Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: dasior591
2011-03-09, 20:50
5055+ i inny program nawigacyjny
Autor Wiadomość
aRtidg 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 33
Dołączył: 30 Sty 2010
Posty: 5
Wysłany: 2010-02-08, 18:47   5055+ i inny program nawigacyjny

Witam jestem posiadaczem Nawigacji Goclever 5055+ i jako orginalną mape mam Mireo viaGPS Black Edition 3.x i teraz pytanie bo jak na pewno wiecie ta Mapa nie jest najlepsza ma ogromne błędy chciał bym aby jako orginał została wcześniej wymieniona Mapa a na Karcie SD posiadać najnowszą MapeMap lub Auto Mapę, jak mam to zrobić skąd sciągnąć itd nie chce zablokować lub popsuć nawigacji więc będę bardzo wdzięczny za Pomoc Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2011-02-16, 21:10, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
 
tikotka
Maestro GPS


Pomógł: 148 razy
Dołączył: 05 Paź 2007
Posty: 2408
Skąd: Kraków
Wysłany: 2010-02-08, 20:27   

KUPIĆ Automapę, zainstalować na karcie z dodatkiem autostart (np dla Trak, bądź Blow) i powinno zadziałać samo (z kartą odpali AM, bez karty Via). Uwaga przy instalowaniu - ostrożnie z Activesync, bo jeśli będziesz instalował przez niego, to instalka Automapy MOŻE PODMIENIĆ PLIK EXE ViaGPS (czyli plik mobilenavigator.exe na flashu). Wtedy stracił byś możliwość używania orginalnej mapy.
 
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 27
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8306
Skąd: Poznań
Wysłany: 2010-02-08, 20:39   

Poradnik czytałeś??
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8838
Wysłany: 2010-02-08, 20:51   

Pobrać z działu AutoMapa i zainstalować AutoMapę w/g instrukcji z poniższego linku.
http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=8518

Jeżeli chodzi o MapęMap to pobierz wersję przeznaczoną dla Twojego urządzenia z tego linku
http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=4473

i zainstaluj w/g wskazówek w moich wypowiedziach (dotyczą nawigacji Peiying, ale procedura jest taka sama i dla innych nawigacji) pod tym linkiem.
http://www.my-navia.pl/vi...er=asc&start=15
_________________
Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16
 
 
janusz_40 
Maestro GPS
CM-7068, GC-5055+



Pomógł: 114 razy
Dołączył: 15 Cze 2008
Posty: 3914
Wysłany: 2010-02-08, 21:11   

renron napisał/a:
Pobrać z działu AutoMapa i zainstalować AutoMapę w/g instrukcji z poniższego linku.
http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=8518

i to wszystko - pozostaje jeszczcze zmienic sciezke do automapy w gocleverze, a to chyba wiesz jak sie robi.. nie zmieniaj zadnych nazw katalogow czy plikow, tylko sciezke.. potem w ustawieniach automapy ustaw com 7 oraz 57600
Pozdrawiam..
_________________
Zastrzegam sobie prawo do zmiany zdania w dowolnej chwili, wyrażona opinia jest aktualna tylko w chwili jej pisania..
 
 
aRtidg 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 33
Dołączył: 30 Sty 2010
Posty: 5
Wysłany: 2010-02-10, 16:36   

dzięki renror oraz Janusz_40 pomogliście i oczywiście punkcikiem się odwdzięczyłem Pozdrawiam
 
 
 
przemek1511 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 34
Dołączył: 02 Sty 2010
Posty: 11
Wysłany: 2010-03-01, 08:00   

witam, mam goclever 5055+ mam zainstalowana am 6 i mam taki problem ze zainsalowane mam tak ze tylko am mi chodzi a chciaqlbym zeby mi to działalo tak ze jak nie ma kasrty sd to chodzi oryginalna mapa a jak wloze karte to am , macie jakis sposob na to ??
_________________
przemek
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 27
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8306
Skąd: Poznań
Wysłany: 2010-03-01, 08:15   

Pewnie coś podmieniłeś na budowanej pamięci, napisz co grzebałeś.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
przemek1511 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 34
Dołączył: 02 Sty 2010
Posty: 11
Wysłany: 2010-03-01, 09:48   

zgadza sie wgrywalem to tak ze plik od auto mapy uruchamiajacy przenioslem do pamieci nawi i zmienilem nazwe na taki jak bylo od mapymap a ja bym chcial teraz zrobic tak zeby byla mapamap i automapa w zaleznosci od wlozenia karty jaki sposob na to jest?
_________________
przemek
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 27
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8306
Skąd: Poznań
Wysłany: 2010-03-01, 09:51   

Na pamięci wew przewróć oryginalny plik jaki był. Nie wiem po co kombinowałeś skoro mapę zmieniasz w ustawieniach. Poza tym nie masz mapymap tylko viagps.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
przemek1511 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 34
Dołączył: 02 Sty 2010
Posty: 11
Wysłany: 2010-03-01, 09:56   

a jak w ustawieniach to zrobic ?? mozesz mi to wytlumaczyc
_________________
przemek
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 27
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8306
Skąd: Poznań
Wysłany: 2010-03-02, 07:47   

Poszukaj w ustawaniach zmiany ścieżki programu nawigacyjnego, chyba gdzieś w info.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
Millamber 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 37
Dołączył: 27 Maj 2008
Posty: 8
Wysłany: 2010-03-03, 13:16   

Witam
Mam taki problem z tą navi, instaluje na karcie microSD AM 6.1.0 z mapa PL bez aktywacji, na koncu wrzucam dwa magiczne pliczki do folderu mapy i podmieniam exe. Odpalam AM uruchamia sie ale podczas wczytywania mapy wywala: mapa nie zsotala wwczytana. "Mapa jest uszkodzona lub nie jest poprawnie zarejestrowana" A testowalem ja wczesniej na innych navi tyle ze z WinCE 5.0 i chula az milo. Teraz taki problem sie pojawil. W samym urzadzeniu nic nie grzebalem, zainstalowalem na tylko na microSD z dodatkiem SmartGPS.
Jakieś sugestie co robię źle...
Pozdrawiam
 
 
Zayoos 
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Wiek: 38
Dołączył: 05 Paź 2008
Posty: 60
Skąd: Kraków
Wysłany: 2010-03-03, 14:50   

Millamber napisał/a:
zainstalowalem na tylko na microSD z dodatkiem SmartGPS
Instalowałem na microSD (dla 5055+) bez żadnych dodatków i AM nie stwarza mi problemów.
 
 
 
Millamber 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 37
Dołączył: 27 Maj 2008
Posty: 8
Wysłany: 2010-03-03, 15:16   

No to jak odpaliles AM? Jak tak instaluje to odpala sie oryginalene oprogramowanie, AM nie widzi. Zmieniales cos po instalacji??

edit:
Problem rozwiazany, ale i tak nie wiem czemu nie chcialo dzialac. Dostałem sie do pulpitu i z tego poziomu odpalilem zainstalowana wczesniej AM.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,15 sekundy. Zapytań do SQL: 11