Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2011-03-15, 15:49
Goclever 4330a nie czyta kart?
Autor Wiadomość
miszczu1983 
Waypoint
mariuszabczak


Dołączył: 10 Gru 2008
Posty: 19
Wysłany: 2010-02-04, 21:13   

dasior591 napisał/a:
On szuka tych plików zawsze przy starcie systemu, jak nie znajdzie to ładuje normalne menu z pamięci. Nie da się atlasem??


Flashowanie atlasem przebiega niby prawidłowo.
Z tym że urządzenie dalej wisi na logo.
Ale jak pamiętam ostatnio to też po samym flashowaniu nie odpalił dopiero pliki z karty mu pomogly...głowy nie dam bo pliki na karcie były bo wczesniej probowalem zrobic update z karty ale nie szedł.

Sądzisz ze powinien odpalic bez plikow na karcie?
Jeśli tak to szkoda sie bawic z tym....
Kurna nawi do kosza...
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 26
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8317
Skąd: Poznań
Wysłany: 2010-02-04, 21:14   

Tak tylko sądze, mogę nie mieć racji.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
miszczu1983 
Waypoint
mariuszabczak


Dołączył: 10 Gru 2008
Posty: 19
Wysłany: 2010-02-04, 21:14   

tikotka napisał/a:
Binmod ma tylko dwa polecenia - zresztą wpisz sobie w konsoli dosowej bez żadnych parametrów, to zobaczysz, jak to wygląda. Chyba można spróbować podmienić plik bez rozpakowywana romu (bezpośrednio w pliku bin).

ok dzięki rzeczywiscie proste.
Z tym ze przy probie podmiany dostaje komunikat ze file is too large..czy mam rozumieć że plik musi być takiego samego rozmiaru?
Czy da się to jakoś obejsc?
 
 
tikotka
Maestro GPS


Pomógł: 148 razy
Dołączył: 05 Paź 2007
Posty: 2408
Skąd: Kraków
Wysłany: 2010-02-04, 21:19   

miszczu1983 napisał/a:

ok dzięki rzeczywiscie proste.
Z tym ze przy probie podmiany dostaje komunikat ze file is too large..czy mam rozumieć że plik musi być takiego samego rozmiaru?
Czy da się to jakoś obejsc?

Tego kurcze nie wiem niestety. Ale może dało by się wyciągnąć tego launchera i coś w nim "grzebnąć" po czym wrzucić z powrotem do romu? Tego nie próbowałem, ale może da się też podmieniać pliki HV (rejestr)?
 
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 26
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8317
Skąd: Poznań
Wysłany: 2010-02-04, 21:21   

Udało Ci się w końcu jakiś plik wyciągnąć ?? bo mi żaden nie wychodzi.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
miszczu1983 
Waypoint
mariuszabczak


Dołączył: 10 Gru 2008
Posty: 19
Wysłany: 2010-02-04, 21:31   

dasior591 napisał/a:
Udało Ci się w końcu jakiś plik wyciągnąć ?? bo mi żaden nie wychodzi.


podmienilem autolaunchshell.
Odnosnie ekstraakcji rozpakowalem caly nk.bin
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 26
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8317
Skąd: Poznań
Wysłany: 2010-02-04, 21:32   

Mozna podmienić plik ale może mieć max 16384 bajty. Ma ktoś pomysł na jakiś plik?? najlepiej jakiś lancher explorera.

[ Dodano: 2010-02-04, 21:33 ]
miszczu1983 napisał/a:
podmienilem autolaunchshell.

Na co podmieniłeś??
Rozpakować to tez umiem :-)
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
tikotka
Maestro GPS


Pomógł: 148 razy
Dołączył: 05 Paź 2007
Posty: 2408
Skąd: Kraków
Wysłany: 2010-02-04, 21:33   

miszczu1983 napisał/a:

podmienilem autolaunchshell.
Odnosnie ekstraakcji rozpakowalem caly nk.bin

I masz jakiś efekt po podmianie?
Ja swego czasu też podmieniałem w jakiejś starej nawigacji launchera (w romie) za pomocą binmod i jakoś to nawet działało. Nawigacja była na CE 4.2.
 
