My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
clarion map 370 inny program zamiast mobile map
Autor Wiadomość
gieniu18
azymut


Dołączył: 10 Lip 2008
Posty: 2
Wysłany: 2010-02-07, 20:06   clarion map 370 inny program zamiast mobile map

witam posiadam clarion map 370 standardowo posiada wgrane mobile map i mapa map. Moje pytanie :
Jak sprawic aby bez odblokowania startowała automapa z karty pamieci ? Proszę o pomoc
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2013-07-15, 12:49, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 106
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9768
Wysłany: 2010-02-07, 20:51   

Skrypt mort o nawie update.exe na karcie uruchamiający AM.

Koledzy rozwiną temat, bo pisze z tela
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 515 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18037
Wysłany: 2010-02-07, 21:56   

Co masz na karcie pamięci? Podaj liste folderów. Podaj też, jak nawigacja widzi kartę pamięci - jako SDMMC, czy StorageCard (widac po podłączeniu do kompa przez ActiveSync)

Najprawdopodobniej wystarczy zainstalować AM na SD, folder mobilenavigator przemianować na mobilenavigator1, a folder z AM na mobilenavigator; plik AutoMapa EU.exe na mobilenavigator.exe

A pomysł z update.exe niezły, bo wystarczy włożyć kartę i włączyć - AM wystartuje automatycznie (najprawdopodobniej)
_________________

 
 
marian8834 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 27 Gru 2008
Posty: 7
Wysłany: 2010-02-08, 11:04   

Automape zainstalować normalnie na karcie. Plik wce42Am.exe skopiować do folderu MapaMap 3.0 w My Flash Disk. Następnie zmienić nazwe mapamap3.exe na mapamap31.exe. A teraz już tylko zmienić nazwe pliku wce42Am.exe na mapamap3.exe i Am rusza z ikony MapaMap.
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 106
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9768
Wysłany: 2010-02-08, 19:19   

Można też zainstalować AM z dodatkiem "Autostart Clarion 780", ale wtedy program podmienia plik clarion.exe na My Flash Disk na "skrót" co powoduję, że masz tylko jeden program nawigacyjny i nie masz menu wyboru
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
tomas1111
azymut


Dołączył: 21 Cze 2008
Posty: 4
Wysłany: 2010-03-28, 22:35   ClarionMap 370

Witam.
Mam problem z tą navi. Zainstalowalem Automape, program sie odpala, znajduje satelity, ale srednio co pol minuty gubi sygnal i zaraz z powrotem znajduje i tak co chwila. Probowalem zmieniac porty (chodzi na com 2 i predkosc odczytu z portu to 4800 bps, na innym nie chce dzialac).
Co moze byc przyczyna.
Sory za polszczyzne ale to klawiatura.
Pozdrawiam
 
 
elektro69 
guru
Już czas !



Pomógł: 104 razy
Dołączył: 21 Cze 2008
Posty: 1409
Skąd: Lublin
Wysłany: 2010-03-28, 22:47   

W ustawieniach GPS odznacz synchronizację czasu i sprawdź.
_________________

 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 106
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9768
Wysłany: 2010-03-29, 19:37   

Cofnij kalendarz przed 2010 i wyłącz synchronizacje czasu.

Jaka wersja AM?
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
tomas1111
azymut


Dołączył: 21 Cze 2008
Posty: 4
Wysłany: 2010-03-29, 21:44   

Sprubuję tych porad a wersja AM 6.2 pl
 
 
Herer 
Waypoint


Wiek: 38
Dołączył: 25 Lip 2010
Posty: 43
Wysłany: 2010-07-25, 22:25   

marian8834 napisał/a:
Automape zainstalować normalnie na karcie. Plik wce42Am.exe skopiować do folderu MapaMap 3.0 w My Flash Disk. Następnie zmienić nazwe mapamap3.exe na mapamap31.exe. A teraz już tylko zmienić nazwe pliku wce42Am.exe na mapamap3.exe i Am rusza z ikony MapaMap.


Witajcie!, nie kumam jak mam wcisnąć Am do Clariona ...mam instalkę najnowszej wersji AM. chce ją wrzucić do Clariona- jak to zrobić używając karty SD?? nie mam na SD folderu MapaMap- po zainstalowaniu AM zostaje mi za mało miejsca na inne. macie doświadczenie z instalowaniem AM na Clarion?? mam wersje MAP370

dzięki!
 
