My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2015-12-02, 10:59
Becker a Tomtom
Autor Wiadomość
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9480
Wysłany: 2010-02-07, 15:29   

Mapki sie po prostu kopiuje i aktywuje keygenem

Chyb, że myslisz o programie nawigacyjnym - przeczytaj poradniki w dziale o TT
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
bydziamen 
Waypoint
Sony Xperia P + AM



Pomógł: 1 raz
Dołączył: 07 Sty 2010
Posty: 192
Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 2010-02-07, 15:49   

jestem_ktoś napisał/a:
Mapki sie po prostu kopiuje i aktywuje keygenem


Wszystko robione, ale nic nie pomaga.......zawiesza się i koniec :(
_________________
Sony Xperia P + AM
 
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9480
Wysłany: 2010-02-07, 16:51   

Instalowałeś TT według http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=7819 ?
Albo http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=14291 ?
Zaglądałeś tu: http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=16427
Jaka masz wersję navcore?

W dziale o TT jest mnóstwo porad - poszukaj
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 515 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18266
Wysłany: 2010-02-07, 16:57   

Przeniosłem do odpowiedniego działu - problem dotyczy instalacji TT na WinCE, a nie Beckera
_________________

 
 
bydziamen 
Waypoint
Sony Xperia P + AM



Pomógł: 1 raz
Dołączył: 07 Sty 2010
Posty: 192
Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 2010-02-07, 17:23   

jestem_ktoś napisał/a:
Jaka masz wersję navcore?

tt_7.910_
jestem_ktoś napisał/a:
W dziale o TT jest mnóstwo porad - poszukaj

no niby tak.....jak sie wie o co chodzi....a mi pomagał mi użytkownik o nicku "damnie88"....i ja do tej pory nie wiem co robiliśmy robiłem co kazał i wszystko oprócz TomTom-a działa :( nie kumam tego..... :(
_________________
Sony Xperia P + AM
 
 
 
massii
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 05 Maj 2009
Posty: 10
Wysłany: 2010-02-15, 16:20   becker z101 tomtom

Witam, mam problem z becker'em z101. wrzucilem do niego tomtom 7.910 i po wlaczeniu wyskakuje tylko szry ekran z lapkami tomtoma i zawiecha. robie wszystko jak na larku43 i ni chu chu. gdzie lezy problem??
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 515 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18266
Wysłany: 2010-02-16, 19:08   

Przeczytaj i zastosuj: http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=7819
_________________

 
 
massii
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 05 Maj 2009
Posty: 10
Wysłany: 2010-02-17, 14:54   

dzieki jacku

Pozdrawiam
 
 
glon_m 
azymut


Dołączył: 04 Mar 2010
Posty: 2
Skąd: Dębica
Wysłany: 2010-03-04, 15:18   prblem z mapa

witam
mam problem z becker 7928.
mam wgrany panel wgralem takze tomtom navigator na karte SD. wszystko ladnie chodzi tylko tak jakby tomtom sie wieszal. Ale jak nacisne na ekran to znowu jest dobrze i chodzi ale tylko chwile i znowu tak jakby sie zawiesza . Auto mapa chodzi normalnie tylko problem z tą mapa tomtom
 
 
imar42 
guru
GC 5066FMBT



Pomógł: 61 razy
Wiek: 54
Dołączył: 05 Maj 2009
Posty: 1051
Skąd: Olsztyn
Wysłany: 2010-03-04, 15:32   

http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?p=34587#34587
Pozdrawiam :-)
_________________
Uniwersalne ImarMenuRC do urządzeń z ekranem 480x272 i 320x240

 
 
 
glon_m 
azymut


Dołączył: 04 Mar 2010
Posty: 2
Skąd: Dębica
Wysłany: 2010-03-04, 15:49   

tylko ja mam WCE 5 a recznie sie chyba na beckerze nie da ustawic
 
 
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8837
Wysłany: 2010-03-04, 22:21   

glon_m napisał/a:
tylko ja mam WCE 5 a recznie sie chyba na beckerze nie da ustawic

