My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2015-12-02, 10:59
Becker a Tomtom
Autor Wiadomość
driver1305 
Waypoint


Pomógł: 8 razy
Wiek: 59
Dołączył: 16 Paź 2008
Posty: 128
Wysłany: 2009-01-19, 10:04   Tom Tom 7 na PNA - Dziwny objaw na Beckerze 7827

Witam wszystkich... Borykam się z tym problemem od dłuższego czasu i nie mogę znaleźć rozwiązania... Instaluję "Tomka" na swoim Becker-ku... Wszystko przebiega o.k. , program się uruchamia, tzn. ekran startowy.... i na tym koniec... pełne zawieszenie... pomaga tylko miękki reset...
Przetestowałem już wiele wersji "siódemki" i z wszystkimi dzieje się to samo... Inne programy (AM,IGO8,Sygic Driver, Garmin) chodzą bez zarzutu... Jednak zależy mi na Tom Tomie, bo w/g mnie, na "Zachodzie" jest bezkonkurencyjny....
Proszę o wszelkie sugestie i rady... - Dziękuję....
 
 
siwyboss 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 15 Cze 2008
Posty: 12
Wysłany: 2009-03-19, 11:31   Becker Z099 i TomTom 7 - nie uruchamia się

Witam,

Zainstalowałem paczkę TomTom 7 do Lark'a z tego forum, próbowałem też werje 7.45 oraz 7.910 z innych źródeł - zawsze mam to samo: TomTom zatrzymuje się na splash screenie i nie uruchamia się.
Nie pomaga zainstalowanie TomTom bezpośrednio na SD (nie w katalogu), usunięcie starych plików konfiguracyjnych (cfg, dat, bif).

Czy ma ktoś sposób na TomToma na tych Beckerach? Becker jest "odblokowany" (shell System Information)

Dzięki!
 
 
Vikimora
Waypoint


Dołączył: 04 Lut 2009
Posty: 34
Wysłany: 2009-06-28, 21:26   Becker a TomTom

Witam mam następujący problem:

Mianowicie gdy próbuje uruchomić TT na tym ustrojstwie pokazuje mi się tylko ekran powitalny TT i stoi. :/ Nie przechodzi dalej do programu, jaka jest tego przyczyna??

Proszę o pomoc doświadczonych navigatorowiczów :)
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2010-06-14, 09:38, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Irokez 
Navi Expert


Pomógł: 2 razy
Dołączył: 03 Mar 2008
Posty: 212
Skąd: Dolnośląskie
Wysłany: 2009-06-29, 10:16   

No i nie zadziała bez odblokowania WinCE
http://www.adivor.it/foru...ri-becker-3378/

Dlatego mam IGO i za skarby nie udało mi się uruchomić TT. Same kombinacje w rejestrze nic nie dały

Pozdrawiam
Becker 7827
 
 
mirko1 
guru
Becker 7928



Pomógł: 21 razy
Dołączył: 18 Gru 2007
Posty: 1942
Wysłany: 2009-06-29, 22:20   

Powiem tylko,ze na 7928 TomTom smiga.
No ale slyszalem o takich klopotach.
_________________
- Moje odblokowanie dla Beckera 7928 jest przeniesione tu:
http://www.my-navia.pl/vi...er=asc&start=15
 
 
Vikimora
Waypoint


Dołączył: 04 Lut 2009
Posty: 34
Wysłany: 2009-07-05, 13:32   

no ok panowie tylko jak to zrobic ??? kombinacje alpejskie robilem, nakladki i inne sinstwa i nic dalej to samo po uruchomieniu tt nieprzechodzi dalej :/...


jak ktos wie niech da cynk jak to zrobic ^^
 
 
rybus
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 19 Lip 2009
Posty: 6
Wysłany: 2009-08-03, 11:51   

witam
mam Z101
i dokładnie mam ten sam problem. już 3 dzień wałczę i dalej wyświetla się logo tomtoma jakieś okienko błyśnie i lipa nic dalej nie chce bujnąć co to może być???
 
 
 
Irokez 
Navi Expert


Pomógł: 2 razy
Dołączył: 03 Mar 2008
Posty: 212
Skąd: Dolnośląskie
Wysłany: 2009-08-03, 12:58   

To co napisałem, nieodblokowany windows, brak mozliwości zmian w rejestrze itp itd.
Moze kombinując ze skryptami przy każdym odpaleniu dałoby się coś, ale szkoda nerwów, IGO leci na tych samych mapach a obsługa TT i IGO to jak Win 3.1 i WinXP (żeby nie mozna było paluchem mapy przesunąć to już szczyt).
 
 
wana
Waypoint


Dołączył: 27 Cze 2009
Posty: 50
Wysłany: 2009-08-20, 19:14   Becker Z103 i TomTom

Szannowni koledzy czy ktoś wie jak uruchomić TomToma na Becker Z103 jak to musi być wersja i jak to zrobić dzięki za wszystkie podpowiedzi
 
 
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 576 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6443
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2009-08-20, 19:19   

http://www.my-navia.pl/vi...ght=tomtom++pna
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
danielo7624
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 13 Sie 2008
Posty: 8
Wysłany: 2009-10-27, 18:37   Becker 7988 i TomTom

Witam - -Proszę o poradę - jakiego TomToma wgrać do Beckera aby się uruchamiał - jedna wersja 7 wywala mi komunikat o braku pamieci a wersja 6 zawiesza sie na starcie.
 
 
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 576 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6443
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2009-10-27, 19:51   

Próbowałeś tę wersję http://www.my-navia.pl/vi...highlight=7.910 ?
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
danielo7624
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 13 Sie 2008
Posty: 8
Wysłany: 2009-10-27, 22:20   Becker 7988

Linki z początku postu nie działaja -- ale--wgrałem jedną z wielu TT7 i jest tak - sama aplikacja działa - po dodaniu mapy komunikat o braku pamięci - można jakoś dołożyć :-) )
może trzeba conieco z Beckera wywalić by mu powiększyć pamięć
 
 
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 576 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6443
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2009-10-28, 07:34   

Popatrz co tam może być do wywalenia. Może jakieś dodatkowe głosy, języki?
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
bydziamen 
Waypoint
Sony Xperia P + AM



Pomógł: 1 raz
Dołączył: 07 Sty 2010
Posty: 192
Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 2010-02-07, 13:58   Becker a Tomtom

Wita. Czy może mi ktoś wyjaśnić (od podstaw) jak zainstalować mapki tom-tom-a ! Jedna już mam ale niestety po uruchomieniu....pojawia mi się ekranik z pięknymi czerwonymi łapkami i ....koniec.....zawiesza się :(
_________________
Sony Xperia P + AM
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2010-06-14, 09:47, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,21 sekundy. Zapytań do SQL: 12