 
Herer 
Waypoint


Wiek: 38
Dołączył: 25 Lip 2010
Posty: 43
Wysłany: 2010-07-25, 22:49   

PONTIKOS napisał/a:
Zapraszam na mojego Chomika - Duzy zbior roznych programow nawigacyjnych i map do nich !!! Takze unikaty dla podroznikow. Na pewno cos sobie wybierzesz - link na obrazku :)


PONTIKOS a mozesz pomóc jak wgrać AM do Clariona MAP 370? bo na karte SD wgrałem AM ale nie mogę odpalić w urządzeniu :(
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 515 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18037
Wysłany: 2010-07-26, 07:54   

Wrzuć do pamięci urządzenia (skopiuj z SD) tylko pliki programu AM, a mapy (folder Maps) zostaw na SD
Albo odblokuj wg http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=14834
_________________

 
 
Herer 
Waypoint


Wiek: 38
Dołączył: 25 Lip 2010
Posty: 43
Wysłany: 2010-07-26, 14:50   

dziś się tym będę bawił wieczorem. am do zrobienia dwie nawigacje..nie sądziłem ze tyle z tym roboty. będę się ewentualnie dobijał wieczorkiem o pomoc..

[ Dodano: 2010-07-26, 20:44 ]
marian8834 napisał/a:
Automape zainstalować normalnie na karcie. Plik wce42Am.exe skopiować do folderu MapaMap 3.0 w My Flash Disk. Następnie zmienić nazwe mapamap3.exe na mapamap31.exe. A teraz już tylko zmienić nazwe pliku wce42Am.exe na mapamap3.exe i Am rusza z ikony MapaMap.


tak zrobiłem i teraz klikając na MAPAMAP wyskakuje mi okienko: Nie znaleziono w systemie skórek dla rozdzielczości (CXxCY): 320x240
i teraz co mam zrobić?

druga rzecz: nie da się skasować MAPAMAP i wgrać AM??

[ Dodano: 2010-07-26, 21:59 ]
czy ma ktoś pomysł do problemu powyżej? czytałem już wiele postów...i nic mi do głowy nie przychodzi

[ Dodano: 2010-07-27, 12:22 ]
dokładam pytanie: znalazłem fajną instrukcję do wbicia AM ale jest tam konieczna WITAMINIZACJA AM..co to oznacza? czy to jest PATCHowanie?

[ Dodano: 2010-07-27, 20:01 ]
Panowie wrzucam screeny folderów Clariona. Dziś próbowałem jeszcze dwie metody- ale jak zauważycie po komenytarzach bez efektów.

http://peb.pl/sprzet-do-n...win-ce-4-a.html

Przechwytywanie5.PNG
Plik ściągnięto 32 raz(y) 41,58 KB

Przechwytywanie4.PNG
Plik ściągnięto 57 raz(y) 52,54 KB

Przechwytywanie3.PNG
Plik ściągnięto 60 raz(y) 86,03 KB

Przechwytywanie2.PNG
Plik ściągnięto 41 raz(y) 91,12 KB

Przechwytywanie1.PNG
Plik ściągnięto 49 raz(y) 92,8 KB

 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 106
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9768
Wysłany: 2010-07-28, 12:13   

Herer napisał/a:
dokładam pytanie: znalazłem fajną instrukcję do wbicia AM ale jest tam konieczna WITAMINIZACJA AM..co to oznacza? czy to jest PATCHowanie?
Witamizacja to dzisiejsze patchowanie.

Skasuj katalog MapaMap 3.0, wrzuć Automape, zmień nazwę katalogowi na MapaMap 3.0, wrzuć, zmień nazwę exekowi.
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
Herer 
Waypoint


Wiek: 38
Dołączył: 25 Lip 2010
Posty: 43
Wysłany: 2010-07-28, 19:06   

Skasuj katalog MapaMap 3.0, wrzuć Automape, zmień nazwę katalogowi na MapaMap 3.0, wrzuć, zmień nazwę exekowi.

Po mojemu:

1. kasuje cały folder MapaMap3.0
2. wrzucam folder z całą zawartoscią AM do Flash-a
3. Zmieniam nazwe foldera na MapaMap3.0

i teraz pytanie: gdzie zmieniam nazwe exe?, czy w folderze AM pojedynczym plikom też musze zmienić nazwe? czy nieruszam??
dzięki ;-)
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
 
 

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,29 sekundy. Zapytań do SQL: 12