System w tym przypadku nie ma nic tu do rzeczy i zrobisz to ręcznie, bo maszynowo po prostu się nie da. :mrgreen:
Pobierasz z podanego wyżej linku z załącznika skrypcik, są to 3 pliki, edytujesz notatnikiem plik TT-Run.mscr i wpisujesz swoją ścieżkę dostępu w/g zasady opisanej poniżej i zapisujesz zmiany, linia ta wygląda tak:
Run("\StorageCard\TT7\TomTomNavigator.exe")
i wszystkie 3 pliki umieszczasz w folderze z TT, następnie w swoim panelu jaki masz na Beckerze zmieniasz ścieżką dostępu z pliku .exe TomTom-a, chyba nazywa się TomTom Navigator.exe na TT-Run.exe i po problemie, TomTom-a uruchamiasz z dotychczasowej ikonki w panelu.

Mam panel dla Beckera 7827 i w tym panelu należało by dokonać zmiany ścieżki dostępu w pliku menu.ini, który to znajduje się w folderze SISkin, u Ciebie mogą nazwy być inne.

Linia w której zmieniasz wpis wygląda mniej więcej tak:

Command = \Storage Card\TT7\TomTom Navigator.exe i zmieniasz na

Command = \Storage Card\TT7\TT-Run.exe

Praktycznie zmieniasz tylko ostatni wpis, wyróżniony na bordowo, pamiętaj że u Ciebie nazwy w ścieżce dostępu mogą być inne, ale zasada jest ta sama i tak:

Storage Card - karta pamięci SD, ma być wpisana taka nazwa pod jaką widzi kartę SD Twój Becker
TT7 - folder w którym znajduje się program nawigacyjny TomTom, wpisujesz nazwę identyczną z tą jaką posiada folder z TomTom-em na Twojej karcie SD
TomTom Navigator.exe - plik wykonywalny z którego uruchamiany jest program TT, wpisujesz nazwę pliku .exe z którego jest uruchamiany program, w tym przypadku będzie to TT-Run.exe
_________________
Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16
 
 
KOSU
azymut


Dołączył: 23 Sty 2010
Posty: 2
Wysłany: 2010-05-11, 14:04   

jacekp1313 ,
wskaż proszę dokładnie gdzie przeniosłeś ten wątek bo się nie mogę doszukać a mam taki sam problem tylko i wyłącznie na BECKER'ze.


bydziamen ,
a może znalazłeś już rozwiązanie ?
podziel się wiedzą..
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 515 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18266
Wysłany: 2010-05-11, 14:30   

KOSU napisał/a:
jacekp1313 ,
wskaż proszę dokładnie gdzie przeniosłeś ten wątek.
Własnie tu, do działu o TT (był w zupełnie innym nieodpowiednim miejscu)
Zacznij od przeczytania tego, co pod linkami w poście http://www.my-navia.pl/vi...p=165299#165299
_________________

 
 
atomic99
Waypoint


Dołączył: 13 Maj 2010
Posty: 69
Wysłany: 2010-05-14, 18:48   Becker 7926 z mapą TomTom

Witam

Mam Becker`a 7926 (odblokowany działa AutoMapa i odpala się iGO 8.5.2 Truck [niestety bez głosów nawigowania]) chcę jeszcze przetestować TomTom mam mapę Polski 845.2645, próbowałem różnych paczek z Navigatorem między innymi te:
tt_7.910_wince_5.0 blue
TomTom_Navigator_7.910_for_Win_CE
TomTom.Navigator.7.910.WinCE

i każda się wiesza tzn. włączam TomTom i widzę tylko ekran startowy i nic więcej.

Ma ktoś może jakiegoś gotowca żeby działał na Becker`ze 7926 ?
_________________
Modecom Freeway MX3 + AutoMapa PL (licencja)
Modecom Freeway MX4 + iGO Europa

 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
 
 

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,16 sekundy. Zapytań do SQL: 10