My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Otwarty przez: BladeX
2011-10-04, 18:11
Clarion 670 inny program nawigacyjny
Autor Wiadomość
witux 
Waypoint


Dołączył: 05 Sie 2008
Posty: 27
Wysłany: 2009-07-01, 23:07   Clarion 670 inny program nawigacyjny

Po odblokowaniu do tej pory załadowałem dwie mapy w to urządzenie.
AM i iGO8. TT Navigator nie działa wcale.
Jakie można mapki jeszcze wsadzić ?
Na Clarionie jest WinCE 5.0
_________________
_________________________________________
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2015-12-10, 08:39, w całości zmieniany 2 razy  
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 515 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18037
Wysłany: 2009-07-02, 08:07   

TT też zadziała, tylko musisz poprawnie zaistalować - więcej nie poradzę bez szczegółów.

Na WinCE5 pójdzie każda mapa z tego forum.
_________________

 
 
JARASS 
Navi Expert



Pomógł: 2 razy
Dołączył: 09 Sty 2009
Posty: 274
Skąd: TORUŃ
Wysłany: 2009-07-02, 12:18   

witux napisał/a:
Jakie można mapki jeszcze wsadzić ?


Proponuję najnowszą Mapęmap z tego linku:
www.mapamap.pl/files/MMSDTop6122_2686.exe [thx Walek75] ale na kartę SD. :lol:
_________________
CLARION MAP 680;AM 6.15,+MM
 
 
witux 
Waypoint


Dołączył: 05 Sie 2008
Posty: 27
Wysłany: 2009-07-02, 19:34   

A możecie podać linka do TT oraz najnowszej mapy PL co by latała na tym Clarionie ?
_________________
_________________________________________
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 515 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18037
Wysłany: 2009-07-02, 20:04   

Zajrzyj tu: http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=9722 oraz http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=4407
_________________

 
 
witux 
Waypoint


Dołączył: 05 Sie 2008
Posty: 27
Wysłany: 2009-07-02, 22:32   

Niestety TT Navigator 7.910 i TT Navigator 7.450 - nie odpalają :(

"Cannot find 'TomTom Navigator' (or one of its components). Make sure the path and filename are correct and thatall the required libraries are avaible.
_________________
_________________________________________
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 515 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18037
Wysłany: 2009-07-02, 22:38   

Z tego drugiego linku naprawdę wszystkim działają - spróbuj jeszcze raz, dokładnie według instrukcji.
Na pewno masz WinCE 5 ?
_________________

 
 
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 576 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6444
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2009-07-02, 22:38   

witux napisał/a:
"Cannot find 'TomTom Navigator' (or one of its components). Make sure the path and filename are correct and thatall the required libraries are avaible.

A próbowałeś go odpalić plikiem TomTom Navigator.exe wchodząc w folder TomToma przez explorera?
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
witux 
Waypoint


Dołączył: 05 Sie 2008
Posty: 27
Wysłany: 2009-07-02, 23:03   

Tak, ponieważ inaczej nie mogę bo mam odblokowane urządzenie
_________________
_________________________________________
 
 
MACmark 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 34
Dołączył: 16 Sie 2009
Posty: 7
Skąd: WWL
Wysłany: 2009-08-20, 23:35   

Witam.
Niestety mam ten sam problem
Error na cały wyświetlacz, to samo co u kolegi.
Macie jakąś radę?
 