 
 
miszczu1983 
Waypoint
mariuszabczak


Dołączył: 10 Gru 2008
Posty: 19
Wysłany: 2010-02-04, 21:34   

dasior591 napisał/a:
Mozna podmienić plik ale może mieć max 16384 bajty. Ma ktoś pomysł na jakiś plik?? najlepiej jakiś lancher explorera.

[ Dodano: 2010-02-04, 21:33 ]
miszczu1983 napisał/a:
podmienilem autolaunchshell.

Na co podmieniłeś??
Rozpakować to tez umiem :-)


na showtaskbar.exe
explorer mi nie wchodzil bo byl za duzy.
niestety po przeflashowaniu bez zmian.
 
 
tikotka
Maestro GPS


Pomógł: 148 razy
Dołączył: 05 Paź 2007
Posty: 2408
Skąd: Kraków
Wysłany: 2010-02-04, 21:37   

Mam coś ciekawego do spróbowania, ale zadziała tylko, jak masz w romie mfcce400.dll. Masz w załączniku...

loader.zip
Pobierz Plik ściągnięto 76 raz(y) 3,1 KB

 
 
 
miszczu1983 
Waypoint
mariuszabczak


Dołączył: 10 Gru 2008
Posty: 19
Wysłany: 2010-02-04, 21:40   

tikotka napisał/a:
Mam coś ciekawego do spróbowania, ale zadziała tylko, jak masz w romie mfcce400.dll. Masz w załączniku...


dzięks.

Za co odpowiada plik tinynk.bin?

oki, zanim sproboje to jeszcze jedna mysl:

czy to mozliwe ze mam zly rom?
sciagnalem ze strony goclevera.
na forum pisze jednak: nie dla urządzeń o numerach...
z tym ze innego nie ma a ja nie mam serial number na naklejce.
 
 
tikotka
Maestro GPS


Pomógł: 148 razy
Dołączył: 05 Paź 2007
Posty: 2408
Skąd: Kraków
Wysłany: 2010-02-04, 21:51   

Pewnie, że możesz mieć zły ROM. To już nie pierwszy przypadek, że powstają niemal identyczne urządzenia, do których jednak nie pasują dostępne ROM'y. Często nawet polski dystrybutor nie wie, że skośnoocy przyjaciele z dalekiego wschodu wprowadzili "innowację" dzięki której stary rom zamiast "usprawnić" nawigację, po prostu ją ukatrupi.
 
 
 
miszczu1983 
Waypoint
mariuszabczak


Dołączył: 10 Gru 2008
Posty: 19
Wysłany: 2010-02-04, 21:57   

tikotka napisał/a:
Mam coś ciekawego do spróbowania, ale zadziała tylko, jak masz w romie mfcce400.dll. Masz w załączniku...


Po wgraniu tego zdechł.
Nie wyswietla juz nic.
Po sflashowaniu oryginałęm także martwy.

dziwne.
 
 
tikotka
Maestro GPS


Pomógł: 148 razy
Dołączył: 05 Paź 2007
Posty: 2408
Skąd: Kraków
Wysłany: 2010-02-04, 22:02   

miszczu1983 napisał/a:

Po wgraniu tego zdechł.
Nie wyswietla juz nic.
Po sflashowaniu oryginałęm także martwy.
dziwne.

Więcej niż dziwne! Przecież nie ma prawa tak się zachowywać - może jednak wgrałeś dwa razy "zmodyfikowany" rom? Albo po prostu bateria Ci już siadła :)
 
 
 
miszczu1983 
Waypoint
mariuszabczak


Dołączył: 10 Gru 2008
Posty: 19
Wysłany: 2010-02-04, 22:08   

tikotka napisał/a:

Więcej niż dziwne! Przecież nie ma prawa tak się zachowywać - może jednak wgrałeś dwa razy "zmodyfikowany" rom? Albo po prostu bateria Ci już siadła :)


1. na pewno nie
2. pod kablem działam

sproboje jeszcze raz obraz romu sciagnac....
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,12 sekundy. Zapytań do SQL: 12