany: 2011-03-23, 22:46   

zbyszekr114 napisał/a:
wkleić nową aktualną mapę na kartę sd
Do jakiego programu chcesz wkleic mape?
_________________

 
 
enbloc 
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 02 Sty 2010
Posty: 61
Skąd: Lubin
Wysłany: 2011-03-24, 00:26   

zbyszekr114 napisał/a:
Dzięki .już znalazłem ok.Jak wgram AM to za każdym razem muszę wchodzić w ustawienia i tak jak opisałeś .


nie musisz. po podaniu ścieżki i zaakceptowaniu zawsze będzie sie uruchamiała z karty jak takową podasz, możesz też nacisnąć autostart wtedy po włączeniu navi automatycznie wczyta program
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 11