 
 
amel
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 29 Wrz 2011
Posty: 7
Wysłany: 2011-10-04, 17:56   Clarion 670 - odblokowanie, inny program nawigacyjny

Witam.mam duży problem związany z clarion map670.Po tym jak znalazłem to forum myślę że pomożecie.Chodzi o to że mam w tej nawigacji jakąś tam oryginalną mape tylko że jest ona z 2007r.Gość który mi sprzedawał dożucił kartę z mapą igo8 z tego roku ale ona mi nie bardzo podchodzi i wolałbym AM tylko nie wiem jak to zrobić bo po wyjęciu karty na której jest igo pokazuje się oryginalne menu clariona(z kartą igo jest normalny pulpit) a jak włożę karte z automapą to nawet po resecie urządzenie tak jakby nie widziało karty.pomóżcie krok po kroku jak to zrobić żebym miał na jednej karcie mapy igo a na drugiej AM????Pozdrowienia,

[ Komentarz dodany przez: jacekp1313: 2011-10-06, 17:58 ]
------------------------------------------------------------------------------------------
Poprawiłem tytuł. Oryginalny - "zielony w temacie help" - był bez sensu
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2011-10-06, 17:57, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 106
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9768
Wysłany: 2011-10-04, 18:08   

Korzystaj z szukajki. Było wiele razy.

A po za tym durna nazwa tematu.

Podpowiedz: zainstaluj AM z dodatkiem Clarion
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
Arturek 
guru



Pomógł: 28 razy
Dołączył: 14 Gru 2008
Posty: 1392
Skąd: Kraków
Wysłany: 2011-10-05, 11:31   

Witam

Zanim zaczniesz robić cokolwiek, zrób kopię kart i nawigacji (My Flash Disk)

Zacząłbym od ograniczeń sprzętowych
Clarion 670 ma małą pamięć wewnętrzną
Czyta tylko karty do 2GB => trudno znaleźć "zwykłą" (= nie SDHC) kartę 4GB którą by czytał Clarion 670

Do tematu podszedłbym trochę inaczej
- czy masz menu wyboru między Mobile Map a Mapamap?
Jeśli nie to poszukaj wątku i wgraj to menu (chyba jest na chomiku: http://chomikuj.pl/a_krakow)
- wtedy w katalogo CLARION, będziesz miał plik uruchowmieniowy CLARION.EXE oraz plik MENU.INI

W pliku menu.ini deklarujesz ścieżki do programów
Na kartę 4GB wgrasz IGO8 oraz Automapę
w pliku menu.ini zadeklarujesz ścieżkę do plików uruchomieniowych EXE i po sprawie
(to że będzie Mapamap zamist Automapa nie jest chyba problemem)

pozdrawiam
Arturek
_________________
Naviflash / MIO / Clarion
-----------------------------
 
 
ciumekkk 
azymut
ciumekkk


Dołączył: 09 Gru 2015
Posty: 1
Wysłany: 2015-12-09, 21:56   clarion map 670 pytanie

Witam, dostalem clariona map 670 byly na nim mapy mapmapa i jakas clarionu, chcialem sobie wgrac inne i skasowalem z sd wszystko i sciagnalem sobie z torrentów mapy na windos ce automapa oraz mapmapa ktore kopiuje sie na sd i wklada do navi i dzialaja, niestety po wlozeniu do navi ikonka nawigacja nie wciska sie i zandej nawi nie mam do wyboru prosze o pomoc jak zrobic zeby dalo sie wybrac nawigacje

[ Komentarz dodany przez: ___Olivia_: 2015-12-09, 22:14 ]
Scaliłam z odpowiednim tematem.
Regulamin punkt 3.
 
 
wojtek1234321
GPS instruktor


Pomógł: 14 razy
Dołączył: 03 Sie 2012
Posty: 638
Wysłany: 2015-12-09, 22:17   

ciumekkk napisał/a:
i skasowalem z sd wszystko i sciagnalem sobie z torrentów mapy na windos ce automapa oraz mapmapa ktore kopiuje sie na sd i wklada do navi i dzialaja, niestety po wlozeniu do navi ikonka nawigacja nie wciska sie i zandej nawi nie mam do wyboru prosze o pomoc jak zrobic zeby dalo sie wybrac nawigacje

Może trzeba było sprawdzić jakie poprzednie foldery i pliki *.exe miały nazwy i nowym nadać przed skopiowaniem na SD takie same?
To tylko przypuszczenia, ale...
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
 
 

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,12 sekundy. Zapytań do SQL: 13